CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 326/2001 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich Tabulka 6

Tabulka 6

326/2001 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

Tabulka 6

Požadavky na vybrané trvanlivé fermentované masné výrobky

+-------------+------------------+------------------------------------------------+

| Výrobek | Základní | Smyslové požadavky |

| | suroviny | |

+-------------+------------------+------------------------------------------------+

| poličan | hovězí maso, | a) konzistence - pružná až tuhá, |

| | vepřové maso | b) vzhled v nákroji a vypracování - řez |

| | | lesklý, hladký, barva řezu růžově-červená, |

| | použití | jemné zrnění, připouští se ojedinělý výskyt |

| | vlákniny, masa | malých vzduchových dutinek, |

| | strojně | c) vůně a chuť - příjemná aromatická po |

| | odděleného a | použitých surovinách, přísadách a kouři; |

| | drůbežího masa | mírně slaná, výrazněji kořeněná; na skusu |

| | strojně | výrobek vláčný až křehký |

| | odděleného, | |

| | rostlinných a | |

| | jiných | |

| | živočišných | |

| | bílkovin se | |

| | nepřipouští | |

+-------------+------------------+------------------------------------------------+

| herkules | hovězí maso, | a) konzistence - pružná až tuhá, |

| | vepřové maso | b) vzhled v nákroji a vypracování - řez |

| | | lesklý, hladký, barva řezu růžově-červená, |

| | použití | jemné zrnění, připouští se ojedinělý výskyt |

| | vlákniny, masa | malých vzduchových dutinek, |

| | strojně | c) vůně a chuť - příjemná aromatická po |

| | odděleného a | použitých surovinách, přísadách a kouři; |

| | drůbežího masa | průměrně až výrazně slaná, výrazněji |

| | strojně | kořeněná; na skusu výrobek vláčný až křehký |

| | odděleného, | |

| | rostlinných a | |

| | jiných | |

| | živočišných | |

| | bílkovin se | |

| | nepřipouští | |

+-------------+------------------+------------------------------------------------+

| dunajská | hovězí maso, | a) konzistence - tužší, soudržná, |

| klobása | vepřové maso | b) vzhled na nákroji - barva růžověčervená, |

| | | zrna o velikosti do 6 mm, bez kroužku pod |

| | použití | obalem, |

| | vlákniny, masa | c) vůně a chuť - příjemná, aromatická, výrazně |

| | strojně | kořeněná po paprice, průměrně až výrazně |

| | odděleného a | slaná, na skusu křehká a vláčná, |

| | drůbežího masa | |

| | strojně | |

| | odděleného, | |

| | rostlinných a | |

| | jiných | |

| | živočišných | |

| | bílkovin se | |

| | nepřipouští | |

+-------------+------------------+------------------------------------------------+

| lovecký | hovězí maso, | a) konzistence - tužší, pružná, |

| salám | vepřové maso | b) vzhled v nákroji a vypracování - mozaika |

| | | zrn převážně o velikosti do 5 mm, bez |

| | použití | shluku tukových a libových částic, |

| | vlákniny, masa | přípustné drobné vzduchové dutinky; barva |

| | strojně | libových zrn uprostřed výrobku sytěji |

| | odděleného a | růžová, k okrajům tmavší; tuková zrna |

| | drůbežího masa | světlá, |

| | strojně | c) vůně a chuť - příjemná, výrazná po uzení, |

| | odděleného, | typická pro tento výrobek, ostřeji kořeněná |

| | rostlinných a | a slaná |

| | jiných | |

| | živočišných | |

| | bílkovin se | |

| | nepřipouští | |

+-------------+------------------+------------------------------------------------+

| paprikáš | hovězí maso, | a) konzistence - tuhá, pevná, |

| | vepřové maso | b) vzhled v nákroji a vypracování - |

| | | nepravidelná mozaika zrn o velikosti do 5 |

| | použití | mm, bez shluku tukových a libových částic, |

| | vlákniny, masa | připouští se drobné vzduchové dutinky; |

| | strojně | barva libových zrn uprostřed výrobku sytěji |

| | odděleného a | růžová, k okrajům tmavší, tuková zrna |

| | drůbežího masa | světlejší, |

| | strojně | c) vůně a chuť - příjemná, aromatická, výrazně |

| | odděleného, | kořeněná, průměrně až výrazně slaná, na |

| | rostlinných a | skusu křehká a vláčná, výrazná po paprice |

| | jiných | |

| | živočišných | |

| | bílkovin se | |

| | nepřipouští | |

+-------------+------------------+------------------------------------------------+