CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 326/2001 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich Tabulka 3

Tabulka 3

326/2001 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

Tabulka 3

Požadavky na složení a smyslové požadavky na šunky

+------------+---------+------------+------------------+--------------------------+

| Skupina | Výrobek | Třída | Charakteristika | Smyslové požadavky |

| | | jakosti | | |

+------------+---------+------------+------------------+--------------------------+

| tepelně | Šunka | nejvyšší | obsah čistých | a) konzistence - |

| opracovaný | | jakosti | svalových | v uceleném kusu |

| výrobek | | | bílkovin | pevná, soudržná; |

| | | | nejméně 16,0 % | plátky se nesmějí |

| | | | hmotnostních | oddělovat na |

| | | | | jednotlivé svaly; |

| | | | | u sterilovaného |

| | | | | výrobku v konzervě |

| | | | | je povoleno |

| | | | | proměnlivé množství |

| | | | | volného aspiku |

| | | | | |

| | | | použití | b) vzhled v nákroji - |

| | | | vlákniny, škrobu | výrobek na řezu |

| | | | (včetně škrobu | barvy odpovídající |

| | | | modifikovaného | druhu použitého |

| | | | fyzikálně či | masa, jednotlivé |

| | | | enzymy), | svaly patrny |

| | | | rostlinných | a spojeny drobně |

| | | | nebo jiných | svalovinou; ojedinělá |

| | | | živočišných | menší ložiska tuku |

| | | | bílkovin se | na řezu přípustná, |

| | | | nepřipouští | rovněž přípustné |

| | +------------+------------------+ menší dutinky, |

| | | výběrová | obsah čistých | vyplněné např. |

| | | | svalových | aspikem |

| | | | bílkovin | |

| | | | nejméně 13,0 % | c) vůně a chuť - typická |

| | | | hmotnostních | pro šunku, přiměřeně |

| | | | | slaná, lahodná, |

| | | | použití | výrobek na skusu |

| | | | vlákniny, škrobu | v tenkých plátcích |

| | | | (včetně škrobu | křehký |

| | | | modifikovaného | |

| | | | fyzikálně či | |

| | | | enzymy), | |

| | | | rostlinných | |

| | | | nebo jiných | |

| | | | živočišných | |

| | | | bílkovin se | |

| | | | nepřipouští | |

| | +------------+------------------+ |

| | | standardní | obsah čistých | |

| | | | svalových | |

| | | | bílkovin | |

| | | | nejméně 10,0 % | |

| | | | hmotnostních | |

+------------+---------+------------+------------------+--------------------------+