Tabulka 2
Nejvyšší obsah tuku a pojivové tkáně v mase určeném jako složka při výrobě masných výrobků
+---------------------------+------------+-----------------------+
| Druh | Obsah tuku | Obsah pojivých tkání |
| | (% hmot.) | (% hmot.) |
+---------------------------+------------+-----------------------+
| maso savců s výjimkou | 25 | 25 |
| králičího a vepřového a | | |
| směsi druhů mas s | | |
| převahou masa savců | | |
+---------------------------+------------+-----------------------+
| maso vepřové | 30 | 25 |
+---------------------------+------------+-----------------------+
| maso drůbeží a králičí | 15 | 10 |
+---------------------------+------------+-----------------------+
Poznámka:
1. Obsah pojivové tkáně se vypočte z poměru obsahu kolagenu a obsahu svalových bílkovin. Obsahem kolagenu se přitom rozumí obsah hydroxyprolinu vynásobený faktorem 8.
2. Jsou-li uvedené hodnoty nejvyššího obsahu tuku a pojivové tkáně překročeny, přičemž jsou splněna všechna ostatní "kritéria definice masa", musí být obsah druhů masa odpovídajícím způsobem snížen a ve složení musí být kromě složky maso uvedena přítomnost tuku a/nebo pojivové tkáně.