3. Biologické vlastnosti mikroorganismu
3.1. Historie mikroorganismu a jeho použití. Přirozený výskyt a zeměpisné rozšíření
3.1.1. Historické pozadí
3.1.2. Původ a přirozený výskyt
3.2. Informace o cílovém organismu nebo cílových organismech
3.2.1. Popis cílového organismu nebo cílových organismů
3.2.2. Způsob působení
3.3. Okruh hostitelů a účinky na jiné druhy, než je cílový organismus
3.4. Vývojová stadia nebo životní cyklus mikroorganismu
3.5. Infekčnost, šíření a schopnost kolonizace
3.6. Příbuznost se známými patogeny rostlin, zvířat nebo člověka
3.7. Genetická stabilita a faktory, které ji ovlivňují
3.8. Informace o produkování metabolitů (zvláště toxinů)
3.9. Antibiotika a jiní antimikrobiální činitelé
3.10. Odolnost environmentálním faktorům
3.11. Účinky na materiály, látky a přípravky