CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 304/2004 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných a pomocných látek při výrobě potravin Tabulka č. 9

Tabulka č. 9

304/2004 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných a pomocných látek při výrobě potravin

Tabulka č. 9

+----------------------------+-----------------------------------+

| Název potraviny | NPM pro galáty a BHA |

| | jednotlivě nebo v kombinaci |

| | mg.kg-1 |

+----------------------------+-----------------------------------+

| sypké směsi pro přípravu | |

| moučníků | |

+----------------------------+ |

| snacky na bázi obilovin | |

+----------------------------+ |

| sušené mléko pro prodejní | |

| automaty | |

+----------------------------+ |

| dehydrované přípravky pro | |

| polévky a vývary | |

+----------------------------+ 200 |

| kořenící a ochucovací | počítáno na tuk |

| přípravky | |

+----------------------------+ |

| studené omáčky a majonézy | |

+----------------------------+ |

| dehydrované maso | |

+----------------------------+ |

| výrobky z ořechových jader | |

+----------------------------+ |

| předvařené cereálie | |

+----------------------------+-----------------------------------+

| sušené brambory | 25 |

+----------------------------+-----------------------------------+

| esenciální oleje | 1000 |

+----------------------------+-----------------------------------+

| aromatické látky jiné než | 100 galáty |

| esenciální oleje | (jednotlivě nebo v kombinaci) |

| | nebo |

| | 200 BHA |

+----------------------------+-----------------------------------+

(6) V tabulce č. 10 jsou uvedeny potraviny, ve kterých je možno použít další antioxidanty až do výše nejvyššího povoleného množství.