Tabulka č. 9
+----------------------------+-----------------------------------+
| Název potraviny | NPM pro galáty a BHA |
| | jednotlivě nebo v kombinaci |
| | mg.kg-1 |
+----------------------------+-----------------------------------+
| sypké směsi pro přípravu | |
| moučníků | |
+----------------------------+ |
| snacky na bázi obilovin | |
+----------------------------+ |
| sušené mléko pro prodejní | |
| automaty | |
+----------------------------+ |
| dehydrované přípravky pro | |
| polévky a vývary | |
+----------------------------+ 200 |
| kořenící a ochucovací | počítáno na tuk |
| přípravky | |
+----------------------------+ |
| studené omáčky a majonézy | |
+----------------------------+ |
| dehydrované maso | |
+----------------------------+ |
| výrobky z ořechových jader | |
+----------------------------+ |
| předvařené cereálie | |
+----------------------------+-----------------------------------+
| sušené brambory | 25 |
+----------------------------+-----------------------------------+
| esenciální oleje | 1000 |
+----------------------------+-----------------------------------+
| aromatické látky jiné než | 100 galáty |
| esenciální oleje | (jednotlivě nebo v kombinaci) |
| | nebo |
| | 200 BHA |
+----------------------------+-----------------------------------+
(6) V tabulce č. 10 jsou uvedeny potraviny, ve kterých je možno použít další antioxidanty až do výše nejvyššího povoleného množství.