Tabulka č. 10
+---------+------------------+--------------------+---------------+
| Číslo E | Látka | Název potraviny | -1 |
| | | | NPM mg |
| | | | -1 |
| | | | resp. mg.kg |
+---------+------------------+--------------------+---------------+
| E 315 | kys. erythorbová | masné výrobky | 500 |
| | (synonymum: kys. | nasolené či | jako kyselina |
| | isoaskorbová) | naložené do solící | erythorbová |
| | | směsi a masné | |
| | | konzervy | |
| | +--------------------+---------------+
| | | rybí konzervy a | 1500 |
| | | polokonzervy | jako kyselina |
| | | | erythorbová |
| E 316 | erythorban sodný +--------------------+---------------+
| | (synonymum: | zmrazené a hluboce | 1500 |
| | isoaskorbát | zmrazené ryby | jako kyselina |
| | sodný | s červenou kůží | erythorbová |
+---------+------------------+--------------------+---------------+