Tabulka č. 8
+----------------------------+------------------+-----------------+
| Název potraviny | NPM pro galáty a | NPM pro BHT |
| | BHA jednotlivě | -1 |
| | nebo v kombinaci | mg.kg |
| | -1 | |
| | mg.kg | |
+----------------------------+------------------+-----------------+
| tuky a oleje pro hromadnou | |
| výrobu tepelně | |
| opracovaných potravin | |
+----------------------------+ |
| oleje a tuky pro smažení | 200 100 |
| (kromě olivového oleje z | počítáno na tuk počítáno na tuk |
| pokrutin) | |
+----------------------------+------------------------------------+
| sádlo, lůj, rybí tuk, | |
| drůbeží sádlo a skopový | |
| lůj | |
+----------------------------+------------------------------------+
| žvýkačka | 400 400 |
+----------------------------+ |
| doplňky stravy | |
+----------------------------+------------------------------------+
(5) V tabulce č. 9 jsou uvedeny potraviny ve kterých je možno použít galáty a BHA.