Tabulka č. 6
Barviva, která smějí být používána k výrobě potravin jednotlivě či v kombinaci až do nejvyššího povoleného množství, uvedeného v tabulce č. 7
+---------+-----------------------------------------------------+
| Číslo E | Barvivo |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 100 | Kurkumin |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 102 | Tartrazin |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 104 | Chinolinová žluť |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 110 | Žluť SY |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 120 | Košenila, kyselina karmínová, karmíny |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 122 | Azorubin |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 124 | Ponceau 4R |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 129 | Červeň Allura AC |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 131 | Patentní modř V |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 132 | Indigotin |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 133 | Brilantní modř |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 142 | Zeleň S |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 151 | Čerň BN |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 155 | Hněď HT |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 160 d | Lykopen |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 160 e | beta-apo-8'-karotenal |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 160 f | Ethylester kyseliny beta-apo-8'-karotenové |
+---------+-----------------------------------------------------+
| E 161 b | Lutein |
+---------+-----------------------------------------------------+
Při použití v kombinaci se hodnota NPM týká celkového množství použitých barviv. Pokud jsou do ochucených nealko nápojů, zmrzlin a mražených krémů, dezertů, jemného a trvanlivého pečiva, cukrářských výrobků a cukrovinek přidávána barviva E 110, E 122, E 124 a E 155 jednotlivě nebo v kombinaci, nesmí obsah jednotlivého barviva být vyšší než
-1 -1
50 mg.kg nebo 50 mg.1 .
Zároveň celkový obsah barviv nesmí překročit nejvyšší přípustné množství uvedené v tabulce č. 7.