Tabulka č. 7
Potraviny, k jejichž výrobě smějí být použita barviva uvedená v tabulce č. 6
+---------------------------------------------------+---------------+
| Název potraviny | -1 |
| | NPM mg.l |
| | -1 |
| | resp. mg.kg |
+---------------------------------------------------+---------------+
| ochucené nealkoholické nápoje a koncentráty pro | 100 |
| jejich přípravu, nápoje v prášku | |
+---------------------------------------------------+---------------+
| proslazené ovoce a zelenina, Mostarda di frutta | 200 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| kompoty, ovoce červené barvy | 200 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| cukrovinky | 300 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| jedlé ozdoby a polevy na cukrářské výrobky | 500 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| jemné a trvanlivé pečivo a cukrářské výrobky | 200 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| mražené krémy | 150 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| ochucené tavené sýry | 100 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| deserty včetně ochucených mléčných výrobků | 150 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| studené omáčky, kořenící směsi a přípravky (kari, | 500 |
| tandoori), sterilovaná a kořeněná zelenina v | |
| nálevu (pickles, piccalilli), chutney | |
+---------------------------------------------------+---------------+
| hořčice | 300 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| pasty z ryb a korýšů | 100 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| předvařené jedlé části korýšů | 250 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| náhražky lososa | 500 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| surimi | 500 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| rybí mlíčí a jikry | 300 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| uzené ryby | 100 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| snacky neochucené, pikantní na bázi brambor, | 200 |
| obilovin, škrobu extrudované či expandované | |
+---------------------------------------------------+---------------+
| ostatní pikantní snacky a pikantní snacky na bázi | 100 |
| obalených ořechových jader | |
+---------------------------------------------------+---------------+
| jedlý povrch sýrů | NM |
+---------------------------------------------------+---------------+
| jedlá klihovková (kolagenová) střívka | NM |
+---------------------------------------------------+---------------+
| potraviny pro zvláštní lékařské účely | 50 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| potraviny určené ke snižování hmotnosti | 50 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| tekuté doplňky stravy a potraviny pro sportovce | 100 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| pevné doplňky stravy a potraviny pro sportovce | 300 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| dehydratované výrobky (polévky) | 50 |
+---------------------------------------------------+---------------+
| analogy masa a rybího masa na bázi rostlinných | 100 |
| bílkovin | |
+---------------------------------------------------+---------------+
| alkoholické nápoje kromě alkoholických nápojů | 200 |
| uvedených v tab. 2 nebo 3 | |
+---------------------------------------------------+---------------+
| aromatizovaná vína, nápoje a koktejly na bázi | 200 |
| aromatizovaných vín, kromě uvedených v tab. 3 | |
+---------------------------------------------------+---------------+
| ovocná vína, včetně šumivých a perlivých, cidr | 200 |
| (kromě cidre bouche) a perry, aromatizovaná | |
| ovocná vína, aromatizovaný cidr a perry | |
+---------------------------------------------------+---------------+