ČÁST 3
Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Pro potraviny
a) lihoviny (o obsahu etanolu nad 20 % objemových),
b) ocet,
c) potravinářská barviva a aromata,
d) náhradní sladidla,
e) sůl kuchyňská (bez bylinných přísad nebo sušené zeleniny),
f) jedlé oleje rafinované,
g) ztužené pokrmové tuky,
h) chléb a běžné pečivo (bez náplní nebo polev),
i) trvanlivé pečivo (bez náplní nebo polev),
j) nečokoládové cukrovinky,
k) káva pražená a kávoviny,
l) čaj pravý,
m) sušené náhrady mléka do teplých nápojů
se mikrobiologické požadavky nestanoví, neboť pro své složení, technologii použitou k jejich výrobě a své vlastnosti z hlediska ekologie mikroorganismů (a , pH, obsah antimikrobiálních látek w
apod.) jsou pokládány za mikrobiologicky nerizikové.
------------------------------------------------------------------