CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 294/1997 Sb. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení ČÁST 3 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové

ČÁST 3 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové

294/1997 Sb. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

ČÁST 3

Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové

Pro potraviny

a) lihoviny (o obsahu etanolu nad 20 % objemových),

b) ocet,

c) potravinářská barviva a aromata,

d) náhradní sladidla,

e) sůl kuchyňská (bez bylinných přísad nebo sušené zeleniny),

f) jedlé oleje rafinované,

g) ztužené pokrmové tuky,

h) chléb a běžné pečivo (bez náplní nebo polev),

i) trvanlivé pečivo (bez náplní nebo polev),

j) nečokoládové cukrovinky,

k) káva pražená a kávoviny,

l) čaj pravý,

m) sušené náhrady mléka do teplých nápojů

se mikrobiologické požadavky nestanoví, neboť pro své složení, technologii použitou k jejich výrobě a své vlastnosti z hlediska ekologie mikroorganismů (a , pH, obsah antimikrobiálních látek w

apod.) jsou pokládány za mikrobiologicky nerizikové.

------------------------------------------------------------------