CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 294/1997 Sb. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení 9. Pekařské a cukrářské výrobky

9. Pekařské a cukrářské výrobky

294/1997 Sb. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

9. Pekařské a cukrářské výrobky

9.1. Pekařské výrobky s náplní tvarohovou, povidlovou, makovou a

jinou (koláče, buchty a obdobné výrobky)

n c m M

4 5

Celkový počet mikroorganismů 2 1 10 10

2

Koliformní bakterie 2 1 0 10

b

2

Staphylococcus aureus 2 1 0 2.10

d

9.2. Strouhanka

n c m M

2 2

Koliformní bakterie 5 2 10 5.10

4 5

Plísně 5 2 10 10

9.3. Trvanlivé pečivo

9.3.1. Trvanlivé pečivo s náplněmi nebo máčené

n c m M

2

Koliformní bakterie 5 2 50 5.10

2 3

Plísně 5 2 5.10 5.10

9.3.2. Dětské piškoty

n c m M

3 4

Celkový počet mikroorganismů 5 2 10 10

2

Koliformní bakterie 5 1 0 10

b

Salmonella 5 0 0/25 -

2 2

Plísně 5 2 10 5.10

9.4. Cukrářské a pekařské výrobky

9.4.1. Cukrářské výrobky neplněné, sněhové pečivo

n c m M

4 5

Celkový počet mikroorganismů 2 1 10 10

2

Koliformní bakterie 2 1 50 5.10

2 2

Plísně 2 1 10 5.10

9.4.2. Výrobky plněné trvanlivými náplněmi (s náplněmi

pasterovanými, konzervovanými apod.)

n c m M

5 5

Celkový počet mikroorganismů 2 1 10 5.10

2 2

Koliformní bakterie 2 1 10 5.10

2 3

Plísně 2 1 10 10

9.4.3. Cukrářské výrobky s bílkovými krémy a plněné máslovými,

tukovými, žloutkovými a pudinkovými krémy a náplněmi,

punčové, s ovocem

n c m M

5 6

Celkový počet mikroorganismů 2 1 5.10 5.10

2 3

Koliformní bakterie 2 1 5.10 5.10

Salmonella 2 0 0/25 -

2 2

Staphylococcus aureus 2 1 10 5.10

4 5

Kvasinky 2 1 5.10 2.10

2 3

Plísně 2 1 10 10

9.4.4. Cukrářské výrobky plněné a/nebo zdobené šlehačkovou náplní,

smetanovými krémy

n c m M

6 7

Celkový počet mikroorganismů 2 1 10 10

3 4

Koliformní bakterie 2 1 10 10

Salmonella 2 0 0/25 -

2 2

Staphylococcus aureus 2 1 10 5.10

4 5

Kvasinky 2 1 5.10 2.10

2 3

Plísně 2 1 10 10

9.5. Pekařské a cukrářské výrobky chlazené a zmrazené včetně

výrobků s náplněmi, ke spotřebě po tepelné úpravě

n c m M

3 4

Escherichia coli 5 2 10 10

Salmonella 5 2 0/25 -

2 3

Staphylococcus aureus 5 1 10 10

3 4

Bacillus cereus 5 2 10 10

4 5

Plísně 5 2 10 10