9. Pekařské a cukrářské výrobky
9.1. Pekařské výrobky s náplní tvarohovou, povidlovou, makovou a
jinou (koláče, buchty a obdobné výrobky)
n c m M
4 5
Celkový počet mikroorganismů 2 1 10 10
2
Koliformní bakterie 2 1 0 10
b
2
Staphylococcus aureus 2 1 0 2.10
d
9.2. Strouhanka
n c m M
2 2
Koliformní bakterie 5 2 10 5.10
4 5
Plísně 5 2 10 10
9.3. Trvanlivé pečivo
9.3.1. Trvanlivé pečivo s náplněmi nebo máčené
n c m M
2
Koliformní bakterie 5 2 50 5.10
2 3
Plísně 5 2 5.10 5.10
9.3.2. Dětské piškoty
n c m M
3 4
Celkový počet mikroorganismů 5 2 10 10
2
Koliformní bakterie 5 1 0 10
b
Salmonella 5 0 0/25 -
2 2
Plísně 5 2 10 5.10
9.4. Cukrářské a pekařské výrobky
9.4.1. Cukrářské výrobky neplněné, sněhové pečivo
n c m M
4 5
Celkový počet mikroorganismů 2 1 10 10
2
Koliformní bakterie 2 1 50 5.10
2 2
Plísně 2 1 10 5.10
9.4.2. Výrobky plněné trvanlivými náplněmi (s náplněmi
pasterovanými, konzervovanými apod.)
n c m M
5 5
Celkový počet mikroorganismů 2 1 10 5.10
2 2
Koliformní bakterie 2 1 10 5.10
2 3
Plísně 2 1 10 10
9.4.3. Cukrářské výrobky s bílkovými krémy a plněné máslovými,
tukovými, žloutkovými a pudinkovými krémy a náplněmi,
punčové, s ovocem
n c m M
5 6
Celkový počet mikroorganismů 2 1 5.10 5.10
2 3
Koliformní bakterie 2 1 5.10 5.10
Salmonella 2 0 0/25 -
2 2
Staphylococcus aureus 2 1 10 5.10
4 5
Kvasinky 2 1 5.10 2.10
2 3
Plísně 2 1 10 10
9.4.4. Cukrářské výrobky plněné a/nebo zdobené šlehačkovou náplní,
smetanovými krémy
n c m M
6 7
Celkový počet mikroorganismů 2 1 10 10
3 4
Koliformní bakterie 2 1 10 10
Salmonella 2 0 0/25 -
2 2
Staphylococcus aureus 2 1 10 5.10
4 5
Kvasinky 2 1 5.10 2.10
2 3
Plísně 2 1 10 10
9.5. Pekařské a cukrářské výrobky chlazené a zmrazené včetně
výrobků s náplněmi, ke spotřebě po tepelné úpravě
n c m M
3 4
Escherichia coli 5 2 10 10
Salmonella 5 2 0/25 -
2 3
Staphylococcus aureus 5 1 10 10
3 4
Bacillus cereus 5 2 10 10
4 5
Plísně 5 2 10 10