10. Škrobárenské výrobky a výrobky z brambor
10.1. Škrob, pudinky, krémy a dezerty v prášku, tzv. šlehačka v
prášku a pod.
n c m M
3 4
Celkový počet mikroorganismů 5 2 10 10
2 2
Koliformní bakterie 5 2 10 5.10
Salmonella 5 0 0/25 -
2
Staphylococcus aureus 5 2 0 2.10
d
3 3
Plísně 5 2 10 5.10
10.2. Výrobky z brambor
10.2.1. Sušené bramborové výrobky (bramborák, bramborové knedlíky,
placky apod.)
n c m M
3 3
Koliformní bakterie 5 2 10 5.10
3 4
Plísně 5 3 10 10
10.2.2. Sušené bramborové výrobky instantní
n c m M
4 5
Celkový počet mikroorganismů 5 3 5.10 5.10
2 3
Koliformní bakterie 5 2 10 10
2
Staphylococcus aureus 5 1 0 2.10
d
2 3
Plísně 5 2 10 10
10.2.3. Předsmažené bramborové výrobky zmrazené
n c m M
2 3
Koliformní bakterie 5 2 10 10
2 3
Plísně 5 2 10 10
10.2.4. Bramborové výrobky typu chips (neochucené i ochucené,
kořeněné a pod.)
n c m M
3 4
Celkový počet mikroorganismů */ 5 2 10 10
2 2
Koliformní bakterie 5 2 10 5.10
Salmonella k/ 5 0 0/25 -
2 3
Plísně 5 2 10 10
k/ Sleduje se pouze u výrobků kořeněných.
*/ Nesleduje se u výrobků na povrchu kořeněných.