CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 294/1997 Sb. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení 10. Škrobárenské výrobky a výrobky z brambor

10. Škrobárenské výrobky a výrobky z brambor

294/1997 Sb. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

10. Škrobárenské výrobky a výrobky z brambor

10.1. Škrob, pudinky, krémy a dezerty v prášku, tzv. šlehačka v

prášku a pod.

n c m M

3 4

Celkový počet mikroorganismů 5 2 10 10

2 2

Koliformní bakterie 5 2 10 5.10

Salmonella 5 0 0/25 -

2

Staphylococcus aureus 5 2 0 2.10

d

3 3

Plísně 5 2 10 5.10

10.2. Výrobky z brambor

10.2.1. Sušené bramborové výrobky (bramborák, bramborové knedlíky,

placky apod.)

n c m M

3 3

Koliformní bakterie 5 2 10 5.10

3 4

Plísně 5 3 10 10

10.2.2. Sušené bramborové výrobky instantní

n c m M

4 5

Celkový počet mikroorganismů 5 3 5.10 5.10

2 3

Koliformní bakterie 5 2 10 10

2

Staphylococcus aureus 5 1 0 2.10

d

2 3

Plísně 5 2 10 10

10.2.3. Předsmažené bramborové výrobky zmrazené

n c m M

2 3

Koliformní bakterie 5 2 10 10

2 3

Plísně 5 2 10 10

10.2.4. Bramborové výrobky typu chips (neochucené i ochucené,

kořeněné a pod.)

n c m M

3 4

Celkový počet mikroorganismů */ 5 2 10 10

2 2

Koliformní bakterie 5 2 10 5.10

Salmonella k/ 5 0 0/25 -

2 3

Plísně 5 2 10 10

k/ Sleduje se pouze u výrobků kořeněných.

*/ Nesleduje se u výrobků na povrchu kořeněných.