7. Zpracované ovoce a zelenina, suché skořápkové plody
7.1. Krájená nebo strouhaná čerstvá zelenina a její směsi, čerstvé
ovocné a zeleninové šťávy k rychlé spotřebě
7.1.1. Krájená nebo strouhaná čerstvá zelenina a její směsi
n c m M
2 3
Escherichia coli 5 2 10 10
Salmonella 5 0 0/25 -
7.1.2. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy k rychlé spotřebě
n c m M
5 6
Celkový počet mikroorganismů 2 1 10 10
2 3
Koliformní bakterie 2 1 10 10
3 4
Kvasinky 2 1 10 10
2 3
Plísně 2 1 10 10
7.2. Zmrazená zelenina, houby a ovoce, kombinované bezmasé výrobky
z nich
7.2.1. Výrobky obsahující předvářenou (blanžírovanou) zeleninu,
brambory, houby, ovoce
n c m M
5 5
Celkový počet mikroorganismů 5 2 10 5.10
2 3
Koliformní bakterie 5 2 5.10 5.10
Salmonella 5 0 0/25 -
2 3
Plísně 5 2 5.10 2.10
7.2.2. Výrobky obsahující nepředvářenou (neblanžírovanou)
zeleninu, brambory, houby, ovoce
n c m M
6 6
Celkový počet mikroorganismů 5 2 10 5.10
3 4
Koliformní bakterie 5 2 5.10 2.10
Salmonella 5 0 0/25 -
3 3
Plísně 5 2 10 5.10
7.3. Sušená zelenina a ovoce
7.3.1. Sušená zelenina a houby
n c m M
2 3
Escherichia coli 5 2 10 10
4 5
Plísně 5 3 10 10
7.3.2. Sušené ovoce
n c m M
2 3
Koliformní bakterie 5 2 10 10
4 5
Kvasinky 5 2 10 10
3 4
Plísně 5 2 10 10
7.4. Ovocné a zeleninové výrobky konzervované
7.4.1. Ovocné, zeleninové, masozeleninové a kombinované výrobky
hermeticky uzavřené tepelně opracované trvanlivé (kyselé
i nekyselé) včetně výrobků určených pro dětskou
a kojeneckou výživu
Musí splňovat požadavek obchodní sterility.
7.4.2. Ovocné a zeleninové výrobky hermeticky neuzavřené
n c m M
2
Escherichia coli 5 2 50 2.10
7.4.3. Kečupy, dresinky, křenové směsi apod.
n c m M
2 3
Celkový počet mikroorganismů 5 2 5.10 5.10
2
Koliformní bakterie 5 1 0 10
d
2 3
Kvasinky 5 2 10 10
2
Plísně 5 2 0 2.10
d
7.5. Jádra suchých skořápkových plodů
n c m M
2 3
Koliformní bakterie */ 5 2 10 10
3 4
Plísně 5 2 10 10
2
Potenciálně toxinogenní plísně 5 0 10 -
Aspergillus flavus **/
*/ U pražených výrobků se požadují hodnoty o řád nižší.
**/ Při překročení uvedené hodnoty je pro posouzení rozhodující
zjištěný obsah aflatoxinů, viz zvláštní předpis.3)
7.6. Kokos strouhaný
n c m M
3 4
Celkový počet mikroorganismů 5 2 10 10
2
Koliformní bakterie 5 1 0 2.10
d
Salmonella 5 0 0/25 -
2 3
Plísně 5 2 10 10
2
Potenciálně toxinogenní plísně 5 0 10 -
Aspergillus flavus