CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 294/1997 Sb. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení 7. Zpracované ovoce a zelenina, suché skořápkové plody

7. Zpracované ovoce a zelenina, suché skořápkové plody

294/1997 Sb. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

7. Zpracované ovoce a zelenina, suché skořápkové plody

7.1. Krájená nebo strouhaná čerstvá zelenina a její směsi, čerstvé

ovocné a zeleninové šťávy k rychlé spotřebě

7.1.1. Krájená nebo strouhaná čerstvá zelenina a její směsi

n c m M

2 3

Escherichia coli 5 2 10 10

Salmonella 5 0 0/25 -

7.1.2. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy k rychlé spotřebě

n c m M

5 6

Celkový počet mikroorganismů 2 1 10 10

2 3

Koliformní bakterie 2 1 10 10

3 4

Kvasinky 2 1 10 10

2 3

Plísně 2 1 10 10

7.2. Zmrazená zelenina, houby a ovoce, kombinované bezmasé výrobky

z nich

7.2.1. Výrobky obsahující předvářenou (blanžírovanou) zeleninu,

brambory, houby, ovoce

n c m M

5 5

Celkový počet mikroorganismů 5 2 10 5.10

2 3

Koliformní bakterie 5 2 5.10 5.10

Salmonella 5 0 0/25 -

2 3

Plísně 5 2 5.10 2.10

7.2.2. Výrobky obsahující nepředvářenou (neblanžírovanou)

zeleninu, brambory, houby, ovoce

n c m M

6 6

Celkový počet mikroorganismů 5 2 10 5.10

3 4

Koliformní bakterie 5 2 5.10 2.10

Salmonella 5 0 0/25 -

3 3

Plísně 5 2 10 5.10

7.3. Sušená zelenina a ovoce

7.3.1. Sušená zelenina a houby

n c m M

2 3

Escherichia coli 5 2 10 10

4 5

Plísně 5 3 10 10

7.3.2. Sušené ovoce

n c m M

2 3

Koliformní bakterie 5 2 10 10

4 5

Kvasinky 5 2 10 10

3 4

Plísně 5 2 10 10

7.4. Ovocné a zeleninové výrobky konzervované

7.4.1. Ovocné, zeleninové, masozeleninové a kombinované výrobky

hermeticky uzavřené tepelně opracované trvanlivé (kyselé

i nekyselé) včetně výrobků určených pro dětskou

a kojeneckou výživu

Musí splňovat požadavek obchodní sterility.

7.4.2. Ovocné a zeleninové výrobky hermeticky neuzavřené

n c m M

2

Escherichia coli 5 2 50 2.10

7.4.3. Kečupy, dresinky, křenové směsi apod.

n c m M

2 3

Celkový počet mikroorganismů 5 2 5.10 5.10

2

Koliformní bakterie 5 1 0 10

d

2 3

Kvasinky 5 2 10 10

2

Plísně 5 2 0 2.10

d

7.5. Jádra suchých skořápkových plodů

n c m M

2 3

Koliformní bakterie */ 5 2 10 10

3 4

Plísně 5 2 10 10

2

Potenciálně toxinogenní plísně 5 0 10 -

Aspergillus flavus **/

*/ U pražených výrobků se požadují hodnoty o řád nižší.

**/ Při překročení uvedené hodnoty je pro posouzení rozhodující

zjištěný obsah aflatoxinů, viz zvláštní předpis.3)

7.6. Kokos strouhaný

n c m M

3 4

Celkový počet mikroorganismů 5 2 10 10

2

Koliformní bakterie 5 1 0 2.10

d

Salmonella 5 0 0/25 -

2 3

Plísně 5 2 10 10

2

Potenciálně toxinogenní plísně 5 0 10 -

Aspergillus flavus