CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 294/1997 Sb. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení 19. Výrobky studené a teplé kuchyně

19. Výrobky studené a teplé kuchyně

294/1997 Sb. Vyhláška Ministerstva zdravotnictví o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

19. Výrobky studené a teplé kuchyně

19.1. Lahůdkářské výrobky s majonézou i bez majonézy (např.

saláty, obložené chlebíčky, výrobky v aspiku, nakládané

uzeniny, nakládané sýry, dresinky vlastní výroby,

pomazánky, pěny, krémy)

n c m M

5 6

Celkový počet mikroorganismů */ 2 1 2.10 10

3 4

Koliformní bakterie 2 1 10 10

2 3

Escherichia coli 2 1 10 10

Salmonella 2 0 0/25 -

2 3

Staphylococcus aureus n/ 2 1 10 10

3 4

Bacillus cereus 2 1 10 10

3 4

Sulfitredukující klostridia o/ 2 1 10 10

3 4

Kvasinky 2 1 5.10 5.10

*/ Nesleduje se u výrobků obsahujících suroviny s kulturní

mikroflórou.

n/ U výrobků s přídavkem masa korýšů se tolerují hodnoty o jeden

řád vyšší.

o/ Sleduje se pouze u pasterovaných výrobků.

19.2. Výrobky teplé kuchyně prodávané v potravinářských prodejnách

(mimo jídel poskytovaných ve službách společného stravování)

n c m M

4 4

Celkový počet mikroorganismů */ 2 1 10 5.10

2 3

Koliformní bakterie 2 1 10 10

2 3

Bacillus cereus 2 1 10 10

2 2

Staphylococcus aureus 2 1 10 5.10

Salmonella 2 0 0/25 -

*/ U výrobků obsahujících jako složku syrovou potravinu se

toleruje hodnota o jeden řád vyšší.

19.3. Kečupy, dresinky, omáčky, křenové směsi a obdobné výrobky k

dochucování pokrmů (nesterilované výrobky)

n c m M

2

Koliformní bakterie 5 2 50 5.10

2

Staphylococcus aureus 5 1 0 2.10

d

Salmonella */ 5 0 0/25 -

*/ Sleduje se u výrobků s vaječnou složkou.