14. Nealkoholické nápoje
14.1. Nealkoholické nápoje sycené CO i nesycené
2
14.1.1. Nápoje se základní dobou skladování
n c m M
Koliformní bakterie 5 0 10 -
2 3
Kvasinky 5 2 10 10
14.1.2. Nápoje upravené k prodloužené době skladování
n c m M
2
Celkový počet mikroorganismů 5 2 0 5.10
b
Koliformní bakterie 5 2 0/10 10/10
Kvasinky 5 1 0/10 10
14.2. Sirupy, ovocné koncentráty včetně zmrazených
14.2.1. Sirupy, ovocné koncentráty
n c m M
Koliformní bakterie 5 0 0 -
a
2
Kvasinky 5 2 0 2.10
b
14.2.2. Zmrazené ovocné koncentráty
n c m M
2
Koliformní bakterie 5 1 0 2.10
b
3 4
Kvasinky 5 2 10 10
2 2
Plísně 5 2 10 5.10
14.3. Nápoje v prášku s přísadami, např. mléčnou složkou
n c m M
2
Koliformní bakterie 5 2 50 5.10
Salmonella l/ 5 0 0/25 -
2 2
Staphylococcus auerus 5 1 10 5.10
l/ jen u výrobků obsahujících složku živočišného původu.