§ 18
Jatky s malou kapacitou
(1) Jatky s malou kapacitou musí mít
a) kryté stájové prostory, zůstávají-li jatečná zvířata na jatkách přes noc,
b) přiměřený porážkový prostor s oddělenými částmi, určenými k omračování a k vykrvování zvířat,
c) technologická zařízení, přístroje a nástroje, které umožňují porážet jatečná zvířata stanovenými způsoby a provádět všechny pracovní úkony po omráčení zvířete tak, aby maso nepřišlo do styku s podlahou, jakož i přepravovat teplé maso v půlkách nebo čtvrtích jen ve visu,
d) chladírenský prostor s dostatečnou kapacitou,
e) uzamykatelný chlazený prostor (box) pro uskladňování pozastaveného masa,
f) oddělené prostory pro skladování vedlejších produktů porážky, obsahu předžaludků a hnoje, pokud se na jatkách skladuje.
(2) V prostoru porážky nelze vyprazdňovat a čistit žaludky a střeva, ani skladovat kůže, rohy, paznehty nebo štětiny.
(3) Nemocná a z nemoci podezřelá jatečná zvířata mohou být porážena na jatkách s malou kapacitou pouze se souhlasem a za přímého dohledu okresní veterinární správy.