CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 248/2018 Sb. Vyhláška o požadavcích na nápoje, kvasný ocet a droždí Příloha č. 13 - Smyslové a chemické požadavky na jakost kvasného octa

Příloha č. 13 - Smyslové a chemické požadavky na jakost kvasného octa

248/2018 Sb. Vyhláška o požadavcích na nápoje, kvasný ocet a droždí

Příloha č. 13

Smyslové a chemické požadavky na jakost kvasného octa

Tabulka 1

Smyslové požadavky

+-------------+----------------+---------------+-----------------+

| ocet | vzhled | barva | vůně a chuť |

+-------------+----------------+---------------+-----------------+

| kvasný | čirá tekutina, | bezbarvá nebo | octová, podle |

| lihový | výskyt jemného | slabě žlutá | použitých |

| | sedimentu | až žlutohnědá | surovin, bez |

| | přípustný | | cizích pachů |

| | | | a příchutí |

+-------------+----------------+---------------+-----------------+

| kvasný | čirá tekutina, | odstín | octová, podle |

| vinný | výskyt jemného | odpovídající | použitých |

| a ovocný | sedimentu | použitým | surovin, bez |

| | přípustný | surovinám | cizích pachů |

| | | | a příchutí |

+-------------+----------------+---------------+-----------------+

| kvasný | čirá až | odstín | octová, podle |

| ochucený | opalizující | odpovídající | použitých |

| | tekutina, | použitým | surovin, bez |

| | výskyt jemného | surovinám | cizích pachů |

| | sedimentu | | a příchutí |

| | je přípustný | | |

+-------------+----------------+---------------+-----------------+

Tabulka 2

Chemické požadavky

+---------------------+---------------------+--------------------+

| ocet | kyselost jako | extrakt |

| | kyselina octová | v % nejméně |

| | v % nejvýše | |

+---------------------+---------------------+--------------------+

| kvasný lihový | | |

| a kvasný ochucený | 25 | - |

+---------------------+---------------------+--------------------+

| kvasný vinný | | |

| a ovocný a kvasný | | |

| nebo ovocný | | |

| ochucený | 25 | 0,1 |

+---------------------+---------------------+--------------------+

------------------------------------------------------------------