§ 5
Požadavky na výrobní zařízení
(1) Všechna výrobní zařízení, se kterými přichází potravina do styku, musí být udržována v čistotě a
a) konstruována takovým způsobem, z takových materiálů bezpečných pro styk s potravinami 14) a udržována v takovém pořádku a dobrém technickém stavu, aby riziko znečištění potraviny bylo sníženo na minimum,
b) s výjimkou nevratných obalů, konstruována takovým způsobem, z takových materiálů a udržována v takovém pořádku a dobrém technickém stavu, aby bylo umožněno jejich důkladné čištění, a je-li to nezbytné k zajištění provozní hygieny, jejich dezinfekci,
c) instalována takovým způsobem, aby bylo umožněno odpovídající čištění okolních prostor.
(2) Předměty nesouvisející s výkonem pracovní činnosti nelze na dobu delší, než je nezbytně nutná, přechovávat v prostorách určených k výrobě potravin.
------------------------------------------------------------------
14) Vyhláška č. 38/2001 Sb., o hygienických požadavcích na výrobky určené pro styk s potravinami a pokrmy, ve znění vyhlášky č. 186/2003 Sb.