§ 2
Vymezení základních pojmů
Pro účely této vyhlášky se rozumí
a) potravinářským provozem - pracoviště potravinářského podniku, 8) kde dochází k přípravě, zpracování, ošetření, výrobě, skladování, balení nebo přepravě potravin,
b) výrobním zařízením - nástroje, nářadí, náčiní, nádobí, strojně technologické zařízení, manipulační obaly, jiné pomůcky a předměty, které při zacházení s potravinami přicházejí do přímého nebo nepřímého styku s nimi,
c) provozní hygienou - veškerá opatření, týkající se pracovišť potravinářského podniku, nezbytná k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin, 1)
d) znečištěním - přítomnost látky nebo mikroorganismů, které nebyly k potravině záměrně přidány nebo jsou přítomny v okolí potraviny a mohou ohrozit její zdravotní nezávadnost nebo vhodnost pro lidskou spotřebu,
e) škůdcem - živý nebo mrtvý živočich nebo jeho část v kterémkoliv stadiu biologického vývoje živočicha.
------------------------------------------------------------------
1) Čl. 2 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002 ze dne 28. ledna 2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin, ve znění nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1642/2003.
8) Čl. 3 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002.