Skupina: ostatní sušená krmiva
+----------+-------------+---------------------------+-----------------------------+--------------------------+-----------------+----------------+
| Pořadové | Druh krmné | Charakteristika | Limitní znaky | Deklarované jakostní | Typové jakostní | Jedná se o |
| číslo | suroviny | | | znaky | znaky | hygroskopické |
| Kód | | | | | | krmivo |
| EU | | | | | | (+) |
| | | | | | | |
+----------+-------------+---------------------------+-----------------------------+--------------------------+-----------------+----------------+
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
+----------+-------------+---------------------------+-----------------------------+--------------------------+-----------------+----------------+
| 5.001 | Biomasa řas | vznikají hydroponickým | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |
| | (kmene | pěstováním řas (Chlorella,| | dusíkaté látky | nejméně 450 g/kg| |
| | Chlorella, | Soenedesmus) a jejich | | popel | popel nejvýše | |
| | Soenedesmus)| sušením | | vláknina | 70 g/kg | |
| | | vláknina nejvýše 80 g/kg | | výskyt cizích pachů | | |
| | | | | | | |
| 5.002 | Bramborová | vzniká při zpracování | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |
| | bílkovina | brambor (Solanum tuberosum| ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 650 g/kg| |
| | | L.) na škrob po jeho | nejvýše 5 g/kg | výskyt cizích pachů | | |
| 4.11 | | oddělení, separací z | | | | |
| | | plodových vod a sušením | | | | |
| | | | | | | |
| 5.003 | Brambory | vznikají zpracováním | vlhkost nejvýše 14,0 % | vlhkost | škrob nejméně | + |
| | sušené | brambor varem a sušením | ner.podíl popele v HCl | škrob | 400 g/kg | |
| | (vločky, | po oddělení slupek | nejvýše 4 g/kg | vláknina | | |
| | moučka) | | | výskyt cizích pachů | | |
| | | | | | | |
| | | | | | | |
| 5.004 | Bramborové | vznikají při zpracování | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | popel nejvýše | |
| | zdrtky | brambor na škrob po jeho | | popel | 115 g/kg | |
| | sušené | separaci, lisováním a | | | škrob nejméně | |
| 4.09 | | sušením | | | 150 g/kg | |
| | | popel nejvýše 115 g/kg | | | | |
| | | | | | | |
| 5.005 | Cukrovarské | vznikají zpracováním | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | popel nejvýše | |
| | řízky | cukrovky (Beta vulgaris L.| | popel | 100 g/kg | |
| | (sušené) | var. altissima Döll) | | výskyt cizích pachů | | |
| 4.01 | | po jejím vyslazení, | | | | |
| | | lisováním, sušením | | | | |
| | | | | | | |
| 5.006 | Enzymaticky | vznikají zpracováním mouky| vlhkost nejvýše 8,0 % | vlhkost | přímo red.cukry | |
| | upravené | určené pro úpravu | ner.podíl popele v HCl | red.cukry jako | jako sacharosa | |
| | mouky | enzymatickým štěpením | nejvýše 2 g/kg | sacharosa | nejméně 150 g/kg| |
| | | obsaženého škrobu, ve | | popel | | |
| | | vlhkém stavu následně | | výskyt cizích pachů | | |
| | | upravené sušením | | | | |
| | | přímo red. cukry jako | | | | |
| | | sacharosa nejméně 150 g/kg| | | | |
| | | | | | | |
| 5.007 | Enzymaticky | vznikají enzymatickým | vlhkost nejvýše 8,0 % | vlhkost | přímo red. cukry| + |
| | upravené | štěpením škrobu ve vlhkém | ner.podíl popele v HCl | red.cukry jako | jako sacharosa | |
| | škroby | stavu, upravené sušením | nejvýše 2 g/kg | sacharosa | nejméně 150 g/kg| |
| | | přímo red.cukry jako | | popel | | |
| | | sacharosa nejméně 150 g/kg| | výskyt cizích pachů | | |
| | | | | | | |
| | | | | | | |
| 5.008 | Jablečné | vznikají při lisování | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |
| | výlisky | jablek (Malus Mill.) jedná| | dusíkaté látky | nejméně 45 g/kg | |
| | sušené | se o zbytky dužniny, | | popel | popel nejvýše | |
| 5.03 | | slupek, jaderníků po | | výskyt cizích pachů | 25 g/kg | |
| | | oddělení šťávy a usušení | | | | |
| | | veškeré cukry jako | | | | |
| | | sacharosa nejméně 150 g/kg| | | | |
| | | | | | | |
| 5.009 | Kvasnice | vznikají fermentací | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |
| | krmné sušené| substrátu na bázi melasy, | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 440 g/kg| |
| | | cukrovky, ethanolu, | nejvýše 11 g/kg | popel | popel nejvýše | |
| | | sulfitových louhů, šlemp z| | výskyt cizích pachů | 80 g/kg | |
| | | kvasných výrob mléčných | | | | |
| | | produktů, k fermentaci | | | | |
| | | čeledi kvasinek než | | | | |
| | | Sacharomycetaceae, | | | | |
| | | Endomycetaceae, | | | | |
| | | Cryptoccoccaceae, nejméně | | | | |
| | | 80 % bílkovin v dusíkatých| | | | |
| | | látkách | | | | |
| | | | | | | |
| 5.010 | Lihovarské | vznikají oddestilováním | vlhkost nejvýše 13,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |
| | výpalky | alkoholů z matečných | | dusíkaté látky | nejméně 220 g/kg| |
| | sušené | zfermentovaných substrátů | | vláknina | vláknina nejvýše| |
| 1.42 | | na bází obilovin, nebo | | výskyt cizích pachů | 120 g/kg | |
| | | jiných škrobnatých | | | popel nejvýše | |
| | | materiálů, zahuštěných a | | | 50 g/kg | |
| | | sušených | | | | |
| | | strav. dus. látky nejméně | | | | |
| | | 70 % (in vitro) | | | | |
| | | | | | | |
| 5.011 | Pivovarské | vznikají zkvašováním | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |
| | kvasnice | mladinky při výrobě piva, | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 440 g/kg| |
| | sušené | po prokvašení mladinky | nejvýše 11 g/kg | popel | popel nejvýše | |
| | | jsou separovány, | | výskyt cizích pachů | 80 g/kg | |
| | | zahušťovány, odhořčeny a | | | | |
| | | sušeny, jsou představovány| | | | |
| | | čeledí Sacharomycetaceae | | | | |
| | | strav. dus. látky nejméně | | | | |
| | | 75 % (in vitro) | | | | |
| | | nejméně 80 % bílkovin v | | | | |
| | | dusíkatých látkách | | | | |
| | | | | | | |
| 5.012 | Pivovarské | vzniká horkovzdušným | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |
| | mláto sušené| sušením čerstvého | | dusíkaté látky | nejméně 240 g/kg| |
| 1.41 | | pivovarského mláta, bez | | výskyt cizích pachů | vláknina nejvýše| |
| | | hořkých kalů a chmelového | | | 160 g/kg | |
| | | mláta, vláknina nejvýše | | | popel nejvýše | |
| | | 160 g/kg | | | 55 g/kg | |
| | | | | | | |
| 5.013 | Šlempy | vznikají po oddestilování | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |
| | sušené | alkoholů nebo krystalizací| | dusíkaté látky | nejméně 160 g/kg| |
| | | kyseliny citronové z | | popel | popel nejvýše | |
| 4.04 | | fermentovaných matečných | | | 200 g/kg | |
| | | substrátů po jejich | | | | |
| | | částečném odsolení, | | | | |
| | | zahuštění a sušení | | | | |
| | | popel nejvýše 200 g/kg | | | | |
| | | | | | | |
| 5.014 | Úsušky píce | vznikají horkovzdušným | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |
| | vojtěšky | sušením vojtěšky na | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 170 g/kg| |
| 6.01 | | počátku květu (15 % | nejvýše 15 g/kg | vláknina | popeloviny | |
| | | rozkvétajících rostlin), | druhová čistota | beta-karoten | nejvýše 120 g/kg| |
| | | píce nesmí být desikovaná | nejméně 80 % | chloridy jako | beta-karoten | |
| | | a přihnojována 5 dnů před | | NaCl | nejméně | |
| | | sklizní | | | 100 mg/kg | |
| | | druhová čistota nejméně | | | | |
| | | 80 % rostlin vojtěšky | | | | |
| | | (Medicago sativa L.) | | | | |
| | | | | | | |
| 5.015 | Úsušky píce | vznikají horkovzdušným | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |
| | jetele | sušením píce jetele | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 150 g/kg| |
| 6.04 | | lučního (Trifolium | nejvýše 15 g/kg | vláknina | popeloviny | |
| | | pratense L.) na počátku | druhová čistota | beta-karoten | nejvýše 120 g/kg| |
| | | květu (15 % rozkvétajících| nejméně 80 % | chloridy jako | beta-karoten | |
| | | rostlin), píce nesmí být | | NaCl | nejméně | |
| | | desikována a přihnojována | | | 100 mg/kg | |
| | | 5 dnů před sklizní | | | | |
| | | druhová čistota nejméně | | | | |
| | | 80 % | | | | |
| | | | | | | |
| 5.016 | Úsušky píce | vznikají horkovzdušným | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |
| | trav | sušením píce trav na | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 130 g/kg| |
| 6.05 | | počátku metání (15 % | nejvýše 15 g/kg | vláknina | popeloviny | |
| | | rostlin metá) píce nesmí | | chloridy jako | nejvýše 120 g/kg| |
| | | být desikována a | | NaCl | | |
| | | přihnojována 5 dnů před | | | | |
| | | sklizní | | | | |
| | | | | | | |
| 5.017 | Úsušky píce | vznikají horkovzdušným | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |
| | kukuřice | sušením píce kukuřice (Zea| ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 85 g/kg | |
| | | mays L.) v mléčné-voskové | nejvýše 15 g/kg | vláknina | vláknina | |
| | | nebo voskové zralosti, | | chloridy jako | nejvýše 230 g/kg| |
| | | píce nesmí být desikována | | NaCl | | |
| | | před sklizní | | | | |
| | | | | | | |
| 5.018 | Úsušek | vzniká lisováním vojtěšky | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |
| | vojtěškové | (Medicago sativa L.) | | dusíkaté látky | nejméně 500 g/kg| |
| | šťávy | separací vylisované | | vláknina | popel nejvýše | |
| 6.03 | | kapalné fáze a jejím | | popel | 150 g/kg | |
| | | sušením, píce nesmí být | | beta-karoten | vláknina nejvýše| |
| | | desikována a přihnojována | | | 30 g/kg | |
| | | 5 dnů před sklizní, musí | | | xanthophyly | |
| | | být čerstvá | | | nejméně 1800 | |
| | | | | | mg/kg | |
| | | | | | | |
| 5.019 | Výlisky | vznikají při lisování | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |
| | vinných | hroznového vína (Vitis sp.| | dusíkaté látky | nejméně 100 g/kg| |
| 5.05 | hroznů - | L.) jedná se o zbytky | | popel | popel nejvýše | |
| | sušené | (dužninu, slupky, jádro), | | výskyt cizích pachů | 85 g/kg | |
| | | po oddělení šťávy, které | | | vláknina nejvýše| |
| | | suší | | | 270 g/kg | |
| | | veškeré cukry jako | | | | |
| | | sacharosa | | | | |
| | | nejméně 100 g/kg | | | | |
| | | | | | | |
+----------+-------------+---------------------------+-----------------------------+--------------------------+-----------------+----------------+
+----------+-----------------+---------------------------+-----------------------------+-----------------------+-----------------+---------------+
| Pořadové | Druh krmné | Charakteristika | Limitní znaky | Deklarované jakostní | Typové jakostní | Jedná se o |
| číslo | suroviny | | | znaky | znaky | hygroskopické |
| Kód | | | | | | krmivo |
| EU | | | | | | (+) |
| | | | | | | |
+----------+-----------------+---------------------------+-----------------------------+-----------------------+-----------------+---------------+
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
+----------+-----------------+---------------------------+-----------------------------+-----------------------+-----------------+---------------+
| 5.020 | Sušené mořské | vznikají sušením čerstvých| vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | | |
| | řasy | drobných zelených mořských| | dusíkaté látky | | |
| | | řas | | popel | | |
| | | | | vláknina | | |
| | | | | | | |
+----------+-----------------+---------------------------+-----------------------------+-----------------------+-----------------+---------------+