CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 194/1996 Sb. Vyhláška, kterou se provádí zákon o krmivech Skupina: krmné moučky a úsušky živočišného původu a krmné tuky

Skupina: krmné moučky a úsušky živočišného původu a krmné tuky

194/1996 Sb. Vyhláška, kterou se provádí zákon o krmivech

Skupina: krmné moučky a úsušky živočišného původu a krmné tuky

+----------+-----------------+---------------------------+-----------------------------+-----------------------+-----------------+---------------+

| Pořadové | Druh krmné | Charakteristika | Limitní znaky | Deklarované jakostní | Typové jakostní | Jedná se o |

| číslo | suroviny | | | znaky | znaky | hygroskopické |

| Kód | | | | | | krmivo |

| EU | | | | | | (+) |

| | | | | | | |

+----------+-----------------+---------------------------+-----------------------------+-----------------------+-----------------+---------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

+----------+-----------------+---------------------------+-----------------------------+-----------------------+-----------------+---------------+

| 4.001 | Albumin | vznikách chemickou nebo | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | mléčný krmný | fyzikální úpravou | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 700 g/kg| |

| | | syrovátky,výrobek upravený| nejvýše 5 g/kg | výskyt cizích pachů | | |

| 8.05 | | sušením | | | | |

| | | | | | | |

| 4.002 | Bílkovinná | vzniká při zpracování | vlhkost nejvýše 8,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |

| | kostní | kostní drtě určené k | | dusíkaté látky | nejméně 380 g/kg| |

| | moučka | výrobě želatiny, varem a | | tuk | tuk nejméně | |

| | | sušením, bez rohoviny a | | vápník | 70 g/kg | |

| | | štětin popel nejvýše 490 | | fosfor | popel nejvýše | |

| | | g/kg | | výskyt cizích pachů | 490 g/kg | |

| | | | | | vápník nejméně | |

| | | | | | 100 g/kg | |

| | | | | | | |

| 4.003 | Bílkovinný | vzniká při zpracování kůží| vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |

| | koncentrát | jako odpad, tepelně | | dusíkaté látky | nejméně 400 g/kg| |

| | | zpracovaný, sušený s | | tuk | tuk nejvýše | |

| | | nosičem dusíkaté látky | | vláknina | 130 g/kg | |

| | | nejméně 400 g/kg | | výskyt cizích pachů | vláknina nejvýše| |

| | | vláknina nejvýše 35 g/kg | | | 35 g/kg | |

| | | | | | | |

| 4.004 | Drůbeží | vzniká z jatečných odpadů | vlhkost nejvýše 10,0% | vlhkost | dusíkaté látky | |

| | moučka | a kadaverů drůbeže | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 600 g/kg| |

| | NL 600 | tepelným zpracováním | nejvýše 33 g/kg | tuk | chloridy jako | |

| 9.05 | | varem, sušením, extrakcí a| | chloridy jako NaCl | NaCl nejvýše | |

| | | mletím, nesmí obsahovat | | výskyt cizích pachů | 20 g/kg | |

| | | peří s výjimkou | | | | |

| | | přirozeného výskytu z | | | | |

| | | kadaverů, technicky prostá| | | | |

| | | organických rozpouštědel, | | | | |

| | | tuk nejvýše 120 g/kg | | | | |

| | | strav. dus. látky nejméně | | | | |

| | | 80 % | | | | |

| | | | | | | |

| 4.005 | Drůbeží | vzniká z jatečných odpadů | vlhkost nejvýše 10 % | vlhkost | dusíkaté látky | |

| | moučka | a kadaverů drůbeže | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 560 g/kg| |

| | NL 560 | tepelným zpracováním varem| nejvýše 33 g/kg | tuk | tuk nejméně | |

| 9.05 | | sušením, lisováním a | | chloridy jako NaCl | 120 g/kg | |

| | | mletím, nesmí obsahovat | | výskyt cizích pachů | chloridy jako | |

| | | peří s výjimkou | | | NaCl nejvýše | |

| | | přirozeného výskytu | | | 20 g/kg | |

| | | kadaverů, technicky prostá| | | | |

| | | organických rozpouštědel, | | | | |

| | | strav. dus. látky nejméně | | | | |

| | | 80 % | | | | |

| | | | | | | |

| 4.006 | Globulin | vzniká chemickou nebo | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | mléčný krmný | fyzikální úpravou | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 800 g/kg| |

| | | syrovátky, výrobek | nejvýše 5 g/kg | výskyt cizích pachů | | |

| 8.05 | | upravený sušením | | | | |

| | | | | | | |

| 4.007 | Kasein krmný | vzniká oddělením z | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | | odtučněného mléka nebo | | dusíkaté látky | nejméně 750 g/kg| |

| 8.06 | | podmáslí, okyselením, | | výskyt cizích pachů | | |

| | | srážením a sušením | | | | |

| | | | | | | |

| 4.008 | Kostní tuk | vzniká tepelným | těkavé látky nejvýše | těkavé látky | nečistoty ner. | |

| | | zpracováním kostí pro | 10 g/kg | nečistoty ner. | v diethyleteru | |

| 9.08 | | účely výroby kostní drtě a| | v diethyleteru | nejvýše 10 g/kg | |

| | | kostní moučky | | číslo kyselosti | nezmýdelnitelné | |

| | | nečistoty ner. v | | tuk | látky nejvýše | |

| | | diethyleteru nejvýše | | výskyt cizích pachů | 20 g/kg | |

| | | 10 g/kg číslo kyselosti | | | | |

| | | tuku nejvýše 50 mg KOH/g | | | | |

| | | tuk | | | | |

| | | | | | | |

| 4.009 | Kostní šrot | vzniká tepelným | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |

| | krmný | zpracováním kostí, jejich | | dusíkaté látky | nejméně 300 g/kg| |

| | | drcením,sušením s nosičem,| | tuk | tuk nejvýše | |

| | | bez rohoviny a štětin | | číslo kyselosti | 100 g/kg | |

| | | číslo kyselosti tuku | | tuku | fosfor nejméně | |

| | | nejvýše 60 mg KOH/g tuk | | výskyt cizích pachů | 60 g/kg | |

| | | dusíkaté látky nejméně | | | | |

| | | 300 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.010 | Kostní vývar | vzniká zpracováním vývaru | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |

| | sušený | z kostí s cereálním | | dusíkaté látky | nejméně 200 g/kg| |

| | | nosičem (otrubami, | | vláknina | vláknina nejvýše| |

| | | sladařskými odpady) v | | výskyt cizích pachů | 100 g/kg | |

| | | poměru 80 % nosiče a 20 % | | | | |

| | | vývaru | | | | |

| | | vláknina nejvýše 100 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.011 | Krevní | vzniká sušením krve | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | moučka | jatečných zvířat včetně | | dusíkaté látky | nejméně 850 g/kg| |

| 9.07 | | drůbeže, bez cizích | | výskyt cizích pachů | strav.dus.látky | |

| | | příměsí strav. dusíkaté | | | nejméně 90 % | |

| | | látky nejméně 90 % | | | (in vitro) | |

| | | (in vitro) | | | | |

| | | | | | | |

| 4.012 | Krevní šrot | vzniká sušením krve | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | | jatečných zvířat včetně | | dusíkaté látky | nejméně 290 g/kg| |

| | | drůbeže s cereálním | | vláknina | vláknina nejvýše| |

| | | nosičem (pšeničné otruby) | | výskyt cizích pachů | 80 g/kg | |

| | | v poměru 80 % nosiče a | | | | |

| | | 20 % krve | | | | |

| | | vláknina nejvýše 80 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.013 | Lecitin | vzniká zpracováním | vlhkost nejvýše 3,0 % | vlhkost | lecitin nejméně | |

| | rostlinný | rostlinných olejů s | | lecitin | 500 g/kg | |

| | | použitím emulgačních | | výskyt cizích pachů | | |

| | | přípravků | | | | |

| | | nečistoty nerozp. v | | | | |

| | | diethyleteru nejvýše | | | | |

| | | 30 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.014 | Masová | vzniká tepelným | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | moučka | zpracováním masitých částí| | dusíkaté látky | nejméně 750 g/kg| |

| | NL 750 | po vykostění, při použití | | tuk | strav.dus.látky | |

| 9.01 | | tlaku, sušením, extrakcí a| | výskyt cizích pachů | nejméně 85 % | |

| | | mletím, nesmí obsahovat | | | (in vitro) | |

| | | peří, kůže, srst, | | | | |

| | | rohovinu, štětiny, krev a | | | | |

| | | obsahy žaludků a střev s | | | | |

| | | výjimkou přirozeného | | | | |

| | | výskytu z kadaverů zvířat,| | | | |

| | | technicky prosté | | | | |

| | | organických rozpouštědel | | | | |

| | | dusíkaté látky nejméně | | | | |

| | | 750 g/kg | | | | |

| | | strav. dus. látky nejméně | | | | |

| | | 85 % (in vitro) | | | | |

| | | | | | | |

| 4.015 | Masokostní | vzniká zpracováním | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | moučka | jatečných odpadů a | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 550 g/kg| |

| | NL 550 | kadaverů hospodářských | nejvýše 22 g/kg | tuk | popel nejvýše | |

| 9.02 | | zvířat, varem, sušením, | | chloridy jako | 250 g/kg | |

| | | extrakcí a mletím, nesmí | | NaCl | strav.dus.látky | |

| | | obsahovat peří, kůže, | | popel | nejméně 85 % | |

| | | srst, rohovinu, štětiny, | | výskyt cizích pachů | (in vitro) | |

| | | obsahy žaludků a střev s | | | | |

| | | výjimkou přirozeného | | | | |

| | | výskytu z kadaverů zvířat,| | | | |

| | | technicky prostá | | | | |

| | | organických rozpouštědel | | | | |

| | | dusíkaté látky nejméně | | | | |

| | | 550 g/kg | | | | |

| | | strav. dus. látky nejméně | | | | |

| | | 85 % (in vitro) | | | | |

| | | | | | | |

| 4.016 | Masokostní | vzniká zpracováním | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | moučka tučná | jatečných odpadů a | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 500 g/kg| |

| | NL 500 | kadaverů hospodářských | nejvýše 22 g/kg | tuk | popel nejvýše | |

| 9.02 | | zvířat varem, sušením, | | chloridy jako | 290 g/kg | |

| | | lisováním, mletím, nesmí | | NaCl | strav.dus.látky | |

| | | obsahovat peří, kůže,srst,| | popel | nejméně 85 % | |

| | | rohovinu, štětiny, obsahy | | výskyt cizích pachů | (in vitro) | |

| | | žaludků a střev s výjimkou| | | | |

| | | přirozeného výskytu z | | | | |

| | | kadaverů zvířat, technicky| | | | |

| | | prostá organických | | | | |

| | | rozpouštědel | | | | |

| | | dusíkaté látky nejméně | | | | |

| | | 500 g/kg | | | | |

| | | strav. dus. látky nejméně | | | | |

| | | 85 % (in vitro) | | | | |

| | | | | | | |

| 4.017 | Mléko | vzniká z kravského mléka, | vlhkost nejvýše 5,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | odtučněné | odtučněním a sušením | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 320 g/kg| |

| | sušené | | nejvýše 3g/kg | výskyt cizích pachů | laktosa nejméně | |

| 8.01 | | | | | 400 g/kg | |

| | | | | | | |

| 4.018 | Peřová | vzniká hydrolyzou peří | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | moučka | drůbeže, sušením a mletím | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 800 g/kg| |

| 9.06 | | dusíkaté látky nejméně | nejvýše 15 g/kg | výskyt cizích pachů | | |

| | | 800 g/kg | | | | |

| | | strav. dus. látky nejméně | | | | |

| | | 65 % (in vitro) | | | | |

| | | | | | | |

| 4.019 | Peřokostní | vzniká hydrolyzou peří | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | moučka | drůbeže, kostí | | dusíkaté látky | nejméně 600 g/kg| |

| | | hospodářských zvířat, | | výskyt cizích pachů | popel nejvýše | |

| | | sušením a mletím | | | 150 g/kg | |

| | | dusíkaté látky nejméně | | | | |

| | | 600 g/kg | | | | |

| | | strav. dus. látky nejméně | | | | |

| | | 65 % (in vitro) | | | | |

| | | | | | | |

| 4.020 | Podmáslí, | vzniká při výrobě másla, | vlhkost nejvýše 6,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | krmné, | po oddělení pracích vod, | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 300 g/kg| |

| | sušené | sušením | nejvýše 5 g/kg | tuk | popel nejvýše | |

| 8.02 | | | | popel | 100 g/kg | |

| | | | | laktosa | | |

| | | | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| 4.021 | Rybí moučka | vzniká po částečné | vlhkost nejvýše 7,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | částečně | hydrolyze ryb nebo jejich | | dusíkaté látky | nejméně 750 g/kg| |

| | hydrolyzovaná | částí, oddělením tuku | | tuk | tuk nejvýše | |

| | NL 750 | odstředěním a sušením | | chloridy jako | 25 g/kg | |

| 10.01 | | dusíkaté látky nejméně | | NaCl | | |

| | | 750 g/kg | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 4.022 | Rybí moučka | vzniká z ryb nebo jejich | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | NL 640 | částí, lisováním a sušením| ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 640 h/kg| |

| | | dusíkaté látky nejméně | nejvýše 22 g/kg | tuk | tuk nejvýše | |

| 10.02 | | 640 g/kg | | chloridy jako | 120 g/kg | |

| | | strav. dus. látky nejméně | | NaCI | strav.dus.látky | |

| | | 88 % (in vitro) | | výskyt cizích pachů | nejméně 88% | |

| | | | | | (in vitro) | |

| | | | | | | |

| 4.023 | Rybí moučka | vzniká z ryb nebo jejich | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | NL 600 | částí, lisováním a sušením| ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 600 g/kg| |

| 10.02 | | dusíkaté látky nejméně | nejvýše 22 g/kg | tuk | tuk nejvýše | |

| | | 600 g/kg | | chloridy jako | 120 g/kg | |

| | | strav. dus. látky nejméně | | NaCl | chloridy jako | |

| | | 88 % (in vitro) | | výskyt cizích pachů | NaCl nejvýše | |

| | | | | | 40 g/kg | |

| | | | | | strav.dus.látky | |

| | | | | | nejméně 88 % | |

| | | | | | (in vitro) | |

| | | | | | | |

| 4.024 | Rybí moučka | vzniká z ryb nebo jejich | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | NL 550 | částí, lisováním a sušením| ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 550 g/kg| |

| 10.02 | | dusíkaté látky nejméně | nejvýše 22 g/kg | tuk | tuk nejvýše | |

| | | 550 g/kg | | chloridy jako | 120 g/kg | |

| | | strav. dus. látky nejméně | | NaCl | chloridy jako | |

| | | 88 % (in vitro) | | výskyt cizích pachů | NaCl nejvýše | |

| | | | | | 40 g/kg | |

| | | | | | strav.dus.látky | |

| | | | | | nejméně 88 % | |

| | | | | | (in vitro) | |

| | | | | | | |

| 4.025 | Sušené části | vyrábí se vařením částí | vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | |

| | ryb s | ryb a smícháním s | | dusíkaté látky | nejméně 270 g/kg| |

| | nosičem | pšeničnými otrubami v | | popel | tuk nejméně | |

| | | poměru 60 % rybích částí a| | vláknina | 160 g/kg | |

| | | 40 % otrub, s následným | | výskyt cizích pachů | popel nejvýše | |

| | | sušením, mletím dusíkaté | | | 75 g/kg | |

| | | látky nejméně 270 g/kg | | | vláknina nejvýše| |

| | | vláknina nejvýše 60 g/kg | | | 60 g/kg | |

| | | | | | | |

| 4.026 | Sušená | vzniká odpařením a sušením| vlhkost nejvýše 5,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | syrovátka | sladké syrovátky | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 110 g/kg| |

| 8.03 | | dusíkaté látky nejméně | nejvýše 5 g/kg | popel | laktosa nejméně | |

| | | 110 g/kg | | laktosa | 600 g/kg | |

| | | laktosy nejméně 600 g/kg | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| 4.027 | Sušená | vzniká odpařením, | vlhkost nejvýše 8,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | syrovátka | částečným oddělením | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 180 g/kg| |

| | částečně | laktosy a sušením | nejvýše 5 g/kg | popel | laktosa nejméně | |

| 8.04 | delaktozovaná | syrovátky | | laktosa | 300 g/kg | |

| | | dusíkaté látky nejméně | | výskyt cizích pachů | popel nejvýše | |

| | | 180 g/kg | | | 290 g/kg | |

| | | laktosy nejméně 300 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.028 | Sušená | vzniká odpařením, | vlhkost nejvýše 8,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | syrovátka | částečným oddělením | ner.podíl popele v HCl | dusíkaté látky | nejméně 330 g/kg| |

| | částečně | laktosy a minerálních | nejvýše 5 g/kg | popel | popel nejvýše | |

| 8.04 | delaktozovaná | látek a sušením syrovátky | | laktosa | 10 g/kg | |

| | a | dusíkaté látky nejméně | | výskyt cizích pachů | | |

| | demineralizovaná| 330 g/kg | | | | |

| | | popel nejvýše 10 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.029 | Tuk | vzniká ze semen olejnin, | těkavé látky nejvýše | těkavé látky | ner.látky v | |

| | rostlinný | nesmí obsahovat ricinový | 10 g/kg | ner.látky v | diethyleteru | |

| | | olej | | diethyleteru | nejvýše 10 g/kg | |

| | | číslo kyselosti tuku | | | nezmýdelnitelné | |

| | | nejvýše 50 mg KOH/g tuku | | | látky nejvýše | |

| | | ner. látky v diethyleteru | | | 30 g/kg | |

| | | nejvýše 10 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.030 | Tuk | vzniká při zpracování | těkavé látky nejvýše | těkavé látky | ner.látky v | |

| | živočišný | jatečných odpadů a | 10 g/kg | ner.látky v | diethyleteru | |

| 9.08 | | kadaverů hospodářských | | diethyleteru | nejvýše 10 g/kg | |

| | | zvířat varem, lisováním | | | nezmýdelnitelné | |

| | | nebo extrakcí, technicky | | | látky nejvýše | |

| | | prostý organických | | | 30 g/kg | |

| | | rozpouštědel | | | | |

| | | číslo kyselosti tuku | | | | |

| | | nejvýše 50 mg KOH/g tuku | | | | |

| | | ner. látky v diethyleteru | | | | |

| | | nejvýše 10 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.031 | Tuk z | vzniká při zpracování ryb | těkavé látky nejvýše | těkavé látky | ner.látky v | |

| | mořských | a jejich částí hydrolyzou | 1 g/kg | ner.látky | diethyleteru | |

| | živočichů, | a odstředěním nebo | | diethyleteru | nejvýše 2 g/kg | |

| 10.03 | rafinovaný | lisováním, následným | | | nezmýdelnitelné | |

| | | rafinováním | | | látky nejvýše | |

| | | nezmýdelnitelné látky | | | 30 g/kg | |

| | | nejvýše 30 g/kg | | | | |

| | | ner. látky v diethyleteru | | | | |

| | | nejvýše 2 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.032 | Tuk | vzniká ze semen olejnin, | těkavé látky nejvýše | těkavé látky | ner.látky v | |

| | živočišný a | jatečných odpadů a | 1 g/kg | ner.látky v | diethyleteru | |

| | rostlinný, | kadaverů hospodářských | | diethyleteru | nejvýše 2g/kg | |

| | rafinovaný | zvířat lisováním, extrakcí| | | nezmýdelnitelné | |

| | | a rafinováním, nesmí | | | látky nejvýše | |

| | | obsahovat ricinový olej, | | | 30 g/kg | |

| | | je technicky prostý | | | | |

| | | organických rozpouštědel | | | | |

| | | nezmýdelnitelné látky | | | | |

| | | nejvýše 30 g/kg | | | | |

| | | ner. látky v diethyleteru | | | | |

| | | nejvýše 2 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.033 | Tuk | vzniká ze semen olejnin | těkavé látky nejvýše | těkavé látky | tuk nejméně | |

| | rostlinný | saponifikací, | 50 g/kg | tuk | 820 g/kg | |

| | saponifikovaný | nesmí obsahovat ricinový | | popel | vápník nejvýše | |

| | | olej | | | 100 g/kg | |

| 12.04 | | tuk nejméně 820 g/kg | | | popel nejvýše | |

| | | | | | 130 g/kg | |

| | | | | | | |

| 4.034 | Tuk | vzniká z jatečných odpadů | těkavé látky nejvýše | těkavé látky | tuk nejméně | |

| | živočišný | a kadaverů hospodářských | 100 g/kg | tuk | 700 g/kg | |

| | saponifikovaný | zvířat lisováním, extrakcí| | popel | vápník nejvýše | |

| | | a saponifikací, technicky | | | 120 g/kg | |

| 12.04 | | prostý organických | | | popel nejvýše | |

| | | rozpouštědel | | | 200 g/kg | |

| | | tuk nejméně 700 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.035 | Živočišná | vzniká z jatečných odpadů,| vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | moučka | kostí hospodářských zvířat| | dusíkaté látky | nejméně 450 g/kg| |

| | | varem, lisováním, sušením,| | tuk | tuk nejvýše | |

| | | nesmí obsahovat peří, | | chloridy jako | 140 g/kg | |

| | | kůže, srst, rohovinu, | | NaCl | strav.dus.látky | |

| | | štětiny, obsahy žaludků a | | popel | nejméně 65 % | |

| | | střev | | výskyt cizích pachů | in vitro | |

| | | dusíkaté látky nejméně | | | | |

| | | 450 g/kg | | | | |

| | | popel nejvýše 300 g/kg | | | | |

| | | strav. dus. látky nejméně | | | | |

| | | 65 % | | | | |

| | | | | | | |

+----------+-----------------+---------------------------+-----------------------------+-----------------------+-----------------+---------------+

+----------+-----------------+---------------------------+-----------------------------+-----------------------+-----------------+---------------+

| Pořadové | Druh krmné | Charakteristika | Limitní znaky | Deklarované jakostní | Typové jakostní | Jedná se o |

| číslo | suroviny | | | znaky | znaky | hygroskopické |

| Kód | | | | | | krmivo |

| EU | | | | | | (+) |

| | | | | | | |

+----------+-----------------+---------------------------+-----------------------------+-----------------------+-----------------+---------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

+----------+-----------------+---------------------------+-----------------------------+-----------------------+-----------------+---------------+

| 4.036 | Mléko plnotučné | vzniká sušením | vlhkost nejvýše 5,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | sušené | neodtučněného kravského | nerozpustný podíl popele v | dusíkaté látky | nejméně 270 g/kg| |

| | | mléka, včetně mleziva | HCl nejvýše | tuk | popel nejvýše | |

| | | (colostra) tuk nejméně | 5 g/kg | popel | 80 g/kg | |

| | | 100 g/kg | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| 4.037 | Moučka z rybích | vzniká z čerstvých jater | vlhkost nejvýše 11,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | jater | ryb, po lisování, sušení | | dusíkaté látky | nejméně 500 g/kg| |

| | | | | tuk | tuk nejvýše | |

| | | | | popel | 100 g/kg | |

| | | | | výskyt cizích pachů | chloridy | |

| | | | | | jako NaCl | |

| | | | | | nejvýše 25 g/kg | |

| | | | | | strav. | |

| | | | | | dusíkatých látek| |

| | | | | | in vitro | |

| | | | | | nejméně 90 % | |

| | | | | | | |

| 4.038 | Garnátová | vzniká lisováním a | vlhkost nejvýše 12,0 % | vlhkost | | + |

| | moučka | sušením garnátů | nerozp. podíl popele | dusíkaté látky | | |

| | | | v HCl nejvýše 50 g/kg | popel | | |

| | | | | chloridy jako NaCl | | |

| | | | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| 4.039 | Želatina |vzniká částečnou hydrolýzou| | vlhkost | dusíkaté | + |

| | kolagenní |kolagenních vláken z kůží, | | dusíkaté látky | látky | |

| | |chrupavek a kostí | | popel | nejméně | |

| | | | | výskyt cizích | 900 g/kg | |

| | | | | pachů | popel | |

| | | | | | nejvýše | |

| | | | | | 20 g/kg | |

| 4.040 | Mléčný cukr | vzniká krystalizací nebo | vlhkost nejvýše 6,0 % | vlhkost | laktosa nejméně | + |

| | | ultrafiltrací ze | | laktosa | 890 g/kg | |

| | | syrovátky | | přítomnost cizích | | |

| | | | | pachů | | |

| | | | | | | |

| 4.041 | Škvarková | vzniká při škvaření sádla,| vlhkost nejvýše 10,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | moučka | po jeho separaci | nerozpustný podíl | dusíkaté látky | nejméně 450 g/kg| |

| | | odstřeďováním nebo | popele v HCl nejvýše | tuk | tuk nejméně | |

| | | lisováním | 2,2 g/kg | popel | 100 g/kg | |

| | | | | výskyt cizích pachů | | |

| | | | | | | |

| 4.042 | Sušená vaječná | vzniká sušením čerstvé | vlhkost nejvýše 5,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | hmota | vaječné hmoty, bez | | dusíkaté látky | nejméně 450 g/kg| |

| | | skořápek | | popel | popel nejvýše | |

| | | | | výskyt cizích pachů | 40 g/kg | |

| | | | | | | |

| 4.043 | Sušená | vzniká z čerstvé vepřové | vlhkost nejvýše 8,0 % | vlhkost | dusíkaté látky | + |

| | hemoglobinová | nebo hovězí krve, odděleně| | dusíkaté látky | neméně 840 g/kg | |

| | moučka | podle druhu zvířat, kdy | | popel | lysin nejméně | |

| | | krev po porážce zvířat | | lysin | 78 g/kg | |

| | | je chlazena, konzervována | | výskyt cizích | | |

| | | a po té separován na | | pachů | | |

| | | odstředivce hemoglobin, | | | | |

| | | který je sušen | | | | |

| | | | | | | |

| 4.044 | Destilát | vzniká při zpracování | těkavé látky nejvýše | těkavé látky | ner. látky | + |

| | mastných kyselin| rostlinných tuků | 10 g/kg | ner. látky | v diethyleteru | |

| | určený pro | s výjimkou ricinového | | v diethyleteru | nejvýše 10 g/kg | |

| | prasata,drůbež | oleje, nerozpustné látky | | | | |

| | a ryby | v diethyleteru | | | | |

| | | nejvýše 15 g/kg | | | | |

| | | nezmýdelnitelné látky | | | | |

| | | nejvýše 100 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.045 |Rafinované mastné| vznikají při zpracování | těkavé látky nejvýše | těkavé látky | ner. látky | + |

| | kyseliny určené | rostlinných tuků s | 10 g/kg | ner. látky | v diethyleteru | |

| | pro prasata, | výjimkou ricinového oleje,| | v diethyleteru | nejvýše 13 g/kg | |

| | drůbež a ryby | smí obsahovat nejvýše | | | | |

| | | anorganických kyselin | | | | |

| | | 1 g/kg | | | | |

| | | nerozpustných látek v | | | | |

| | | diethyleteru | | | | |

| | | nejvýše 20 g/kg a | | | | |

| | | nezmýdelnitelných látek | | | | |

| | | nejvýše 60 g/kg | | | | |

| | | | | | | |

| 4.046 | Krevní plazma | čerstvá krev hospodářských| vlhkost | vlhkost | popel nejvýše | + |

| | sušená | zvířat, konzervovaná | nejvýše | dusíkaté látky | 100 g/kg | |

| | | povolenými konzervanty, se| 9,0 % | popel | sodík nejvýše | |

| | | separuje na vhodné | | sodík | 30 g/kg | |

| | | odstředivce a každá | | výskyt cizích | lysin nejméně | |

| | | získaná frakce se | | pachů | 68 g/kg | |

| | | samostatně suší; | | | stravitelné | |

| | | meziprodukty jsou | | | dusíkaté látky | |

| | | uchovávány zchlazené; | | | in vitro nejméně| |

| | | dusíkaté látky nejméně | | | 90 % | |

| | | 780 g/kg | | | | |

+----------+-----------------+---------------------------+-----------------------------+-----------------------+-----------------+---------------+