Příloha V
Seznam výrobků původních v Evropském společenství, pro které se neuplatňují ustanovení článků 3 a 4, seřazený podle kapitol a čísel HS
kapitola 01
kapitola 02
kapitola 03
0401
až 0402
ex 0403 ; Podmáslí, kyselé mléko a smetana, jogurt, kefír
a jiné fermentované (kysané) nebo acidofilní
mléko a smetana, též zahuštěné nebo obsahující
přidaný cukr nebo jiná sladidla.
0404
až 0410
0504
0511
kapitola 06
0701
až 0709
ex 0710 Zelenina, kromě sladké kukuřice podpoložky
0710 40 00, též vařená ve vodě nebo v páře,
zmrazená
ex 0711 Zelenina, kromě sladké kukuřice podpoložky
0711 90 30, prozatímně konzervovaná (např.
oxidem siřičitým nebo ve slané vodě, sířenou
vodou nebo přidáním jiných konzervačních látek),
ale v tomto stavu nevhodná k požívání
0712
až 0714
kapitola 08
ex kapitola 09 Káva, čaj a koření, kromě maté čísla 0903
kapitola 10
kapitola 11
kapitola 12
ex 1302 Pektinové látky, pektináty a pektany
1501
až 1514
ex 1515 Ostatní rostlinné tuky a oleje (kromě jojobového
oleje a jeho frakcí) a jejich frakce, pevné, též
rafinované, ale chemicky neupravené
ex 1516 Tuky a oleje živočišné nebo rostlinné a jejich
frakce, částečně nebo úplně hydrogenované,
interesterifikované, reesterifikované nebo
elaidinizované, též rafinované, ale jinak
neupravené, kromě hydrogenovaného ricinového
oleje, zvaného "opalwax" (opálový vosk)
ex 1517 Margariny, umělé (nepravé) vepřové sádlo
a ostatní
a ex 1518 připravené poživatelné tuky
ex 1522 Zbytky po zpracování živočišných tuků nebo
živočišných nebo rostlinných vosků, kromě
degrasu
kapitola 16
1701
ex 1702 Ostatní cukry, včetně chemicky čisté laktózy,
maltózy, glukózy a fruktózy, v pevném stavu;
cukerné sirupy bez přísad aromatických přípravků
nebo barviva; umělý med, též smíšený s přírodním
medem; karamel, kromě podpoložek 1702 11 00, 1702
30 51, 1702 30 59, 1702 50 00 a 1702 90 10
1703
1801
a 1802
ex 1902 Nadívané těstoviny obsahující více než 20 %
hmotnostních ryb, korýšů, měkkýšů a jiných
vodních bezobratlých, uzenek, salámů a podobných
uzenářských výrobků z masa a drobů všeho druhu,
včetně sádla a lojů všeho druhu
ex 2001 Okurky, nakládačky a malé nakládací okurčičky,
cibule, "chutney" z manga, plody rodu Capsicum,
jiné než sladké paprikové lusky, houby a olivy,
připravené nebo konzervované v octě nebo
v kyselině octové
2002
a 2003
ex 2004 Ostatní zelenina připravená nebo konzervovaná
jinak než v octě nebo v kyselině octové,
zmrazená, jiná než výrobky čísla 2006, kromě
brambor ve formě mouky, šrotu nebo vloček
a sladké kukuřice
ex 2005 Ostatní zelenina připravená nebo konzervovaná
jinak než v octě nebo v kyselině octové,
nezmrazená, jiná než výrobky čísla 2006, kromě
brambor ve formě mouky, šrotu nebo vloček
a sladké kukuřice
2006
a 2007
ex 2008 Ovoce, ořechy a jiné jedlé části rostlin, jinak
upravené nebo konzervované, též s přídavkem
cukru nebo jiných sladidel nebo alkoholu, jinde
neuvedené ani nezahrnuté, vyjma arašídové máslo,
palmová jádra, kukuřici, hlízy smldince (jam),
sladké brambory a podobné jedlé části rostlin
s obsahem škrobu 5 % hmotnostních nebo více,
révové listy, chmelové výhonky a ostatní podobné
jedlé části rostlin
2009
ex 2106 Sirupy s přísadou aromatických látek nebo barviva
2204
2206
ex 2207 Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem
alkoholu 80 % vol nebo více, získaný ze
zemědělských produktů zde uvedených
ex 2208 Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem
alkoholu menším než 80 % vol, získaný ze
zemědělských produktů zde uvedených
2209
kapitola 23
2401
4501
5301 a 5302