CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 97/2003 Sb. Nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 114/2001 Sb., o stanovení produkčních kvót cukru na kvótové roky 2001/2002 až 2004/2005, ve znění pozdějších předpisů a nálezu Ústavního soudu vyhlášeného pod č. 499/2002 Sb. Čl. I

Čl. I

97/2003 Sb. Nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 114/2001 Sb., o stanovení produkčních kvót cukru na kvótové roky 2001/2002 až 2004/2005, ve znění pozdějších předpisů a nálezu Ústavního soudu vyhlášeného pod č. 499/2002 Sb.

Čl. I

Nařízení vlády č. 114/2001 Sb., o stanovení produkčních kvót cukru na kvótové roky 2001/2002 až 2004/2005, ve znění nařízení vlády č. 296/2002 Sb., nálezu Ústavního soudu vyhlášeného pod č. 499/2002 Sb. a nařízení vlády č. 15/2003 Sb., se mění takto:

1. V § 2 písmeno a) zní:

"a) cukrem výrobek z cukrovky, obsahující nejméně 85 hmotnostních procent sacharózy v suchém stavu, přepočtený u výrobků v pevném skupenství koeficientem 1 a u výrobků v kapalném skupenství způsobem uvedeným v příloze č. 6 k tomuto nařízení na cukr bílý, 1)".

2. V § 2 písmeno b) zní:

"b) cukrovkou cukrová řepa k výrobě cukru, která vykazuje v přepočtu nejméně 16 % cukernatosti, rovnající se výtěžnosti 130 kg cukru z 1 tuny cukrovky, vypěstovaná na území České republiky,".

3. V § 2 se za písmeno c) vkládá nové písmeno d), které zní:

"d) cukrovarem individuálně určený soubor nezbytného movitého a nemovitého majetku, provozního a technologického zařízení nacházejícího se na území České republiky, který ve své komplexnosti, propojení jeho jednotlivých částí a plné funkčnosti tohoto souboru umožňuje vyrábět průmyslovým způsobem cukr z cukrovky,".

Dosavadní písmena d) až h) se označují jako písmena e) až i).

4. V § 2 písmeno e) zní:

"e) producentem cukru fyzická nebo právnická osoba provozující výlučně na základě vlastnického nebo z něj odvozeného práva cukrovar, které byla přidělena individuální produkční kvóta cukru (dále jen "kvóta"),".

5. V § 2 písmeno g) zní:

"g) vývozem cukru

1. vývoz cukru,

2. vývoz cukru obsaženého ve výrobku uvedeném v příloze č. 7 k tomuto nařízení,

3. vývoz cukru užitého při výrobě výrobku uvedeného v příloze č. 7 k tomuto nařízení,

ke spotřebě mimo území České republiky,".

6. V § 2 písmeno h) zní:

"h) uvedením na trh v České republice prodej cukru nebo jiný převod

1. cukru,

2. cukru obsaženého ve výrobku,

producentem cukru jiné osobě, aniž jde o vývoz cukru podle tohoto nařízení nebo o prodej cukru z dovozu,".

7. V § 2 písm. i) bodě 2 se slova "písmeno f)" nahrazují slovy "písmeno g)".

8. V § 2 na konci písmene i) se tečka nahrazuje čárkou a doplňují se písmena j) a k), která znějí:

"j) kapacitou výroby cukru nejvyšší průměrné množství cukru vyrobené producentem cukru za 24 hodin v cukrovaru, v němž vyráběl cukr v listopadu 2001 nebo v říjnu 2002, pokud v tomto cukrovaru vyráběl cukr v kvótovém roce 2002/2003, nejvýše však v prokazatelném množství, odpovídajícím maximálnímu dennímu výkonu strojně technologického zařízení cukrovaru (dále jen "maximální denní výkon") nebo u žadatele o novou kvótu z rezervy maximální denní výkon, ověřený znaleckým posudkem,

k) melasou sirupovitý produkt vzniklý v souvislosti s výrobou cukru z cukrovky.".

9. V nadpisu části druhé se slovo "Aktuální" nahrazuje slovem "Národní".

10. § 3 včetně nadpisu zní:

"§ 3

Národní roční kvóta

Národní roční kvóta pro kvótové roky 2003/2004 a 2004/2005 činí 454 862 tun cukru pro každý jednotlivý kvótový rok.".

11. § 4 včetně nadpisu zní:

"§ 4

Rezerva

(1) Rezerva je množství cukru určené ke stanovení nové kvóty z rezervy žadateli o novou kvótu nebo ke zvýšení již stanovené kvóty producentům cukru.

(2) Pro kvótový rok 2003/2004 se stanovuje rezerva ve výši 39 862 tun cukru s tím, že tuto rezervu Státní zemědělský intervenční fond (dále jen "Fond") rozdělí fyzickým nebo právnickým osobám, které podaly ve lhůtě žádost o zvýšení kvóty nebo žádost o stanovení nové kvóty a splňují podmínky a kritéria podle § 11 a 12.

(3) Rezerva se zvyšuje o množství cukru,

a) o něž byla snížena kvóta podle § 9 odst. 5 a 7,

b) jež odpovídá kvótě, jejíž účinky zanikly podle § 7 odst. 4, § 8 odst. 4 a § 12 odst. 7.".

12. V § 5 odst. 1 se za písmeno b) vkládají nová písmena c) a d), která znějí:

"c) prokáže, že je jediným a výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru,

d) prohlásí, že je jediným a výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru a že tímto provozovatelem bude nejméně do konce kvótového roku 2004/2005,".

Dosavadní písmena c) až e) se označují jako písmena e) až g).

13. V § 5 odst. 1 písmeno e) zní:

"e) v období od začátku kvótového roku 2002/2003 vyráběl cukr z cukrovky vypěstované v roce 2002 v cukrovaru jako jediný a výlučný provozovatel tohoto cukrovaru,".

14. V § 5 odst. 2 se slova "d) a e)" nahrazují slovy "d), f) a g)".

15. V § 5 odstavec 3 zní:

"(3) Žadatel, který je jediným a výlučným provozovatelem více cukrovarů, uvede v žádosti kapacitu výroby cukru podle jednotlivých cukrovarů, jakož i souhrnnou kapacitu výroby cukru těchto cukrovarů (dále jen "strukturální členění kvóty").".

16. V § 5 odst. 4 se číslo "30" nahrazuje číslem "15".

17. V § 5 na konci odstavce 4 se doplňuje věta "Doručením žádosti Fondu dochází k zahájení správního řízení o stanovení kvóty příslušnému žadateli.".

18. § 7 zní:

"§ 7

(1) Fond žadateli, jehož žádost nebyla zamítnuta podle § 6 odst. 2, vypočte kapacitu výroby cukru na základě zjištěných a ověřených skutečností podle § 14 odst. 1 písm. c).

(2) Fond vypočte koeficient pro stanovení kvóty jednotlivým žadatelům jako podíl kapacity výroby cukru žadatele a souhrnu kapacit výroby cukru žadatelů podle odstavce 1.

(3) Fond stanoví žadateli kvótu jako součin koeficientu podle odstavce 2 a množství 415 000 tun cukru, s přesností na 3 desetinná místa; u žadatele provozujícího více cukrovarů Fond uvede v rozhodnutí strukturální členění kvóty (§ 5 odst. 3).

(4) Fond přidělí kvótu podle odstavce 3 podmínečně s tím, že žadatel do 30 dnů ode dne přidělení kvóty prokáže, že od pěstitelů smluvně zajistil dodávky cukrovky, a to v množství odpovídajícím nejméně 90 % objemu jemu přidělené kvóty na příslušný kvótový rok. Pokud žadatel tuto skutečnost neprokáže, účinky stanovení kvóty zanikají. Fond tuto skutečnost bez zbytečného odkladu oznámí žadateli.".

19. V § 8 odst. 1 se slovo "Věstníku" nahrazuje slovy "Věstníku Ministerstva zemědělství (dále jen "Věstník")".

20. V § 8 odstavce 3 a 4 znějí:

"(3) Producent cukru, který nabude kvótu nebo její část od jiného producenta, oznámí písemně Fondu tuto skutečnost, a to do 15 dnů ode dne uskutečnění převodu, podle vzoru uvedeného v příloze č. 4 k tomuto nařízení; Fond nabyvateli kvóty nebo její části do 15 dnů ode dne doručení oznámení o převodu kvóty nebo její části písemně potvrdí, že mu byl předmětný převod oznámen.

(4) Nabyvatel kvóty nebo její části do 15 dnů ode dne uskutečnění převodu uvedeném v odstavci 3 prokáže, že od pěstitelů smluvně zajistil dodávky cukrovky, a to v množství odpovídajícím nejméně 90 % objemu jemu převedené kvóty nebo její části na příslušný kvótový rok. Pokud nabyvatel kvóty nebo její části tuto skutečnost neprokáže, účinky převodu kvóty nebo její části zanikají. Fond tuto skutečnost bez zbytečného odkladu oznámí producentovi cukru.".

21. V § 8 odst. 5 se slova "odstavce 4" nahrazují slovy "odstavců 3 a 4" a slovo "použije" se nahrazuje slovem "použijí".

22. V § 8 na konci odstavce 6 se doplňuje věta "K vývozu cukru, který producent cukru neprokáže do 30 dnů po skončení příslušného kvótového roku, se nepřihlíží.".

23. V § 8 se doplňují odstavce 7 až 10, které znějí:

"(7) Překročí-li podíl cukru uvedený producentem cukru při vývozu výrobků obsahujících cukr, případně výrobků, při jejichž výrobě byl cukr užit, podíl cukru uvedený v příloze č. 7 k tomuto nařízení, může Fond požadovat, aby producent cukru podíl cukru doložil, s tím, že jinak bude vycházet z podílu cukru uvedeného v příloze č. 7 k tomuto nařízení.

(8) Producent cukru neprodleně oznámí Fondu ukončení výroby cukru v jím provozovaném cukrovaru (dále jen "uzavřený cukrovar").

(9) Část kvóty producenta cukru připadající na uzavřený cukrovar se ponechá producentovi cukru, který uzavřel cukrovar, pokud do 15 dnů ode dne uzavření cukrovaru prokáže Fondu, že dodávky cukrovky od pěstitelů, kteří dodávali cukrovku do uzavřeného cukrovaru, smluvně převedl na jiný cukrovar, jehož je jediným a výlučným provozovatelem.

(10) Jestliže se část kvóty neponechá producentovi cukru uvedenému v odstavci 8, stává se tato část kvóty součástí rezervy. Fond následně tuto část kvóty přidělí

a) producentovi cukru, který převzal závazky vůči pěstitelům cukrovky dodávajícím cukrovku do uzavřeného cukrovaru, v rozsahu, v jakém tyto závazky odpovídají části kvóty, nebo

b) podle § 11 a 12, jestliže část kvóty nepřidělil producentovi cukru uvedenému v písmenu a).".

24. V § 9 odst. 6 se slova "§ 8 odst. 3" nahrazují slovy "§ 7 odst. 4, § 8 odst. 4 a § 12 odst. 7" a slova "podle § 8 odst. 3" se zrušují.

25. V § 9 odst. 7 se slova "1. září 2003" nahrazují slovy "začátku příslušného kvótového roku".

26. V § 9 odst. 8 se slova "odstavců 6 a 7" nahrazují slovy "odstavců 5 až 7 ".

27. V § 11 odst. 1 písmeno c) zní:

"c) prokáže, že je jediným a výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru,".

28. V § 11 odst. 1 se za písmeno c) vkládá nové písmeno d), které zní:

"d) prohlásí, že je jediným a výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru a bude jím nejméně do konce kvótového roku 2004/2005,".

Dosavadní písmena d) až g) se označují jako písmena e) až h).

29. V § 11 odst. 2 se slova "d) a g)" nahrazují slovy "d), e) a h)".

30. V § 11 se za odstavec 4 vkládá nový odstavec 5, který zní:

"(5) Žadatel o rezervu, který je jediným a výlučným provozovatelem více cukrovarů, uvede ve své žádosti o rezervu strukturální členění kvóty.".

Dosavadní odstavec 5 se označuje jako odstavec 6.

31. V § 11 na konci odstavce 6 se doplňuje věta "Doručením žádosti o rezervu Fondu dochází k zahájení správního řízení o zvýšení nebo o stanovení kvóty příslušnému žadateli.".

32. V § 12 odst. 2 písmeno f) zní:

"f) žadatel o rezervu požádal o stanovení nové kvóty odpovídající množství cukru, které prokazatelně nelze vyrobit v průběhu kvótového roku v cukrovaru, jehož je jediným a výlučným provozovatelem,".

33. V § 12 na konci odstavce 3 se doplňuje věta "U žadatele o rezervu provozujícího více cukrovarů Fond uvede v rozhodnutí strukturální členění kvóty (§ 5 odst. 3).".

34. V § 12 na konci odstavce 4 se doplňuje věta "U žadatele o rezervu provozujícího více cukrovarů Fond uvede v rozhodnutí strukturální členění kvóty (§ 5 odst. 3).".

35. V § 12 odst. 6 písmena a) a b) znějí:

"a) do 30 dnů ode dne zvýšení kvóty nebo stanovení nové kvóty, že smluvně zajistil od pěstitelů dodávky cukrovky potřebné k výrobě cukru, a to v množství odpovídajícím nejméně 90 % objemu jemu zvýšené kvóty nebo nově stanovené kvóty na příslušný kvótový rok v období do skončení kvótového roku 2004/2005,

b) do 31. ledna příslušného kvótového roku, že v cukrovaru, který uvedl v žádosti o rezervu, vyrobil v příslušném kvótovém roce množství cukru odpovídající nejméně 90 % přidělené kvóty.".

36. V § 12 se doplňuje odstavec 8, který zní:

"(8) Fond rovněž zvýší kvótu producentovi cukru, jestliže tento prokazatelně přispěl svým jednáním ke stabilizaci pěstitelů cukrovky v regionu, kde došlo k ohrožení pěstitelů cukrovky v důsledku uzavření cukrovaru jiným producentem cukru, jinak přispěl svým aktivním jednáním ke stabilizaci trhu s cukrem, provedl zásadní změny v restrukturalizaci nebo modernizaci výroby cukru v jím provozovaném cukrovaru za předpokladu, že tato restrukturalizace nebo modernizace pozitivně ovlivnila kvalitu výroby cukru nebo přispěla ke snížení nadměrných zásob cukru, a splňuje-li tento producent cukru podmínky stanovené v § 11 odst. 1 písm. a) až h); pro zvýšení kvóty se ustanovení odstavce 6 písm. a) použije přiměřeně. V kvótovém roce 2003/2004 Fond může použít rezervu především pro obnovení kvótového systému cukru s přihlédnutím ke stanoveným kritériím.".

37. V § 13 nadpis zní: "Stanovení cen cukrovky, cukru a melasy".

38. V § 13 na konci odstavce 1 se tečka nahrazuje čárkou a doplňují se slova "které hradí kupující cukrovky.".

39. V § 13 na konci odstavce 2 se tečka nahrazuje čárkou a doplňují se slova "které hradí kupující cukru".

40. V § 13 se doplňuje odstavec 4, který zní:

"(4) Maximální cena 6) melasy se stanoví ve výši 1 800 Kč za 1 tunu melasy s polarizací 50 %. Maximální cena melasy se vztahuje na melasu bez přepravního obalu a nezahrnuje náklady spojené s dopravou melasy.".

41. V § 14 odst. 1 písm. d) se slovo "říjnu" nahrazuje slovem "srpnu".

42. V § 14 odst. 1 písm. f) se číslo "30" nahrazuje číslem "25".

43. V § 14 se na konci odstavce 1 tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno g), které zní:

"g) vývozu cukru obsaženého ve výrobcích, případně užitého při výrobě vyvážených výrobků uvedených v příloze č. 7 k tomuto nařízení; informace se podává spolu s informací podle písmena c).".

44. V § 14 se odstavec 3 zrušuje.

Dosavadní odstavec 4 se označuje jako odstavec 3.

45. V § 14 odstavec 3 zní:

"(3) Fond informace získané podle odstavce 1 poskytne ministerstvu.".

46. § 15 a 16 se zrušují.

47. Za § 16 se vkládá nový § 16a, který zní:

"§ 16a

(1) Žádost o rezervu pro kvótový rok 2003/2004 nutno podat do 15 dnů ode dne nabytí účinnosti tohoto nařízení.

(2) Kvóty stanovené před účinností tohoto nařízení zanikají nejpozději dnem nabytí účinnosti tohoto nařízení.".

48. V příloze č. 1 body 2 až 4 zní:

"2. Údaje o strukturálním členění kvóty žadatele (vyplňuje pouze žadatel, který je jediným a výlučným provozovatelem více cukrovarů)

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| Cukrovar | Strukturální členění kvóty v tunách |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| | |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| | |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| | |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| | |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| | |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| Souhrnná kapacita výroby cukru těchto cukrovarů | |

| v tunách | |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

3. Čestné prohlášení při podání žádosti o kvótu

a) Je-li žadatelem fyzická osoba:

Prohlašuji, že všechny údaje uvedené v žádosti jsou pravdivé.

Prohlašuji, že jsem jediným a výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru a že tímto provozovatelem budu nejméně do konce kvótového roku 2004/2005.

Mám k datu podání žádosti vypořádány splatné závazky vůči Fondu, ministerstvu, Pozemkovému fondu České republiky, Fondu národního majetku České republiky, závazky související s příspěvkem na sociální zabezpečení a s příspěvkem na státní politiku zaměstnanosti, závazky související se všeobecným zdravotním pojištěním a závazky související s podporami poskytnutými do zemědělství.

Mám k datu podání žádosti vypořádány splatné závazky za dodanou cukrovku se všemi pěstiteli.

Dále prohlašuji, že na můj majetek nebyl prohlášen konkurs.

Zavazuji se plnit všechny podmínky stanovené nařízením vlády č. 114/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Jsem si vědom(a) právních důsledků nepravdivosti čestného prohlášení.

V ..................................... dne ......................... .........................

Podpis žadatele

(úředně ověřený)

b) Je-li žadatelem právnická osoba:

Prohlašuji, že všechny údaje uvedené v žádosti jsou pravdivé.

Prohlašuji, že v žádosti uvedená právnická osoba je jediným a výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru a že tímto provozovatelem bude nejméně do konce kvótového roku 2004/2005.

V žádosti uvedená právnická osoba má k datu podání žádosti vypořádány splatné závazky vůči Fondu, ministerstvu, Pozemkovému fondu České republiky, Fondu národního majetku České republiky, závazky související s příspěvkem na sociální zabezpečení a s příspěvkem na státní politiku zaměstnanosti, závazky související se všeobecným zdravotním pojištěním a závazky související s podporami poskytnutými do zemědělství.

V žádosti uvedená právnická osoba má k datu podání žádosti vypořádány splatné závazky za dodanou cukrovku se všemi pěstiteli.

Dále prohlašuji, že v žádosti uvedená právnická osoba není v likvidaci nebo že na její majetek nebyl prohlášen konkurs.

V žádosti uvedená právnická osoba se zavazuje plnit všechny podmínky stanovené nařízením vlády č. 114/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Jsem si vědom(a) právních důsledků nepravdivosti čestného prohlášení.

V ..................................... dne ......................... .......................................

Podpis statutárního orgánu žadatele

(úředně ověřený)

a otisk razítka

4. Doklady přikládané k žádosti

a) Platná, úředně ověřená kopie výpisu z obchodního rejstříku, popřípadě platná, úředně ověřená kopie živnostenského listu,

b) účetní doklad prokazující výrobu cukru v období po 1. září 2002.".

49. V příloze č. 2 bod 3 zní:

"3. Čestné prohlášení při podání žádosti o zvýšení kvóty z rezervy nebo o stanovení nové kvóty z rezervy

a) Je-li žadatelem o rezervu fyzická osoba:

Prohlašuji, že všechny údaje uvedené v žádosti o rezervu jsou pravdivé.

Prohlašuji, že jsem jediným a výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru a že jím budu nejméně do konce kvótového roku 2004/2005.

Mám k datu podání žádosti o rezervu vypořádány splatné závazky vůči Fondu, ministerstvu, Pozemkovému fondu České republiky, Fondu národního majetku České republiky, závazky související s příspěvkem na sociální zabezpečení a s příspěvkem na státní politiku zaměstnanosti, závazky související se všeobecným zdravotním pojištěním a závazky související s podporami poskytnutými do zemědělství.

Mám k datu podání žádosti o rezervu vypořádány splatné závazky za dodanou cukrovku se všemi pěstiteli.

Prohlašuji, že jsem schopen v cukrovaru, jehož jsem jediným a výlučným provozovatelem, vyrobit v průběhu kvótového roku množství cukru, které odpovídá požadované výši nové kvóty z rezervy *) / zvýšené kvótě o požadované množství cukru z rezervy *).

Dále prohlašuji, že na můj majetek nebyl prohlášen konkurs.

Zavazuji se plnit všechny podmínky stanovené nařízením vlády č. 114/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Jsem si vědom(a) právních důsledků nepravdivosti čestného prohlášení.

Souhlasím s tím, aby Fond mohl nakládat s mými osobními údaji uvedenými v žádosti o novou kvótu z rezervy *) o zvýšení kvóty o požadované množství cukru z rezervy *), a to v rozsahu nezbytném pro vyřízení mé žádosti o rezervu.

V ..................................... dne ......................... .........................

Podpis žadatele o rezervu

(úředně ověřený)

-------------------------------------------

*) Nehodící se škrtněte.

b) Je-li žadatelem o rezervu právnická osoba:

Prohlašuji, že všechny údaje uvedené v žádosti o rezervu jsou pravdivé.

Prohlašuji, že v žádosti o rezervu uvedená právnická osoba je jediným a výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru a že jím bude nejméně do konce kvótového roku 2004/2005.

V žádosti o rezervu uvedená právnická osoba má k datu podání žádosti vypořádány splatné závazky vůči Fondu, ministerstvu, Pozemkovému fondu České republiky, Fondu národního majetku České republiky, závazky související s příspěvkem na sociální zabezpečení a s příspěvkem na státní politiku zaměstnanosti, závazky související se všeobecným zdravotním pojištěním a závazky související s podporami poskytnutými do zemědělství.

V žádosti o rezervu uvedená právnická osoba má k datu podání žádosti vypořádány splatné závazky za dodanou cukrovku se všemi pěstiteli.

Prohlašuji, že v žádosti o rezervu uvedená právnická osoba je schopna v cukrovaru, jehož je jediným a výlučným provozovatelem, vyrobit v průběhu kvótového roku množství cukru, které odpovídá požadované výši nové kvóty z rezervy *) / zvýšené kvótě o požadované množství cukru z rezervy *).

Dále prohlašuji, že v žádosti o rezervu uvedená právnická osoba není v likvidaci nebo že na její majetek nebyl prohlášen konkurs.

V žádosti o rezervu uvedená právnická osoba se zavazuje plnit všechny podmínky stanovené nařízením vlády č. 114/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Jsem si vědom(a) právních důsledků nepravdivosti čestného prohlášení.

Souhlasím s tím, aby Fond mohl nakládat s mými osobními údaji uvedenými v žádosti o novou kvótu z rezervy *) / o zvýšení kvóty o požadované množství cukru z rezervy *), a to v rozsahu nezbytném pro vyřízení mé žádosti o rezervu.

V ..................................... dne ......................... .......................................

Podpis statutárního orgánu žadatele

o rezervu (úředně ověřený)

a otisk razítka

-------------------------------------------

*) Nehodící se škrtněte.

50. V příloze č. 2 se doplňuje bod 5, který zní:

"5. Údaje o strukturálním členění kvóty žadatele o rezervu (vyplňuje pouze žadatel o rezervu, který je jediným a výlučným provozovatelem více cukrovarů)

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| Cukrovar | Strukturální členění kvóty v tunách |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| | |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| | |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| | |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| | |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| | |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

| Souhrnná kapacita výroby cukru těchto cukrovarů | |

| v tunách | |

+-------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------+

".

51. V příloze č. 3 bod 2 zní:

Obrázek - bod 2.

52. V příloze č. 3 bod 3 zní:

Obrázek - bod 3.

Obrázek - bod 3. - pokr.

Obrázek - bod 3. - pokr.

53. V příloze č. 3 se doplňuje bod 7, který zní:

Obrázek - bod 7.

Obrázek - bod 7. - pokr.

Obrázek - bod 7. - pokr.

54. V příloze č. 5 se v bodě 2 číslo "15" nahrazuje číslem "20".

55. Za přílohu č. 5 se doplňují přílohy č. 6 a 7, které včetně nadpisu zní:

Příloha č. 6 k nařízení vlády č. 114/2001 Sb.

Způsob přepočtu výrobků z cukrovky v kapalném skupenství na cukr bílý

Obrázek - Vzorec

BC = hmotnost bílého cukru

H = hmotnost výrobku v kapalném skupenství

PC = obsah cukru v hmotnostních procentech

Inv = obsah invertního cukru v hmotnostních procentech

Příloha č. 7 k nařízení vlády č. 114/2001 Sb.

Vyvážené výrobky obsahující cukr, případně vyvážené výrobky, u kterých je při jejich výrobě užit cukr

1. Vyvážené výrobky obsahující cukr

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| Položka | Výrobek | Obsah cukru v |

| celního | | procentech *) |

| sazebníku | | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 10 91 00 | Mléko v prášku slazené, tuk do 1,5 %, obsah do 2,5 kg | 35 |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 10 99 00 | Mléko v prášku slazené, tuk do 1,5 %, obsah nad 2,5 kg | 35 |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 29 11 00 | Mléko pro kojence v prášku, tuk přes 10 %, obsah do 500 g, | 27 |

| | hermeticky uzavřené | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 29 15 00 | Mléko, smetana v prášku slazená, tuk přes 1,5 % max. | 38 |

| | 27 %, obsah do 2,5 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 29 19 00 | Mléko, smetana v prášku slazená, tuk přes 1,5 % max. | 35 |

| | 27 %, obsah nad 2,5 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 29 91 00 | Smetana v prášku slazená, tuk přes 27 %, obsah do 2,5 kg | 38 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 29 99 00 | Smetana v prášku slazená, tuk přes 27 %, obsah nad 2,5 kg | 38 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 99 11 00 | Mléko, smetana zahuštěná slazená, tuk do 9,5%, obsah do | 43 |

| | 2,5 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 99 19 00 | Mléko, smetana zahuštěná slazená, tuk do 9,5 %, obsah | 43 |

| | nad 2,5 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 99 31 00 | Smetana zahuštěná slazená, tuk přes 9,5 % max. 45%, obsah do | 43 |

| | 2,5 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 99 39 00 | Smetana zahuštěná slazená, tuk přes 9,5 % max. 45%, obsah nad| 43 |

| | 2,5 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 99 91 00 | Smetana zahuštěná slazená, tuk přes 45 %, obsah do 2,5 kg | 43 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0402 99 99 00 | Smetana zahuštěná slazená, tuk přes 45 %, obsah nad 2,5 kg | 43 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 10 31 00 | Jogurt neochucený tekutý slazený, tuk do 3 % | 32 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 10 33 00 | Jogurt neochucený tekutý slazený, tuk přes 3 % max. 6 % | 35 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 10 39 00 | Jogurt neochucený tekutý slazený, tuk přes 6 % | 34 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 10 51 00 | Jogurt v prášku apod. v pevné formě ochucený (ovoce, ořechy, | 10 |

| | kakao), tuk do 1,5 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 10 53 00 | Jogurt v prášku apod. v pevné formě ochucený (ovoce, ořechy, | 10 |

| | kakao), tuk nad 1,5 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 10 59 00 | Jogurt v prášku apod. v pevné formě ochucený (ovoce, ořechy, | 10 |

| | kakao), tuk přes 27 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 10 91 00 | Jogurt ostatní ochucený (ovoce, ořechy, kakao), | 10 |

| | tuk do 3 %, v prášku, pevná forma | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 10 93 00 | Jogurt ostatní ochucený (ovoce. ořechy, kakao), | 10 |

| | tuk nad 3-6 %, v prášku, pevná forma | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 10 99 00 | Jogurt ostatní ochucený (ovoce, ořechy, kakao), | 10 |

| | tuk přes 6 %, v prášku, pevná forma | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 90 31 00 | Kefír apod. v prášku neochucený slazený, tuk do 1,5 % | 27 |

| | | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 90 33 00 | Kefír apod. v prášku neochucený slazený, tuk nad | 27 |

| | 1,5 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 90 39 00 | Kefír apod. v prášku neochucený slazený, tuk přes | 27 |

| | 27 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 90 61 00 | Kefír apod. neochucený slazený, tuk do 3 %, prášek | 43 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 90 63 00 | Kefír apod. neochucený slazený, tuk přes 3 % max. | 43 |

| | 6 %, prášek | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 90 69 00 | Kefír apod. neochucený slazený, tuk přes 6 % | 43 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 90 71 00 | Kefír apod. v prášku ochucený (ovoce, atd.), tuk do | 10 |

| | 1,5 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 90 73 00 | Kefír apod. v prášku ochucený(ovoce atd.), tuk nad | 10 |

| | 1,5 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 90 79 00 | Kefír apod. v prášku ochucený (ovoce atd.), tuk | 10 |

| | přes 27 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 90 91 00 | Kefír apod. ostatní ochucený (ovoce atd.), tuk do | 20 |

| | 3 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 90 93 00 | Kefír apod.ostatní ochucený (ovoce atd.), tuk | 20 |

| | přes 3 % max.6 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0403 90 99 00 | Kefír apod.ostatní ochucený (ovoce atd.), tuk | 20 |

| | přes 6 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0404 10 26 00 | Syrovátka pevná slazená, bílkoviny do 15 %, tuk do | 27 |

| | 1,5 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0404 10 28 00 | Syrovátka pevná slazená, bílkoviny do 15 %, tuk přes | 27 |

| | 1,5 % max.27 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0404 10 32 00 | Syrovátka pevná slazená, bílkoviny do 15 %, tuk přes | 27 |

| | 27 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0404 10 34 00 | Syrovátka pevná slazená, bílkoviny přes 15 %, tuk do | 27 |

| | 1,5 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0404 10 36 00 | Syrovátka pevná slazená, bílkoviny přes 15 %, tuk přes | 27 |

| | 1,5 % max.27 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0404 10 38 00 | Syrovátka pevná slazená, bílkoviny přes 15 %,tuk přes | 27 |

| | 27 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0404 10 72 00 | Syrovátka tekutá slazená, bílkoviny do 15 %, tuk do | 43 |

| | 1,5 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0404 10 74 00 | Syrovátka tekutá slazená, bílkoviny do 15 %, tuk přes | 43 |

| | 1,5 % max.27 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0404 10 76 00 | Syrovátka tekutá slazená, bílkoviny do 15 %, tuk nad | 43 |

| | 27 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0404 10 78 00 | Syrovátka tekutá slazená, bílkoviny přes 15 %, tuk do | 43 |

| | 1,5 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0404 10 82 00 | Syrovátka tekutá slazená, bílkoviny přes 15 %, tuk přes | 43 |

| | 1,5 % max.27 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0404 10 84 00 | Syrovátka tekutá slazená, bílkoviny přes 15 %, tuk přes | 43 |

| | 27 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0811 10 11 00 | Jahody i vařené zmrazené, obsah cukru přes 13 % | 20 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0811 10 19 00 | Jahody i vařené zmrazené, obsah cukru do 13 % | 20 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0811 20 11 00 | Maliny, ostružiny, moruše, rybíz, angrešt i vařené, | 20 |

| | zmrazené, cukr přes 13 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0811 20 19 00 | Maliny, ostružiny, moruše, rybíz, angrešt i vařené | 20 |

| | zmrazené, cukr do 13 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0811 90 11 00 | Tropické ovoce, tropické ořechy i vařené zmrazené, cukr | 50 |

| | přes 13 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 0811 90 31 00 | Tropické ovoce, tropické ořechy i vařené zmrazené, cukr | 50 |

| | do 13 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1702 90 60 00 | Umělý med, též smíšený s přírodním medem | 80 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1702 90 71 00 | Karamel obsahující v sušině 50 % nebo více sacharózy | 80 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1702 90 75 00 | Karamel v prášku i aglomerovaný 50 % nebo více | 80 |

| | sacharózy | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1702 90 79 00 | Karamel ostatní, 50 % nebo více sacharózy | 80 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1702 90 99 00 | Cukry ostatní včetně invertního | 80 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 10 11 00 | Guma žvýkací i obalená cukrem tvar plátku, obsah sacharózy | 58 |

| | do 60 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 10 19 00 | Guma žvýkací i obalená cukrem ostatní, obsah sacharózy do | 58 |

| | 60 %, nikoliv tvar plátku | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 10 91 00 | Guma žvýkací i obalená cukrem tvar plátku, obsah sacharózy | 70 |

| | nad 60 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 10 99 00 | Guma žvýkací i obalená cukrem ostatní, obsah sacharózy nad | 70 |

| | 60 %, nikoliv tvar plátku | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 90 10 00 | Výtažky z lékořice bez přísad, obsah sacharózy nad 10% | 70 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 90 30 00 | Čokoláda bílá | 45 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 90 51 00 | Těsta, pasty včetně marcipánu balení do 1 kg pro okamžitou | 60 |

| | spotřebu, neobsahující kakao | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 90 55 00 | Pastilky, dropsy zdravotní proti kašli | 60 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 90 61 00 | Dražé a podobné cukrovinky ve formě dražé, neobsahující | 60 |

| | kakao | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 90 65 00 | Želé, gumovité cukrovinky typu želé včetně ovocných součástí | 60 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 90 71 00 | Bonbony tvrdé i plněné, neobsahující kakao | 60 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 90 75 00 | Karamely a podobné cukrovinky, neobsahující kakao | 60 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 90 81 00 | Cukrovinky bez kakaa ostatní vyrobené kompresí | 60 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1704 90 99 00 | Cukrovinky bez kakaa ostatní, nevyrobené kompresí | 60 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 10 20 00 | Kakaový prášek slazený obsah sacharózy nad 5 % do 65% | 60 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 10 30 00 | Kakaový prášek slazený obsah sacharózy 65 % do 80 % | 75 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 10 90 00 | Kakaový prášek slazený obsah sacharózy 80 % a více | 90 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 20 10 00 | Přípravky s kakaem balení nad 2 kg obsah 31 % a více máslo | 35 |

| | kakaové i s mléčným tukem | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 20 30 00 | Přípravky s kakaem balení nad 2 kg obsah 25 - 31 % máslo | 35 |

| | kakaové i s mléčným tukem | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 20 50 00 | Přípravky s kakaem ostatní balené nad 2 kg, obsah | 35 |

| | kakaového másla 18 % a více | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 20 70 00 | Přípravky s kakaem zvané čokoládové mléčné drobky, | 35 |

| | balení nad 2 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 20 80 00 | Přípravky s kakaem, čokoládové polevy | 35 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 20 95 00 | Přípravky s kakaem, ostatní | 35 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 31 00 00 | Čokoláda plněná v blocích, tyčinkách, tabulkách | 35 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 32 10 00 | Čokoláda neplněná v blocích, tabulkách, tyčinkách s | 20 |

| | přídavkem obilí, ořechů, ovoce | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 32 90 00 | Čokoláda neplněná ostatní v blocích, tabulkách, tyčinkách, | 35 |

| | ne s obilím, ořechy, ovocem | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 90 11 00 | Čokoládové cukrovinky i plněné s alkoholem | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 90 19 00 | Čokoládové cukrovinky i plněné ostatní, ne s alkoholem | 35 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 90 31 00 | Čokoláda, výrobky čokoládové ostatní plněné | 35 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 90 39 00 | Čokoláda, výrobky čokoládové ostatní neplněné | 35 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 90 60 00 | Pasty (pomazánky) s kakaem | 20 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 90 70 00 | Přípravky k výrobě nápojů s kakaem | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1806 90 90 00 | Potravinové přípravky ostatní obsahující kakao | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1901 10 00 00 | Přípravky z mouky, krupice apod. pro dětskou výživu, | 33 |

| | balení pro drobný prodej | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1901 20 00 00 | Směsi, těsta pro přípravu zboží pekařského pečiva | 38 |

| | jemného i trvanlivého | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1901 90 99 00 | Směsi ostatní | 20 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1902 20 91 00 | Těstoviny, vařené | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1902 20 99 00 | Těstoviny, ostatní | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1904 10 10 00 | Výrobky z kukuřice získané bobtnáním, pražením | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1904 10 30 00 | Výrobky z rýže získané bobtnáním, pražením | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1904 10 90 00 | Výrobky z obilí ostatního, získané bobtnáním, pražením, | 10 |

| | ne z kukuřice, rýže | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1904 90 10 00 | Rýže v zrnech ostatní předvařená, jinak upravená | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1904 90 90 00 | Obilí ostatní v zrnech předvařené, jinak upravené | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 20 10 00 | Perník obsah sacharózy méně než 30 % | 25 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 20 30 00 | Perník obsah sacharózy 30 % do méně něž 50 % | 45 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 20 90 00 | Perník obsah sacharózy 50 % a více | 65 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 30 11 00 | Sušenky sladké, oplatky polévané čokoládou i částečně | 27 |

| | balené do 85 g, pro okamžitou spotřebu | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 30 19 00 | Sušenky sladké, oplatky polévané čokoládou i částečně | 27 |

| | balené nad 85 g, pro okamžitou spotřebu | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 30 30 00 | Sušenky sladké mléčný tuk 8 % a více, nepolévané i částečně | 27 |

| | čokoládou | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 30 51 00 | Sušenky sladké dvojité (slepované) plněné, | 27 |

| | nepolévané čokoládou, mléčný tuk nad 8% | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 30 59 00 | Sušenky sladké ostatní, nepolévané čokoládou, mléčný | 27 |

| | tuk nad 8 %, slepované | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 30 99 00 | Oplatky, malé oplatky ostatní, neslané | 27 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 40 10 00 | Suchary | 13 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 40 90 00 | Opékaný chléb a podobné opékané výrobky | 13 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 90 40 00 | Oplatky, malé oplatky obsah vody nad 10 % | 21 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 90 60 00 | Výrobky pekařské, pečivo ostatní slazené | 38 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 1905 90 90 00 | Výrobky pekařské, pečivo ostatní neslazené | 70 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2001 90 30 00 | Cukrová kukuřice (Zea mays var. saccharata) | 5 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2004 90 10 00 | Cukrová kukuřice (Zea mays var.saccharata) | 5 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2005 80 00 00 | Cukrová kukuřice (Zea mays var.saccharata) | 5 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2006 00 10 00 | Zázvor konzervovaný cukrem | 70 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2006 00 31 00 | Třešně konzervované cukrem, obsah cukru nad 13 % | 57 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2006 00 35 00 | Tropické ořechy a tropické ovoce konzervované cukrem, | 55 |

| | obsah cukru nad 13 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2006 00 38 00 | Zelenina, ovoce, ořechy ostatní konzervované cukrem, | 55 |

| | obsah cukru nad 13 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2006 00 91 00 | Tropické ořechy a tropické ovoce konzervované cukrem, | 55 |

| | obsah cukru do 13 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2006 00 99 00 | Zelenina, ovoce, ořechy ostatní konzervované cukrem, | 55 |

| | cukr do 13 %, nikoliv tropické ovoce, tropické ořechy | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 10 10 00 | Přípravky homogenizované-džemy apod. ovocné, ořechové, cukr | 55 |

| | nad 13 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 10 91 00 | Přípravky homogenizované-džemy apod. z tropického ovoce, cukr| 55 |

| | do 13 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 10 99 00 | Přípravky homogenizované-džemy apod. ostatní, cukr do 13 %,ne| 55 |

| | z tropického ovoce | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 91 10 00 | Zavařeniny apod.z citrusového ovoce, cukr nad 30 %, | 55 |

| | nehomogenizované | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 91 30 00 | Zavařeniny apod.z citrusového ovoce, cukr více než | 55 |

| | 13 %-30 %,nehomogenizované | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 91 90 00 | Zavařeniny apod.z citrusového ovoce, cukr do | 55 |

| | 13 %,nehomogenizované | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 99 10 00 | Protlaky (pyré), pasty ze švestek, cukr nad 30 %, obal | 60 |

| | nad 100 kg k průmyslovému zpracování | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 99 20 00 | Protlaky (pyré), pasty z jedlých kaštanů, cukr nad 30 % | 47 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 99 31 00 | Zavařeniny, marmelády apod. z třešní, cukr nad 30 % | 55 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 99 33 00 | Zavařeniny, marmelády apod. z jahod, cukr nad 30 % | 55 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 99 35 00 | Zavařeniny, marmelády apod. z malin, cukr nad 30 % | 55 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 99 39 00 | Džemy apod. z ovoce ostatní, cukr nad 30%, nikoliv z | 55 |

| | citrusů, švestek, třešní, jahod, malin, kaštanů | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 99 51 00 | Protlaky (pyré), pasty z jedlých kaštanů, cukr nad | 20 |

| | 13 %-30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 99 55 00 | Protlak (pyré) jablečný včetně kompotů, cukr nad 13 %-30 % | 20 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 99 58 00 | Zavařeniny apod. z ovoce ostatního, cukr nad 13 %-30 %, | 20 |

| | nikoliv z jedlých kaštanů, jablek | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 99 91 00 | Protlak (pyré) jablečný včetně kompotů | 20 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 99 93 00 | Zavařeniny apod. z tropického ovoce a tropických ořechů | 50 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2007 99 98 00 | Zavařeniny apod. ostatní, cukr max. 13 %, nikoliv z jablek, | 50 |

| | tropického ovoce, tropických ořechů | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 20 11 00 | Ananasy konzervované s alkoholem, cukr nad | 4 |

| | 17 %,balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 20 19 00 | Ananasy konzervované s alkoholem, cukr do 17 %, | 4 |

| | balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 20 31 00 | Ananasy konzervované s alkoholem, cukr nad 19 %, | 2 |

| | balení do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 20 39 00 | Ananasy konzervované s alkoholem, cukr do 19 %, | 2 |

| | balení do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 20 51 00 | Ananasy konzervované bez alkoholu, cukr nad 17 %, | 6 |

| | balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 20 59 00 | Ananasy konzervované bez alkoholu, cukr do 17%, balení | 6 |

| | nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 20 71 00 | Ananasy konzervované bez alkoholu, cukr nad 19 %, | 6 |

| | balení do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 20 79 00 | Ananasy konzervované bez alkoholu, cukr do 19 %, balení | 6 |

| | do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 30 11 00 | Plody citrusové konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, | 11 |

| | obsah cukru nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 30 19 00 | Plody citrusové konzervované, obsah alkoholu 11,85 % a více, | 11 |

| | obsah cukru nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 30 31 00 | Plody citrusové konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, | 13 |

| | obsah cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 30 39 00 | Plody citrusové konzervované, obsah alkoholu 11,85 % a více, | 13 |

| | obsah cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 30 51 00 | Grapefruity-kousky konzervované bez alkoholu, | 20 |

| | slazené, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 30 55 00 | Mandarinky apod. citrusové hybridy konzervované bez | 10 |

| | alkoholu, slazené, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 30 59 00 | Plody citrusové ostatní konzervované bez alkoholu, | 10 |

| | slazené, balení nad 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 30 71 00 | Grapefruity-kousky konzervované bez alkoholu, | 10 |

| | slazené, balení do 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 30 75 00 | Mandarinky apod. citrusové hybridy konzervované, bez | 10 |

| | alkoholu,slazené, balení do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 30 79 00 | Plody citrusové ostatní konzervované bez alkoholu, | 10 |

| | slazené, balení do 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 40 11 00 | Hrušky konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru nad 13%, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 40 19 00 | Hrušky konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru nad 13 %, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 40 21 00 | Hrušky konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru do 13 %, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 40 29 00 | Hrušky konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru do 13 %, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 40 31 00 | Hrušky konzervované s alkoholem, obsah cukru nad | 10 |

| | 15 %, balení do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 40 39 00 | Hrušky konzervované s alkoholem, obsah cukru do | 10 |

| | 15 %, balení do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 40 51 00 | Hrušky konzervované bez alkoholu, cukr nad 13 %, | 10 |

| | balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 40 59 00 | Hrušky konzervované bez alkoholu, cukr do 13 %, balení | 10 |

| | nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 40 71 00 | Hrušky konzervované bez alkoholu, cukr nad 15 %, | 10 |

| | balení do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 40 79 00 | Hrušky konzervované bez alkoholu, cukr do 15 %, balení | 10 |

| | do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 50 11 00 | Meruňky konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru nad 13 %, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 50 19 00 | Meruňky konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru nad 13%, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 50 31 00 | Meruňky konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah | 5 |

| | cukru do 13%, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 50 39 00 | Meruňky konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah | 5 |

| | cukru do 13 %, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 50 51 00 | Meruňky konzervované s alkoholem, obsah cukru nad | 20 |

| | 15%, balení do 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 50 59 00 | Meruňky konzervované s alkoholem, obsah cukru do | 10 |

| | 15 %, balení do 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 50 61 00 | Meruňky konzervované bez alkoholu, obsah cukru nad | 20 |

| | 13 %, balení nad 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 50 69 00 | Meruňky konzervované bez alkoholu, obsah cukru do 13 %, | 10 |

| | balení nad 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 50 71 00 | Meruňky konzervované bez alkoholu, obsah cukru nad | 20 |

| | 15 %, balení do 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 50 79 00 | Meruňky konzervované bez alkoholu, obsah cukru do 15 %, | 10 |

| | balení do 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 60 11 00 | Třešně konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 60 19 00 | Třešně konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 60 31 00 | Třešně konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah | 8 |

| | cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 60 39 00 | Třešně konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah | 8 |

| | cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 60 51 00 | Višně (Prunus cerasus) konzervované bez alkoholu | 10 |

| | slazené, balení nad 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 60 59 00 | Třešně konzervované bez alkoholu slazené ostatní, | 10 |

| | balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 60 61 00 | Višně (Prunus cerasus) konzervované bez alkoholu | 10 |

| | slazené, balení do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 60 69 00 | Třešně konzervované bez alkoholu slazené ostatní, | 10 |

| | balení do 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 70 11 00 | Broskve konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah | 20 |

| | cukru nad 13%, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 70 19 00 | Broskve konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru do 13 %, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 70 31 00 | Broskve konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah | 7 |

| | cukru do 13 %, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 70 39 00 | Broskve konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah | 7 |

| | cukru do 13 %, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 70 51 00 | Broskve konzervované s alkoholem, obsah cukru nad | 20 |

| | 15 %,balení do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 70 59 00 | Broskve konzervované s alkoholem, obsah cukru do | 10 |

| | 15 %, balení do 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 70 61 00 | Broskve konzervované bez alkoholu, obsah cukru nad | 20 |

| | 13 %,balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 70 69 00 | Broskve konzervované bez alkoholu, obsah cukru do 13 %, | 10 |

| | balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 70 71 00 | Broskve konzervované bez alkoholu, obsah cukru nad | 20 |

| | 15 %, balení do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 70 79 00 | Broskve konzervované bez alkoholu.obsah cukru do 15 %, | 10 |

| | balení do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 80 11 00 | Jahody konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 80 19 00 | Jahody konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 80 31 00 | Jahody konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 80 39 00 | Jahody konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah | 10 |

| | cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 80 50 00 | Jahody konzervované bez alkoholu slazené, balení nad | 10 |

| | 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 80 70 00 | Jahody konzervované bez alkoholu slazené, balení do | 10 |

| | 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 12 00 | Směsi tropického ovoce konzervované, obsah alkoholu | 11 |

| | do 11,85 %, obsah cukru nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 14 00 | Směsi ovoce ostatní, konzervované, obsah alkoholu | 11 |

| | do 11,85 %, obsah cukru nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 16 00 | Směsi tropického ovoce konzervované, obsah alkoholu | 11 |

| | nad 11,85 %, obsah cukru nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 18 00 | Směsi ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu | 11 |

| | nad 11,85 %, obsah cukru nad 9 %, | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 32 00 | Směsi tropického ovoce konzervované, obsah alkoholu | 11 |

| | do 11,85 %, obsah cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 34 00 | Směsi ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu | 11 |

| | do 11,85 %, obsah cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 36 00 | Směsi tropického ovoce konzervované, obsah alkoholu | 10 |

| | nad 11,85 %, obsah cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 38 00 | Směsi ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu | 10 |

| | nad 11,85 %, obsah cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 51 00 | Směsi tropického ovoce, ořechů konzervované bez alkoholu | 11 |

| | slazené, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 59 00 | Směsi ovoce, ořechů konzervované bez alkoholu | 11 |

| | slazené, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 72 00 | Směsi tropického ovoce (jedno ovoce do 50 %) konzervované | 11 |

| | bez alkoholu slazené | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 74 00 | Směsi ovoce ostatní (jedno ovoce do 50 %) konzervované | 11 |

| | bez alkoholu slazené | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 76 00 | Směsi tropického ovoce (jedno ovoce nad 50 %) konzervované | 11 |

| | bez alkoholu slazené | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 92 78 00 | Směsi ovoce ostatní (jedno ovoce nad 50 %) konzervované | 11 |

| | bez alkoholu slazené | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 11 00 | Zázvor konzervovaný i slazený, obsah alkoholu do 11,85 % | 20 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 19 00 | Zázvor ostatní konzervovaný i slazený, obsah alkoholu nad | 20 |

| | 11,85 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 21 00 | Hrozny konzervované s alkoholem, obsah cukru nad | 10 |

| | 13 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 23 00 | Hrozny konzervované s alkoholem, obsah cukru do 13 % | 15 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 25 00 | Kvajava, mučenky konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, | 10 |

| | obsah cukru nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 26 00 | Mango, mangostany, papaje apod. konzervované, obsah | 14 |

| | alkoholu do 1,85 %, cukr nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 28 00 | Ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu do | 14 |

| | 11,85 %,cukru nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 32 00 | Kvajava,mučenky konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, | 10 |

| | obsah cukru nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 33 00 | Mango, mangostany, papaje apod. konzervované, obsah | 14 |

| | alkoholu nad 11,85 %, cukr nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 34 00 | Ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu nad | 10 |

| | 11,85 %,cukr nad 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 36 00 | Tropické ovoce konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, | 10 |

| | obsah cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 37 00 | Ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, | 12 |

| | cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 38 00 | Tropické ovoce konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, | 12 |

| | obsah cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 40 00 | Ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, | 10 |

| | cukru do 9 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 41 00 | Zázvor konzervovaný bez alkoholu slazený, balení nad | 10 |

| | 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 43 00 | Hrozny konzervované bez alkoholu slazené, balení nad | 9 |

| | 1 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 45 00 | Švestky konzervované bez alkoholu slazené, balení nad | 10 |

| | 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 46 00 | Kvajava, mučenky, tamarindy konzervované bez alkoholu | 10 |

| | slazené, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 47 00 | Mango, mangostany, papaje apod. konzervované bez | 5 |

| | alkoholu slazené, balení nad 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 49 00 | Ovoce ostatní konzervované bez alkoholu slazené, balení nad | 5 |

| | 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 51 00 | Zázvor konzervovaný bez alkoholu slazený, balení do | 10 |

| | 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 53 00 | Hrozny konzervované bez alkoholu slazené, balení do | 9 |

| | 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 55 00 | Švestky konzervované bez alkoholu slazené, balení do | 10 |

| | 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 61 00 | Kvajava, mučenky konzervované bez alkoholu slazené, balení | 10 |

| | do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 62 00 | Mango, mangostany, papaje apod.konzervované bez alkoholu | 5 |

| | slazené, balení do 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2008 99 68 00 | Ovoce ostatní konzervované bez alkoholu slazené, balení do | 5 |

| | 1kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 11 11 00 | Pomerančová šťáva zmrazená, hustota nad | 30 |

| | 1,33g/cm3, hodnota do 30 Eur/100kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 11 19 00 | Pomerančová šťáva zmrazená, hustota nad 1,33g/cm3, hodnota | 49 |

| | nad 30 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 11 91 00 | Pomerančová šťáva zmrazená, hustota do 1,33g/cm3, hodnota | 49 |

| | do 30 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 11 99 00 | Pomerančová šťáva zmrazená, hustota do 1,33g/cm3, hodnota | 30 |

| | nad 30 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 19 11 00 | Pomerančová šťáva, hustota nad 1,33g/cm3, hodnota do 30 | 30 |

| | Eur/100 kg, nezmraz. | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 19 19 00 | Pomerančová šťáva nezkvašená.nad 1,33g/cm3, | 49 |

| | hodnota nad 30 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 19 91 00 | Pomerančová šťáva, hustota do 1,33g/cm3 při 20 °C,hodnota do | 49 |

| | 30 Eur/100 kg, | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 19 99 00 | Pomerančová šťáva nezkvašená, do 1,33g/cm3, hodnota do 30 | 30 |

| | Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 20 11 00 | Grapefruitová šťáva, hustota nad 1,33g/cm3 při 20 °C, | 30 |

| | hodnota do 30 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 20 19 00 | Grapefruitová šťáva, hustota nad 1,32g/cm3, hodnota nad 30 | 49 |

| | Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 20 91 00 | Grapefruitová šťáva, hustota do 1,33g/cm3 při 20 °C, | 49 |

| | hodnota do 30 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 20 99 00 | Grapefruitová šťáva, hustota do 1,33g/cm3, hodnota nad 30 | 30 |

| | Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 30 11 00 | Šťáva z ostatních citrusů, hustota nad 1,33g/cm3 při 20 | 30 |

| | °C, hodnota do 30 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 30 19 00 | Šťáva z jednoho ostatního citrusového ovoce, nad | 49 |

| | 1,33g/cm3, hodnota nad 30 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 30 31 00 | Šťáva z jednoho ostatního citrusového ovoce, slazená, do | 12 |

| | 1,33g/cm3, hodnota nad 30 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 30 51 00 | Šťáva citrónová, do 1,33g/cm3, hodnota do 30 Eur/100 kg, cukr| 49 |

| | nad 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 30 55 00 | Šťáva citrónová, do 1,33g/cm3, hodnota do 30 Eur /100 kg, | 12 |

| | cukr do 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 30 91 00 | Šťávy ostatních z citrusových plodů, do 1,33g/cm3, hodnota | 49 |

| | do 30 Eur /100 kg, cukr nad 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 30 95 00 | Šťávy ostatních z citrusových plodů, do 1,33g/cm3, hodnota | 12 |

| | do 30 Eur /100 kg, cukr do 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 40 11 00 | Ananasová šťáva, hustota nad 1,33g/cm3 při 20 °C, hodnota | 30 |

| | do 30 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 40 19 00 | Šťáva ananasová nezkvašená, nad 1,33g/cm3, hodnota nad 30 | 49 |

| | Eur/100 g | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 40 30 00 | Ananasová šťáva, hustota do 1,33g/cm3 při 20 °C, hodnota | 12 |

| | nad 30 Eur /100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 40 91 00 | Šťáva ananasová nezkvašená, do 1,33g/cm3, hodnota nad 30 Eur | 49 |

| | /100 kg, cukr nad 30% | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 40 93 00 | Šťáva ananasová nezkvašená, do 1,33g/cm3, hodnota nad 30 Eur | 12 |

| | /100 kg.cukr do 30% | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 50 10 00 | Šťáva z rajských jablek nezkvašená slazená | 12 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 60 11 00 | Hroznová šťáva, hustota nad 1,33g/cm3 při 20 °C, hodnota | 30 |

| | do 22 Eur /100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 60 19 00 | Šťáva hroznová nezkvašená, nad 1,33g/cm3, hodnota nad 22 | 49 |

| | Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 60 51 00 | Šťáva hroznová koncentrovaná nezkvašená, do 1,33g/cm3, | 30 |

| | hodnota nad 18 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 60 59 00 | Šťáva hroznová nezkvašená ostatní, 1,33g/cm3, hodnota | 30 |

| | nad 18 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 60 71 00 | Šťáva hroznová koncentrovaná nezkvašená 1,33g/cm3, hodnota | 49 |

| | do 18 Eur /100kg, cukr nad 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 60 79 00 | Šťáva hroznová ostatní nezkvašená, 1,33g/cm3, hodnota | 49 |

| | do 18 Eur /100 kg, cukr nad 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 60 90 00 | Šťáva hroznová nezkvašená, do 1,33g/cm3, hodnota do 18 | 12 |

| | Eur/100 kg, cukr do 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 70 11 00 | Jablečná šťáva, hustota nad 1,33g/cm3 při 20 °C, hodnota | 49 |

| | do 22 Eur /100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 70 19 00 | Šťáva jablečná nezkvašená, nad 1,33g/cm3, hodnota nad 22 | 49 |

| | Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 70 30 00 | Jablečná šťáva, hustota do 1,33g/cm3 při 20 °C, hodnota | 12 |

| | nad 18 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 70 91 00 | Šťáva jablečná nezkvašená, do 1,33g/cm3, hodnota do 18 | 49 |

| | Eur/100 kg, cukr nad 30% | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 70 93 00 | Šťáva jablečná nezkvašená, do 1,33g/cm3, hodnota do 18 | 12 |

| | Eur/100 kg,cukr do 30% | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 80 11 00 | Hrušková šťáva,hustota nad 1,33g/cm3 při 20 °C, hodnota | 49 |

| | do 22 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 80 19 00 | Šťáva hrušková nezkvašená, nad 1,33g/cm3, hodnota nad 22 | 49 |

| | Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 80 32 00 | Šťáva z kvajavy, mučenky nezkvašená, nad 1,33g/cm3, | 30 |

| | hodnota do 30 Eur /100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 80 50 00 | Hrušková šťáva, hustota do 1,33g/cm3 při 20 °C, hodnota | 12 |

| | nad 18 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 80 61 00 | Šťáva hrušková nezkvašená, do 1,33g/cm3, hodnota do 18 | 49 |

| | Eur/100 kg, cukr nad 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 80 63 00 | Šťáva hrušková nezkvašená, do 1,33g/cm3, hodnota do 18 | 12 |

| | Eur/100 kg,cukr do 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 80 83 00 | Šťáva z kvajavy, mučenky, nad 1,33g/cm3, hodnota do 30 | 49 |

| | Eur/100 kg,cukr nad 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 11 00 | Směs jablečné a hruškové šťávy, hustota nad 1,33g/cm3 | 49 |

| | při 20 °C, hodnota do 22 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 19 00 | Směsi šťávy jablečné, hruškové, nad 1,33g/cm3, | 49 |

| | hodnota nad 22 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 21 00 | Směs šťáv ostatní, hustota nad 1,33g/cm3 při 20 °C hodnota do| 30 |

| | 30 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 29 00 | Směsi šťáv ostatní nezkvašené, nad 1,33g/cm3, hodnota nad 30 | 49 |

| | Eur/100kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 31 00 | Směs jablečné, hruškové šťávy, hustota do 1,33g/cm3 při 20 | 49 |

| | °C, hodnota do 18 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 39 00 | Směsi šťávy jablečné, hruškové, do 1,33g/cm3, | 12 |

| | hodnota nad 18 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 41 00 | Směsi šťáv citrusových plodů, ananasu slazené, do 1,33g/cm3, | 12 |

| | hodnota nad 30 Eur /100kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 51 00 | Směsi šťáv ostatní, nezkvašené, slazené, do | 12 |

| | 1,33g/cm3, hodnota nad 30 Eur/100 kg | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 71 00 | Směsi šťáv citrusových plodů, ananasu, do 1,33g/cm3, hodnota | 49 |

| | do 30 Eur/100 kg, cukr nad 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 71 30 | Směsi šťáv citrusových plodů, ananasu, do 1,33g/cm3, hodnota | 49 |

| | do 30 Eur /100kg, cukr nad 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 92 00 | Směsi šťáv tropického ovoce, do 1,33g/cm3, hodnota do 30 | 49 |

| | Eur /100kg, cukr nad 30% | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 94 00 | Směsi šťáv ostatní ovoce, do 1,33g/cm3, hodnota do 30 Eur | 49 |

| | /100 kg, cukr nad 30 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 95 00 | Směsi šťáv tropického ovoce,do 1,33g/cm3, hodnota do 30 Eur | 12 |

| | /100kg,cukr do 30% | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2009 90 96 00 | Směsi šťáv ost.ovoce.do 1,33g/cm3, hodn.do 30 | 12 |

| | Eur/100kg,cukr do 30%, ne:sazebník | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2101 20 20 00 | Výtažky,esence,koncentráty z čaje, maté | 20 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2101 20 92 00 | Přípravky na základě výtažků, esencí, koncentrátů | 20 |

| | čaje,maté | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2101 20 98 00 | Přípravky ostatní na podkladě čaje nebo maté, nikoliv základ | 20 |

| | výtažků, esencí, koncentrát | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2103 20 00 00 | Kečup a jiné omáčky z rajčat | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2103 90 90 00 | Omáčky a přípravky pro omáčky, ostatní | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2105 00 10 00 | Zmrzlina, eskymo apod. výrobky obsahující mléčné tuky 0 méně | 25 |

| | něž 3 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2105 00 91 00 | Zmrzlina, eskymo apod. výrobky, mléčné tuky 3 % méně | 20 |

| | než 7 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2105 00 99 00 | Zmrzlina, eskymo apod. výrobky, mléčné tuky 7 % a | 20 |

| | více | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2106 90 59 10 | Sirupy s přísadou aromatických látek nebo barviva, ostatní, | 55 |

| | ve skleněných 0,7 l lahvích | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2106 90 59 90 | Sirupy s přísadou aromatických látek nebo barviva, ostatní | 55 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2106 90 92 00 | Přípravky potravinářské ostatní, obsah 0-1,5% mléčné | 5 |

| | tuky, 0-5% sacharózy, glukózy apod. | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2106 90 98 00 | Přípravky potravinářské ostatní obsah 1,5 % a víc | 5 |

| | mléčné tuky, 5 % a víc sacharózy, apod. | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2202 10 00 00 | Voda včetně minerální, sodovky slazené, aromatizované | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2202 90 10 00 | Nápoje nealkoholické neobsahující mléko, smetanu, | 10 |

| | tuky | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2202 90 91 00 | Nápoje nealkoholické, obsah, tuky z mléka apod. méně než | 10 |

| | 0,2% | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2202 90 95 00 | Nápoje nealkoholické, obsah, tuky z mléka apod. 0,2 % do | 10 |

| | méně než 2 % | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2202 90 99 00 | Nápoje nealkoholické, obsah, tuky z mléka apod. 2 % a více | 10 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2205 10 10 00 | Vermut,víno s bylinami aromatickými látkami, alkohol | 5 |

| | do 18%, nádoby do 2 l | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2205 10 90 00 | Vermut,víno s bylinami, aromatickými látkami, alkohol | 5 |

| | nad 18 %, nádoby do 2 l | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2205 90 10 00 | Vermut, víno s bylinami, aromatickými látkami, alkohol | 5 |

| | do 18 %, nádoby nad 2 l | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2205 90 90 00 | Vermut, víno s bylinami,aromatickými látkami, | 5 |

| | alkohol nad 18 %, nádoby nad 2 l | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2206 00 51 00 | Matolinové víno, v nádobách o obsahu nepřesahující 2l, | 10 |

| | jablečné a hruškové | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2206 00 81 00 | Matolinové víno, v nádobách o obsahu převyšující 2 l, | 10 |

| | jablečné a hruškové | |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2208 70 10 00 | Likéry, cordialy, nádoba do 2 l | 30 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2208 70 90 00 | Likéry, cordialy, nádoba nad 2 l | 30 |

| | | |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

------------------------------------------------------------------

*) Jestliže vývozce neuvede obsah cukru ve vyváženém výrobku obsahující cukr bude obsah cukru určen podle obsahu uvedeného v tabulce

2. Vyvážené výrobky, u kterých je při jejich výrobě užit cukr

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| Položka | Výrobek | Spotřeba cukru |

| celního | | na 100 kg |

| sazebníku | | výrobku v kg |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2917 11 00 00 | Kyselina šťavelová, její soli a estery | 150 |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+

| 2918 14 00 00 | Kyselina citrónová | 120". |

+----------------+--------------------------------------------------------------+----------------+