CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 79/1994 Sb. Nařízení vlády o platových poměrech zaměstnanců ozbrojených sil, bezpečnostních sborů a služeb, orgánů celní správy, příslušníků Sboru požární ochrany a zaměstnanců některých dalších organizací (služební platový řád) 129. Kuchař

129. Kuchař

79/1994 Sb. Nařízení vlády o platových poměrech zaměstnanců ozbrojených sil, bezpečnostních sborů a služeb, orgánů celní správy, příslušníků Sboru požární ochrany a zaměstnanců některých dalších organizací (služební platový řád)

129. Kuchař

2. platová třída

2.01. Výroba jednoduchých druhů teplých a studených jídel, například vaječných jídel, základních druhů salátů, obložených chlebíčků, dohotovování z polotovarů podle stanovených pracovních postupů a jejich výdej.

2.02. Výroba a výdej teplých nápojů nebo nealkoholických nápojů, pohárů, zmrzlin za studena ze zmrzlinových směsí a podobně.

2.03. Výroba polévek nebo různých příloh k hlavním jídlům.

2.04. Výdej výrobků a zboží spojený s úpravou jídel na talíře.

3. platová třída

3.01. Výroba a výdej běžných druhů teplých jídel, například gulášů, polévek, příloh hlavních jídel nebo složitých jídel studené kuchyně, například studených mís, závitků v aspiku, kombinovaných salátů, výroba polotovarů z předzpracovaných surovin pro přípravu hlavních jídel podle stanovených pracovních postupů.

3.02. Obsluha složitých kuchyňských strojů na výrobu pokrmů, chladicích a mrazicích zařízení.

4. platová třída

4.01. Výroba technologicky náročných teplých jídel, například svíčkové, plněných mas, smažení, grilování ryb, suflé nebo specialit studené kuchyně, například sýrových, šunkových a z masové pěny; výroba více než tří druhů dietních jídel, například racionální, šetřící, diabetická.

4.02. Obsluha skupiny složitých kuchyňských strojů na výrobu nebo mrazení pokrmů včetně stanovení technologického postupu a kontroly hotových výrobků.

4.03. Opracování a úprava jatečního masa, kuchání, stahování drůbeže a ryb pro kuchyňské zpracování včetně jeho třídění podle druhů, například roštěná, svíčková, pečínka, filé.

4.04. Řízení výroby jídel na svěřeném úseku.

5. platová třída

5.01. Výroba technologicky náročných specialit teplých jídel, například speciálních rolád, atypických jídel ze zvěřiny a ryb, složitých plněných a zapékaných minutek, výroba náročných specialit studené kuchyně, například mozaikových mas, marinovaných ryb podle vlastních receptů.

5.02. Výroba nejsložitějších dietních jídel v rozsahu podle dietního systému závazného ve zdravotnických zařízeních, například dieta bezlepková, nízkocholesterolová, nízkobílkovinová s omezením tuků při akutní pankreatitidě; výroba jídel s dvojím a vyšším omezením.

5.03. Řízení výroby teplých jídel a jejich normování podle platných předpisů a směrnic.

6. platová třída

6.01. Výroba náročných specialit české kuchyně a kuchyní cizích národů, výroba specialit studené kuchyně pro bankety a recepce včetně sestavování vlastních receptur.

6.02. Řízení výroby nejsložitějších dietních jídel v rozsahu podle závazného dietního systému ve zdravotnických zařízeních, například dieta bezlepková, nízkocholesterolová, nízkobílkovinová.

7. platová třída

7.01. Řízení výroby teplých a studených pokrmů v největších stravovacích zařízeních, sestavování vlastních receptur, například specialit kuchyně, příprava jídel na zvláštní přání zákazníků nebo ke zvláštním příležitostem.