CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny

77/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Příloha č. 1

Členění na druhy, skupiny a podskupiny

+------------------+-------------------+------------------------------------+

| Druh | Skupina | Podskupina |

+------------------+-------------------+------------------------------------+

| | tekuté | odtučněné nebo odstředěné |

| | | částečně odtučněné nebo polotučné |

| | | plnotučné |

| | | plnotučné selské nestandardizované |

| Mléko +-------------------+------------------------------------+

| | zahuštěné | odtučněné, slazené nebo neslazené |

| | | částečně odtučněné nebo polotučné, |

| | | slazené nebo neslazené |

| | | plnotučné, slazené nebo neslazené |

| +-------------------+------------------------------------+

| | sušené | odtučněné |

| | | částečně odtučněné nebo polotučné |

| | | plnotučné |

+------------------+-------------------+------------------------------------+

| | tekutá | ke šlehání |

| | | vysokotučná |

| Smetana +-------------------+------------------------------------+

| | zahuštěná | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | sušená | |

+------------------+-------------------+------------------------------------+

| | jogurt | nízkotučný nebo odtučněný |

| | | se sníženým obsahem tuku |

| Kysaný mléčný | | smetanový |

| výrobek +-------------------+------------------------------------+

| | jogurtové mléko | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | acidofilní mléko | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | kefír | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | kefírové mléko | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | kysané mléko nebo | |

| | smetanový zákys | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | kysaná nebo | |

| | zakysaná smetana | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | kysané podmáslí | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | kysaný mléčný | |

| | výrobek | |

| | s bifidokulturou | |

+------------------+-------------------+------------------------------------+

| Mléčný výrobek | | |

| tepelně ošetřený | | |

| po kysacím | | |

| procesu | | |

+------------------+-------------------+------------------------------------+

| Mléčný výrobek | | |

| obohacený | | |

| přídavkem | | |

| mlékařské | | |

| kultury | | |

+------------------+-------------------+------------------------------------+

| | máselný tuk nebo | |

| Máslo | mléčný tuk | |

| mlékárenské a | bezvodý | |

| koncentráty +-------------------+------------------------------------+

| mléčného tuku | máselný | |

| | koncentrát | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | čerstvé máslo | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | máslo | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | máslo stolní | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | máslo se | |

| | sníženým obsahem | |

| | tuku | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | máslo s nízkým | |

| | obsahem tuku nebo | |

| | nízkotučné | |

+------------------+-------------------+------------------------------------+

| Složený mléčný | mléčný | |

| výrobek | roztíratelný tuk | |

| | (máselný | |

| | přípravek) | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | mléčný | |

| | roztíratelný tuk | |

| | se sníženým | |

| | obsahem tuku | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | mléčný | |

| | roztíratelný tuk | |

| | nízkotučný | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | máslo | |

| | s přídavkem | |

| | alkoholu | |

+------------------+-------------------+------------------------------------+

| | měkký nebo | termizovaný |

| Tvaroh | odtučněný | |

| | nízkotučný nebo | |

| | jemný polotučný | |

| | tučný | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | tvrdý nebo | |

| | na strouhání nebo | |

| | ke strouhání | |

+------------------+-------------------+------------------------------------+

| | | nezrající |

| | | termizovaný |

| | přírodní +------------------------------------+

| Sýr | | zrající |

| | | zrající pod mazem |

| | | zrající v celé hmotě |

| | | s plísní na povrchu |

| | | s plísní uvnitř hmoty |

| | | dvouplísňový |

| | | v solném nálevu, bílý |

| | +------------------------------------+

| | | extra tvrdý (ke strouhání) |

| | | tvrdý |

| | | polotvrdý |

| | | poloměkký |

| | | měkký |

| +-------------------+------------------------------------+

| | tavený | nízkotučný (roztíratelný) |

| | | vysokotučný (roztíratelný) |

| +-------------------+------------------------------------+

| | syrovátkový | |

+------------------+-------------------+------------------------------------+

| Bílkovinný | kasein | kyselý |

| mléčný výrobek | potravinářský | sladký |

| +-------------------+------------------------------------+

| | kaseinát | |

| | potravinářský | |

| +-------------------+------------------------------------+

| | mléčná | |

| | bílkovina | |

+------------------+-------------------+------------------------------------+

------------------------------------------------------------------