CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 76/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost (% hmot. vztažených na sušinu)

Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost (% hmot. vztažených na sušinu)

76/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony

Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost (% hmot. vztažených na sušinu)

+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+

| | Obsah | Obsah | Obsah | | | | Obsah |

| Druh | kakaového | tukuprosté | celkové | Obsah | Obsah | Obsah | mouky |

| | másla | kakaové | kakaové | mléčného | celkového | mléčné | nebo |

| | | sušiny | sušiny | tuku | tuku *) | sušiny | škrobu |

+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+

| čokoláda | 18 | 14 | 35 | - | - | - | - |

| (hořká čokoláda) | | | | | | | |

+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+

| mléčná čokoláda | - | 2,5 | 25 | 3,5 | 25 | 14 | - |

+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+

| family mléčná | - | 2,5 | 20 | 5 | 25 | 20 | - |

| čokoláda | | | | | | | |

+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+

| bílá čokoláda | 20 | - | - | 3,5 | - | 14 | - |

+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+

| Chocolate a la taza | 18 | 14 | 35 | - | - | - | nejvýše 8 |

+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+

| Chocolate familiar | 18 | 12 | 30 | - | - | - | nejvýše |

| a la taza | | | | | | | 18 |

+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+

*) obsah celkového tuku = součet obsahu kakaového másla a mléčného tuku

Poznámka

uvedené hodnoty znamenají nejnižší limitující požadavek, s výjimkou hodnot označených jako nejvyšší limitující požadavek