Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost (% hmot. vztažených na sušinu)
+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+
| | Obsah | Obsah | Obsah | | | | Obsah |
| Druh | kakaového | tukuprosté | celkové | Obsah | Obsah | Obsah | mouky |
| | másla | kakaové | kakaové | mléčného | celkového | mléčné | nebo |
| | | sušiny | sušiny | tuku | tuku *) | sušiny | škrobu |
+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+
| čokoláda | 18 | 14 | 35 | - | - | - | - |
| (hořká čokoláda) | | | | | | | |
+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+
| mléčná čokoláda | - | 2,5 | 25 | 3,5 | 25 | 14 | - |
+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+
| family mléčná | - | 2,5 | 20 | 5 | 25 | 20 | - |
| čokoláda | | | | | | | |
+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+
| bílá čokoláda | 20 | - | - | 3,5 | - | 14 | - |
+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+
| Chocolate a la taza | 18 | 14 | 35 | - | - | - | nejvýše 8 |
+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+
| Chocolate familiar | 18 | 12 | 30 | - | - | - | nejvýše |
| a la taza | | | | | | | 18 |
+----------------------+-----------+------------+-----------+----------+-----------+--------+-----------+
*) obsah celkového tuku = součet obsahu kakaového másla a mléčného tuku
Poznámka
uvedené hodnoty znamenají nejnižší limitující požadavek, s výjimkou hodnot označených jako nejvyšší limitující požadavek