CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 76/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

76/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony

Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

+---------------------------------+--------------------------------+

| Skupina | Vlhkost |

| | (v % hmot. nejvýše) |

+---------------------------------+--------------------------------+

| karamely | - |

+---------------------------------+--------------------------------+

| dražé | - |

+---------------------------------+--------------------------------+

| želé | 22,0 |

+---------------------------------+--------------------------------+

| rahat, chalva | 20,0 |

+---------------------------------+--------------------------------+

| turecký med | 8,0 |

+---------------------------------+--------------------------------+

| lékořicové cukrovinky | 19,0 |

+---------------------------------+--------------------------------+

| pěnové | 25,0 |

+---------------------------------+--------------------------------+

| fondánové cukrovinky | 12,0 |

+---------------------------------+--------------------------------+

| komprimáty s glukózou | 10,0 |

| komprimáty ostatní | 7,0 |

+---------------------------------+--------------------------------+

| žvýkačky: | při 105 °C |

| | 7,5 |

+---------------------------------+--------------------------------+

| dropsy: | |

| lité a lisované kandyty | 5,0 |

| protahované | 6,0 |

+---------------------------------+--------------------------------+

| roksy | 6,0 |

+---------------------------------+--------------------------------+

| furé | - |

+---------------------------------+--------------------------------+

Poznámka:

U výrobku balených do sáčků může být podíl drobné tříště nejvýše:

- dropsy a furé 2 % hmot.

- komprimáty 5 % hmot.