CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 76/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení

Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení

76/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony

Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení

- pro tekuté výrobky z cukru

+-------------------------------+---------------------+
| Hmotnostní rozsah | Hmotnostní odchylka |
| (g) | (%) |
+-------------------------------+---------------------+
| do 300 včetně | - 5,0 |
+-------------------------------+---------------------+
| větší než 300 do 1 000 včetně | - 4,0 |
+-------------------------------+---------------------+
| nad 1 000 | -3,0 |
+-------------------------------+---------------------+


3. Dextróza

+---------------------+-----------------+----------+-----------------+
| | Dextróza | Sušina | Sulfátový |
| | (D - glukóza) | | popel |
| | (% hmot. sušiny | (% hmot. | (% hmot. sušiny |
| | nejméně) | nejméně) | nejvýše) |
+---------------------+-----------------+----------+-----------------+
| dextróza monohydrát | 99,5 | 90,0 | 0,25 |
+---------------------+-----------------+----------+-----------------+
| dextróza bezvodá | 99,5 | 98,0 | 0,25 |
+---------------------+-----------------+----------+-----------------+


4. Fruktóza

+----------+-----------+----------+----------------+------------------+------------+
| | Obsah | Obsah | Ztráta sušením | Popel | Barva |
| | fruktózy | glukózy | | konduktometricky | roztoku |
| | (% hmot.) | (% hmot. | (% hmot. | (% hmot. | při 420 nm |
| | nejméně) | nejvýše) | nejvýše) | nejvýše) | (IU |
| | | | | | nejvýše) |
+----------+-----------+----------+----------------+------------------+------------+
| fruktóza | 98 | 0,5 | 0,5 | 0,1 | 30 |
+----------+-----------+----------+----------------+------------------+------------+


5. Glukózový sirup

+-----------------+-----------+----------------------+------------------+
| | Sušina | Dextrózový | Sulfátový |
| | | ekvivalent vyjádřený | popel |
| | | jako D-glukóza | |
| | (% hmot. | (% hmot. sušiny | (% hmot. sušiny |
| | nejméně) | nejméně) | nejvýše) |
+-----------------+-----------+----------------------+------------------+
| glukózový sirup | 70 | 20,0 | 1,0 |
+-----------------+-----------+----------------------+------------------+


6. Sušený glukózový sirup

+------------------------+-----------+----------------------+------------------+
| | Sušina | Dextrózový | Sulfátový |
| | | ekvivalent vyjádřený | popel |
| | | jako D-glukóza | |
| | (% hmot. | (% hmot. sušiny | (% hmot. sušiny |
| | nejméně) | nejméně) | nejvýše) |
+------------------------+-----------+----------------------+------------------+
| sušený glukózový sirup | 93 | 20,0 | 1,0 |
+------------------------+-----------+----------------------+------------------+


------------------------------------------------------------------