Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení
- pro tekuté výrobky z cukru
+-------------------------------+---------------------+
| Hmotnostní rozsah | Hmotnostní odchylka |
| (g) | (%) |
+-------------------------------+---------------------+
| do 300 včetně | - 5,0 |
+-------------------------------+---------------------+
| větší než 300 do 1 000 včetně | - 4,0 |
+-------------------------------+---------------------+
| nad 1 000 | -3,0 |
+-------------------------------+---------------------+
3. Dextróza
+---------------------+-----------------+----------+-----------------+
| | Dextróza | Sušina | Sulfátový |
| | (D - glukóza) | | popel |
| | (% hmot. sušiny | (% hmot. | (% hmot. sušiny |
| | nejméně) | nejméně) | nejvýše) |
+---------------------+-----------------+----------+-----------------+
| dextróza monohydrát | 99,5 | 90,0 | 0,25 |
+---------------------+-----------------+----------+-----------------+
| dextróza bezvodá | 99,5 | 98,0 | 0,25 |
+---------------------+-----------------+----------+-----------------+
4. Fruktóza
+----------+-----------+----------+----------------+------------------+------------+
| | Obsah | Obsah | Ztráta sušením | Popel | Barva |
| | fruktózy | glukózy | | konduktometricky | roztoku |
| | (% hmot.) | (% hmot. | (% hmot. | (% hmot. | při 420 nm |
| | nejméně) | nejvýše) | nejvýše) | nejvýše) | (IU |
| | | | | | nejvýše) |
+----------+-----------+----------+----------------+------------------+------------+
| fruktóza | 98 | 0,5 | 0,5 | 0,1 | 30 |
+----------+-----------+----------+----------------+------------------+------------+
5. Glukózový sirup
+-----------------+-----------+----------------------+------------------+
| | Sušina | Dextrózový | Sulfátový |
| | | ekvivalent vyjádřený | popel |
| | | jako D-glukóza | |
| | (% hmot. | (% hmot. sušiny | (% hmot. sušiny |
| | nejméně) | nejméně) | nejvýše) |
+-----------------+-----------+----------------------+------------------+
| glukózový sirup | 70 | 20,0 | 1,0 |
+-----------------+-----------+----------------------+------------------+
6. Sušený glukózový sirup
+------------------------+-----------+----------------------+------------------+
| | Sušina | Dextrózový | Sulfátový |
| | | ekvivalent vyjádřený | popel |
| | | jako D-glukóza | |
| | (% hmot. | (% hmot. sušiny | (% hmot. sušiny |
| | nejméně) | nejméně) | nejvýše) |
+------------------------+-----------+----------------------+------------------+
| sušený glukózový sirup | 93 | 20,0 | 1,0 |
+------------------------+-----------+----------------------+------------------+
------------------------------------------------------------------