Příloha č. 1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny
+-------------------+------------------------+--------------------------+
| Druh | Skupina | Podskupina |
+-------------------+------------------------+--------------------------+
| | cukr extra | |
| | bílý | |
| +------------------------+ krystal, krupice, |
| | cukr bílý | moučka |
| +------------------------+ |
| | cukr polobílý | |
| +------------------------+--------------------------+
| | cukr moučka s | |
| | obsahem | |
| | protihrudkujících | |
| | látek | |
| +------------------------+--------------------------+
| | tvarovaný cukr | |
| | (kostky, bridž, | |
| Přírodní sladidla | homole) | |
| +------------------------+--------------------------+
| | cukr s přísadami | |
| +------------------------+--------------------------+
| | přírodní cukr | |
| +------------------------+--------------------------+
| | kandys | |
| +------------------------+--------------------------+
| | tekuté výrobky z cukru | tekutý cukr |
| | | tekutý invertní cukr |
| | | sirup z invertního cukru |
| | | karamel |
| +------------------------+--------------------------+
| | dextróza | dextróza monohydrát |
| | fruktóza | dextróza bezvodá |
| | glukózový sirup | sušený glukózový sirup |
+-------------------+------------------------+--------------------------+
------------------------------------------------------------------