CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 69/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

69/2016 Sb. Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

Příloha č. 11

Požadavky na jakost majonéz

Tabulka 1

Smyslové požadavky na jakost majonéz

+-------------+--------------------------------------------------------------------+

| Znak | |

+-------------+--------------------------------------------------------------------+

| konzistence | v závislosti na obsahu oleje - pastovitá, krémovitá až polotekutá |

| a barva | stejnorodá hmota, olej neoddělen, částice kusovitých přísad |

| | rovnoměrně rozptýlené, menší vzduchové dutinky přípustné, |

| | výrobky nesmějí obsahovat zbytky vaječných skořápek, nečistot, |

| | cizích předmětů a hrudek vaječné hmoty |

+-------------+--------------------------------------------------------------------+

| vůně | typická pro majonézy, mírně nakyslá, případně po použitých |

| | přísadách a koření |

+-------------+--------------------------------------------------------------------+

| chuť | nakyslá, po použitých přísadách, bez cizích pachutí |

+-------------+--------------------------------------------------------------------+

Tabulka 2

Fyzikální a chemické požadavky na jakost majonéz

+---------------+----------------------------------+

| Ukazatel | Hmotnostní % |

+---------------+----------------------------------+

| obsah tuku | podle tržních druhů 50,0 až 85,0 |

+---------------+----------------------------------+

| obsah žloutku | nejméně 2,0 |

+---------------+----------------------------------+

| hodnota pH | nejvýše 4,5 |

+---------------+----------------------------------+

------------------------------------------------------------------