C. Jatečný rozbor drůbeže
Ukazatele sledované a vyhodnocované při jatečném rozboru drůbeže
+----------------------------------------------+----------------------------------------+
| 1. živá hmotnost drůbeže | po 12 hodinovém vylačnění |
+----------------------------------------------+----------------------------------------+
| 2. hmotnost jatečně opracované drůbeže | čistý trup bez drůbků, ale s kůží krku |
+----------------------------------------------+----------------------------------------+
| 3. hmotnost drůbků | srdce, játra, žaludek, krk bez kůže |
+----------------------------------------------+----------------------------------------+
| 4. hmotnost abdominálního tuku | |
+----------------------------------------------+----------------------------------------+
| 5. podíl abdominálního tuku z živé hmotnosti | |
+----------------------------------------------+----------------------------------------+
| 6. hmotnost prsní svaloviny | |
+----------------------------------------------+----------------------------------------+
| 7. hmotnost stehenní svaloviny | |
+----------------------------------------------+----------------------------------------+
| 8. jatečná výtěžnost a jatečná hodnota | |
+----------------------------------------------+----------------------------------------+
------------------------------------------------------------------