§ 2
Pro účely této vyhlášky se rozumí
a) potravinářskou provozovnou (dále jen "provozovna") - pracoviště, kde dochází k výrobě, skladování, balení a přepravě potravin,
b) výrobním zařízením - nástroje, nářadí, náčiní, nádobí, strojně technologické zařízení, manipulační obaly, jiné pomůcky a předměty, které při zacházení s potravinami přicházejí do přímého či nepřímého styku s nimi,
c) provozní hygienou - veškerá opatření, týkající se pracovišť provozoven, nezbytná k zajištění zdravotní nezávadnosti a jakosti potravin,
d) osobní hygienou - veškerá opatření, týkající se osob činných v provozovně, nezbytná k zajištění zdravotní nezávadnosti a jakosti potravin,
e) sanitací - soubor činností a úkolů, které zabezpečují mikrobiologickou čistotu prostředí při výrobě potravin a souvisejících činnostech.