Příloha č. 13
Tolerance pro jakostní znaky krmných surovin a určitých proteinových krmiv
a) u dusíkatých látek
- 2 jednotky u deklarovaných obsahů 20 % nebo vyšších,
- 10 % deklarovaného obsahu u deklarovaných obsahů pod 20 % (ne nižší než 10 %),
- 1 jednotka u deklarovaných obsahů nižších než 10 %;
b) u veškerých cukrů, u redukujících cukrů, sacharosy, laktosy a glukosy (dextrosy)
- 2 jednotky u deklarovaných obsahů 20 % nebo vyšších,
- 10 % deklarovaného obsahu u deklarovaných obsahů pod 20 % (ne nižší než 5 %),
- 0,5 jednotky u deklarovaných obsahů nižších než 5 %;
c) u škorbu a inulinu
- 3 jednotky u deklarovaných obsahů 30 % nebo vyšších,
- 10 % deklarovaného obsahu u deklarovaných obsahů pod 30 % (ne nižší než 10 %),
- 1 jednotka u deklarovaných obsahů nižších než 10 %;
d) u olejů a tuků
- 1,8 jednotky u deklarovaných obsahů 15 % nebo vyšších,
- 12 % deklarovaného obsahu u deklarovaných obsahů pod 15 % (ne nižší než 5 %),
- 0,6 jednotky u deklarovaných obsahů nižších než 5 %;
e) u vlákniny
- 2,1 jednotky u deklarovaných obsahů 14 % nebo vyšších,
- 15 % deklarovaného obsahu u deklarovaných obsahů pod 14 % (ne nižší než 6 %),
- 0,9 jednotky u deklarovaných obsahů nižších než 6 %;
f) u vlhkosti a popela
- 1 jednotka u deklarovaných obsahů 10 % nebo vyšších,
- 10 % deklarovaného obsahu u deklarovaných obsahů pod 10 % (ne nižší než 5 %),
- 0,5 jednotky u deklarovaných obsahů nižších než 5 %;
g) u celkového fosforu, sodíku, uhličitanu vápenatého, vápníku, hořčíku, čísla kyselosti a u látek nerozpustných v petroléteru
- 1,5 jednotky u deklarovaných obsahů (hodnot) 15 % (15) nebo vyšších, podle daných případů,
- 10 % deklarovaného obsahu u deklarovaných obsahů (hodnot) pod 15 % (15), ale ne nižších než 2 % (2), podle daných případů,
- 0,2 jednotky u deklarovaných obsahů (hodnot) nižších než 2 % (2); podle daných případů
h) u popela nerozpustného v kyselině chlorovodíkové a u chloridů vyjádřených jako NACl
- 10 % deklarovaného obsahu u deklarovaných obsahů 3 % nebo vyšších,
- 0,3 jednotky u deklarovaných obsahů nižších než 3 %;
i) u karotenu, vitaminu A a xantofylu
- 30 % deklarovaného obsahu;
j) u methioninu, lysinu a volných dusíkatých bází
- 20 % deklarovaného obsahu.
------------------------------------------------------------------