CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 451/2000 Sb. Vyhláška, kterou se provádí zákon č. 91/1996 Sb., o krmivech, ve znění zákona č. 244/2000 Sb. Příloha č. 11 část B - Základní seznam krmných surovin

Příloha č. 11 část B - Základní seznam krmných surovin

451/2000 Sb. Vyhláška, kterou se provádí zákon č. 91/1996 Sb., o krmivech, ve znění zákona č. 244/2000 Sb.

Příloha č. 11 část B

Základní seznam krmných surovin

1. Zrna obilovin, jejich výrobky a vedlejší výrobky

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| Pořadové | Název | Popis | Závazně deklarované jakostní |

| číslo | | | znaky |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1.01 | Oves setý | zrna druhu Avena sativa L. a jiných variet | |

| | | | |

| 1.02 | Ovesné vločky | výrobek získaný napařením a mačkáním loupaného ovsa, přípustný je | škrob |

| | | malý podíl ovesných slupek | |

| | | | |

| 1.03 | Ovesné otruby (separát) | vedlejší výrobek získaný při mletí loupaných přečištěných ovsů na | vláknina |

| | | ovesnou krupici a mouku. Obsahuje hlavně ovesné otruby a malý podíl | |

| | | endospermu | |

| | | | |

| 1.04 | Ovesné slupky a otruby | vedlejší výrobek získaný při zpracování přečištěného a loupaného | vláknina |

| | | ovsa na ovesné krupice. Obsahuje převážně ovesné slupky a otruby | |

| | | | |

| 1.05 | Ječmen setý | zrna druhu Hordeum vulgare L. | |

| | | | |

| 1.06 | Ječné omelky (separát) | vedlejší výrobek získaný při zpracování přečištěného, loupaného | vláknina |

| | | ječmene pro výrobu ječných krupek, krupic, semoliny a mouk | |

| | | | |

| 1.07 | Ječný lepek | vedlejší výrobek získaný při výrobě ječného škrobu, který je upraven | dusíkaté látky |

| | | sušením. Obsahuje převážně lepek po separaci škrobu | škrob |

| | | | |

| 1.08 | Rýže zlomková | vedlejší výrobek získaný při výrobě obrušované nebo leštěné rýže | škrob |

| | | druhu Oryza sativa L. Obsahuje převážně malá nebo zlomková zrna | |

| | | | |

| 1.09 | Rýžové otruby (hnědé | vedlejší výrobek získaný po prvém obrušování loupané rýže. Obsahuje | vláknina |

| | | převážně částice aleuronové vrstvy, endosperm a klíčky | |

| | | | |

| 1.10 | Rýžové otruby (bílé) | vedlejší výrobek získaný při obrušování loupané rýže. Obsahuje | vláknina |

| | | převážně částice aleuronové vrstvy, endospermu a klíčků | |

| | | | |

| 1.11 | Rýžové otruby s uhličitanem | vedlejší výrobek získaný při obrušování loupané rýže. Obsahuje | vláknina |

| | vápenatým | převážně částice aleuronové vrstvy, endospermu, klíčky a různá | uhličitan vápenatý |

| | | množství uhličitanu vápenatého závisející od procesu obrušování | |

| | | | |

| 1.12 | Krmná mouka z předvařené | vedlejší výrobek získaný při obrušování loupané, předvařené rýže. | vláknina |

| | rýže | Obsahuje převážně stříbřité obalové částice, částice aleuronové | uhličitan vápenatý |

| | | vrstvy, endosperm, klíčky a různý podíl uhličitanu vápenatého | |

| | | z obrušování | |

| | | | |

| 1.13 | Krmná rýžová mouka | výrobek získaný mletím krmné rýže obsahující zelená křídových nebo | škrob |

| | | nezralá zrna nebo mletím běžné loupané rýže, která je žlutá nebo | |

| | | skvrnitá | |

| | | | |

| 1.14 | Expelery z rýžových klíčků | vedlejší výrobek získaný při výrobě oleje lisováním rýžových klíčků | dusíkaté látky |

| | | s ulpělým osemením a endospermem | tuk |

| | | | vláknina |

| | | | |

| 1.15 | Rýžové klíčky extrahované | vedlejší výrobek získaný při výrobě oleje, extrakcí rýžových klíčků | dusíkaté látky |

| | | s ulpělým osemením a endospermem | |

| | | | |

| 1.16 | Rýžový škrob | technický čistý rýžový škrob | škrob |

| | | | |

| 1.17 | Proso seté | zrna druhu Panicum miliaceum L. | |

| | | | |

| 1.18 | Žito seté | zrna druhu Secale cereale L. | |

| | | | |

| 1.19 | Žitná mouka 1) | vedlejší výrobek z výroby mouky získaný proséváním z přečištěného | škrob |

| | (separát) | žita. Obsahuje převážně částice endospermu s jemnými částicemi | |

| | | oplodí, osemení a aleuronové vrstvy | |

| | | | |

| 1.20 | Žitná krmná mouka | vedlejší výrobek z výroby mouky získaný proséváním z přečištěného | škrob |

| | | žita. Obsahuje převážně částice oplodí, osemení a aleuronové | |

| | | vrstvy, v níž je odstraněno méně endospermu než z otrub | |

| | | | |

| 1.21 | Žitné otruby | vedlejší výrobek z výroby mouky získaný proséváním z přečištěného | vláknina |

| | | žita. Obsahuje převážně částice oplodí, osemení a aleuronové vrstvy, | |

| | | z níž byla odstraněna většina endospermu | |

| | | | |

| 1.22 | Čirok obecný (zrnový) | zrna druhu Sorghum bicolor L. Moench s. l. | |

| | | | |

| 1.23 | Pšenice | zrna druhu Triticum aestivum L., Triticum durum Desf. a jiných | |

| | | variet pšenice | |

| | | | |

| 1.24 | Pšeničná mouka 2) | vedlejší výrobek z výroby mouky, získaný proséváním z přečištěné | škrob |

| | (separát) | pšenice nebo loupaných zrn pšenice špaldy. Obsahuje převážně částice | |

| | | endospermu s jemnými částicemi oplodí, osemení a aleuronové vrstvy | |

| | | | |

| 1.25 | Pšeničná krmná mouka | vedlejší výrobek z výroby mouky, získaný proséváním z přečištěné | vláknina |

| | | pšenice nebo loupaných zrn pšenice špaldy. Obsahuje převážně | |

| | | částice oplodí, osemení a aleuronové vrstvy, z níž je odstraněno | |

| | | méně endospermu než z otrub | |

| | | | |

| 1.26 | Pšeničné otruby 3) | vedlejší výrobek z výroby mouky získaný proséváním z přečištěné | vláknina |

| | | pšenice nebo loupaných zrn pšenice špaldy. Obsahuje převážně částice | |

| | | oplodí, osemení a aleuronové vrstvy, z níž byla odstraněna většina | |

| | | endospermu | |

| | | | |

| 1.27 | Pšeničné klíčky | vedlejší výrobek z výroby mouky. Obsahuje převážně pšeničné klíčky | dusíkaté látky |

| | | mačkané nebo v jiné formě, na nichž mohou ještě ulpívat částice | tuk |

| | | endospermu, oplodí a osemení | |

| | | | |

| 1.28 | Pšeničný lepek | vedlejší výrobek získaný při výrobě pšeničného škrobu, který je | dusíkaté látky |

| | | upraven sušením. Obsahuje převážně lepek po separaci škrobu | |

| | | | |

| 1.29 | Pšeničný lepek krmný | vedlejší výrobek získaný při výrobě pšeničného škrobu a pšeničného | dusíkaté látky |

| | | lepku. Obsahuje otruby, z nichž mohou být částečně odstraněny | škrob |

| | | klíčky, a lepek, k nimž může být v malém množství přidána zlomková | |

| | | pšenice vzniklá při čištění zrna a malé množství zbytků po | |

| | | hydrolýze škrobu | |

| | | | |

| 1.30 | Pšeničný škrob | technicky čistý pšeničný škrob | škrob |

| | | | |

| 1.31 | Předželatinizovaný | pšeničný škrob tepelně upravený expandováním tak, aby byl dokonale | škrob |

| | (expandovaný) pšeničný škrob | zmazovatělý | |

| | | | |

| 1.32 | Pšenice špalda | zrna pšenice špaldy a dalších variet Triticum spelta L. Triticum | |

| | | dioccum Schrank, Triticum monococcum | |

| | | | |

| 1.33 | Triticale | zrna hybridu Triticum X Secale | |

| | | | |

| 1.34 | Kukuřice | zrna druhu Zea mays L. | |

| | | | |

| 1.35 | Kukuřičná krmná mouka 4) | vedlejší výrobek z výroby krupic a mouky z kukuřice. Obsahuje | vláknina |

| | (separát) | převážně částice oplodí, osemení a aleuronové vrstvy, z nichž je | |

| | | odstraněno méně endospermu než z otrub | |

| | | | |

| 1.36 | Kukuřičné otruby | vedlejší výrobek z výroby krupic a mouky z kukuřice. Obsahuje | vláknina |

| | | převážně částice oplodí a osemení, případně úlomky kukuřičných | |

| | | klíčků s malým podílem endospermu | |

| | | | |

| 1.37 | Expelery z kukuřičných | vedlejší výrobek získaný při výrobě oleje lisováním kukuřičných | dusíkaté látky |

| | klíčků | klíčků zpracovaných suchou nebo mokrou cestou, na nichž mohou ještě | tuk |

| | | ulpívat částice endospermu a osemení | |

| | | | |

| 1.38 | Kukuřičné klíčky | vedlejší výrobek získaný při výrobě oleje extrakcí kukuřičných | dusíkaté látky |

| | extrahované | klíčků zpracovaných suchou nebo mokrou cestou, na nichž mohou ještě | |

| | | ulpívat částice endospermu a osemení | |

| | | | |

| 1.39 | Kukuřičný lepek krmný | vedlejší výrobek získaný při výrobě kukuřičného škrobu mokrou | dusíkaté látky |

| | | cestou. Obsahuje otruby a lepek, k nimž mohou být přidány až do | škrob |

| | | obsahu 15 % hmotnostních zbytky zlomků kukuřice vzniklé při třídění | tuk, je-li obsah vyšší |

| | | nebo zbytky výluhů používaných pro výrobu alkoholu nebo jiných | než 45 g/kg |

| | | škrobnatých derivátů. Výrobek může také obsahovat zbytky po extrakci | |

| | | oleje z kukuřičných klíčků získaných mokrou cestou | |

| | | | |

| 1.40 | Kukuřičný lepek | vedlejší výrobek získaný při výrobě kukuřičného škrobu, který je | dusíkaté látky |

| | | upraven sušením. Obsahuje převážně lepek po separaci škrobu | |

| | | | |

| 1.41 | Kukuřičný škrob | kukuřičný škrob technicky čistý | škrob |

| | | | |

| 1.42 | Předželatinizovaný | kukuřičný škrob tepelně upravený expandováním tak, aby byl dokonale | škrob |

| | (expandovaný) kukuřičný | zmazovatělý | |

| | škrob | | |

| | | | |

| 1.43 | Sladový květ | vedlejší výrobek získaný při výrobě sladu, obsahující převážně | dusíkaté látky |

| | | kořínky z naklíčeného obilí | |

| | | | |

| 1.44 | Pivovarské mláto sušené | vedlejší výrobek z výroby piva, získaný sušením zbytků sladu, | dusíkaté látky |

| | | případně nesladovaných obilovin a jiných škrobnatých výrobků | |

| | | | |

| 1.45 | Lihovarské výpalky sušené 5) | vedlejší výrobek z výroby alkoholu upravený sušením. Obsahuje pevné | dusíkaté látky |

| | | částice fermentovaných obilovin | |

| | | | |

| 1.46 | Lihovarské výpalky tmavé 6) | vedlejší výrobek z výroby alkoholu, upravený sušením. Obsahuje pevné | dusíkaté látky |

| | | částice fermentovaných obilovin, do kterých byl přidán výpalkový | |

| | | sirup nebo zahuštěný vyčerpaný rmut | |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

1) Výrobky obsahující více než 400 g/kg škrobu mohou být označeny "s vyšším obsahem škrobu".

2) Výrobky obsahující více než 400 g/kg škrobu mohou být označeny "s vyšším obsahem škrobu".

3) Byl-li výrobek jemně mletý, může být při označení přidáno slovo "jemný" k názvu, nebo název může být nahrazen jiným vhodným názvem.

4) Výrobky obsahující více než 400 g/kg škrobu mohou být označeny "s vyšším obsahem škrobu".

5) Název může být doplněn druhem obilí.

6) Název může být nahrazen slovy "sušená zrna a výpalky z destilace".

2. Olejnatá semena, olejnaté plody, jejich výrobky a vedlejší výrobky

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| Pořadové | Název | Popis | Závazně deklarované jakostní |

| číslo | | | znaky |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 2.01 | Podzemnicové částečně | vedlejší výrobek z výroby olejů, získaný lisováním částečně | dusíkaté látky |

| | loupané expelery | loupaných plodů rodu Arachis hypogea L. - podzemnice olejné a jiných | tuk |

| | | variet Arachis (nejvyšší obsah vlákniny 160 g/kg v sušině) | vláknina |

| | | | |

| 2.02 | Podzemnicový částečně | vedlejší výrobek z výroby olejů, získaný extrakcí částečně loupaných | dusíkaté látky |

| | loupaný extrahovaný šrot | plodů rodu Arachis hypogea L. - podzemnice olejné a jiných variet | vláknina |

| | | Arachis (nejvyšší obsah vlákniny 160 g/kg v sušině) | |

| | | | |

| 2.03 | Podzemnicové loupané | vedlejší výrobek z výroby olejů, získaný lisováním loupaných plodů | dusíkaté látky |

| | expelery | rodu Arachis hypogea L. - podzemnice olejné a jiných variet Arachis | tuk |

| | | | vláknina |

| | | | |

| 2.04 | Podzemnicový loupaný | vedlejší výrobek z výroby olejů, získaný extrakcí loupaných plodů | dusíkaté látky |

| | extrahovaný šrot | rodu Arachis hypogea L. - podzemnice olejné a jiných variet Arachis | vláknina |

| | | | |

| 2.05 | Řepkové semeno 1) | semeno řepky Brassica napus L. ssp. oleifera (Metzg.) Sinsk., | |

| | | indické Brassica napus L. var. Glauca (Roxb.) O.E.Schulz a řepky | |

| | | Brassica napa ssp. oleifera (Metzg.) Sinsk., (botanická čistota | |

| | | nejméně 94 %) | |

| | | | |

| 2.06 | Řepkové expelery 1) | vedlejší výrobek z výroby olejů, získaný lisováním semen řepky | dusíkaté látky |

| | | (botanická čistota nejméně 94 %) | tuk |

| | | | vláknina |

| | | | |

| 2.07 | Řepkový extrahovaný šrot 1) | vedlejší výrobek z výroby olejů, získaný extrakcí semen řepky | dusíkaté látky |

| | | (botanická čistota nejméně 94 %) | |

| | | | |

| 2.08 | Řepkové slupky | vedlejší výrobek získaný loupáním semen řepky | vláknina |

| | | | |

| 2.09 | Saflorový částečně loupaný | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný extrakcí částečně loupaných | dusíkaté látky |

| | extrahovaný šrot | semen safloru Carthamus tinctorius L | vláknina |

| | | | |

| 2.10 | Kokosové expelery | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný lisováním sušených jader | dusíkaté látky |

| | | (endospermu) a vnější slupky (obalu) plodů kokosové palmy Cocos | tuk |

| | | nucifera L | vláknina |

| | | | |

| 2.11 | Kokosový extrahovaný šrot | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný extrakcí sušených jader | dusíkaté látky |

| | | (endospermu) a vnější slupky (obalu) plodů kokosové palmy | |

| | | | |

| 2.12 | Palmojádrové expelery | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný lisováním jader palmy | dusíkaté látky |

| | | Elaeis guineensis Jacq., Corozo oleifera (HBK) L.H.Bailey (Elaeis | tuk |

| | | melanococca auct.), ze kterých byla převážně odstraněna tvrdá | vláknina |

| | | skořápka | |

| | | | |

| 2.13 | Palmojádrový extrahovaný | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný extrakcí jader palmy, | dusíkaté látky |

| | šrot | ze kterých byla převážně odstraněna tvrdá skořápka | vláknina |

| | | | |

| 2.14 | Sojové boby toastované | sojové boby Glycine max. L. Merr, upravené vhodným zahřátím | |

| | | (aktivita ureázy nejvýše 0,4 mg N/g x min.) | |

| | | | |

| 2.15 | Sojový extrahovaný šrot | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný extrakcí sojových bobů | dusíkaté látky |

| | toastovaný | upravených vhodným záhřevem (aktivita ureázy nejvýše 0,4 mg N/g x | vláknina, je-li vyšší než |

| | | min.) | 80 g/kg |

| | | | |

| 2.16 | Sojový, loupaný | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný extrakcí loupaných sojových | dusíkaté látky |

| | extrahovaný šrot | bobů upravených vhodným záhřevem (aktivita ureázy nejvýše 0,5 mg | |

| | toastovaný | N/g x min., vláknina nejvýše 80 g/kg v sušině) | |

| | | | |

| 2.17 | Sojoproteinový koncentrát | vedlejší výrobek získaný olejů získaný z loupaných odtučněných | dusíkaté látky |

| | | sojových bobů a následně upravený další extrakcí za účelem snížení | |

| | | obsahu rozpustných bezdusíkatých složek | |

| | | | |

| 2.18 | Rostlinný olej 2) | olej získaný extrakcí nebo lisováním z rostlin | vlhkost, je-li vyšší než 1 % |

| | | | |

| 2.19 | Sojové slupky | Vedlejší výrobek získaný loupáním sojových bobů | vláknina |

| | | | |

| 2.20 | Bavlníkové semeno | semena bavlníku Gossypium ssp., ze kterých byly odstraněna | dusíkaté látky |

| | | vlákna (delintrace) | tuk |

| | | | vláknina |

| | | | |

| 2.21 | Bavlníkový částečně | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný extrakcí bavlníkových semen | dusíkaté látky |

| | loupaný extrahovaný šrot | upravených delintrováním a částečným loupáním (vláknina nejvýše | vláknina |

| | | 225 g/kg v sušině) | |

| | | | |

| 2.22 | Bavlníkové expelery | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný lisováním bavlníkových semen | dusíkaté látky |

| | | upravených delintrováním | tuk |

| | | | vláknina |

| | | | |

| 2.23 | Nigerové expelery | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný lisováním semen nigeru | dusíkaté látky |

| | | Guizotia abyssinica(Lf) Cass. (nerozpustný podíl popela v HCl | tuk |

| | | nejvýše 34 g/kg) | vláknina |

| | | | |

| 2.24 | Slunečnicové semeno | semena slunečnice Helianthus annuus L. | |

| | | | |

| 2.25 | Slunečnicový extrahovaný | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný extrakcí slunečnicových | dusíkaté látky |

| | šrot | semen | |

| | | | |

| 2.26 | Slunečnicový částečně | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný extrakcí částečně loupaných | dusíkaté látky |

| | loupaný extrahovaný šrot | slunečnicových semen (vláknina nejvýše 275 g/kg v sušině) | vláknina |

| | | | |

| 2.27 | Lněné semeno | semena lnu Linum usitatissimum L. (botanická čistota nejméně 93 %) | |

| | | | |

| 2.28 | Lněné expelery | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný lisováním lněných semen | dusíkaté látky |

| | | (botanická čistota nejméně 93 %) | tuk |

| | | | vláknina |

| | | | |

| 2.29 | Lněný extrahovaný šrot | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný extrakcí lněných semen | dusíkaté látky |

| | | (botanická čistota nejméně 93 %) | |

| | | | |

| 2.30 | Olivový extrahovaný šrot | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný extrakcí lisovaných oliv | dusíkaté látky |

| | | Olea europea L. převážně zbavených částí jader | vláknina |

| | | | |

| 2.31 | Sezamové expelery | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný lisováním semen sezamu | dusíkaté látky |

| | | Sesamum indicum L. (nerozpustný podíl popela v HCl nejvýše 50 g/kg) | tuk |

| | | | vláknina |

| | | | |

| 2.32 | Kakaový částečně loupaný | vedlejší výrobek z výroby olejů získaný extrakcí sušených pražených | dusíkaté látky |

| | extrahovaný šrot | a částečně loupaných kakaových bobů Theobroma cacao L. | vláknina |

| | | | |

| 2.33 | Kakaové slupky | slupky sušených a pražených kakaových bobů Theobroma cacao L. | vláknina |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

1) Název lze doplnit o slova "nízký obsah glukosinolátů".

2) V označení musí být doplněn druh rostliny.

3. Semena luskovin, jejich výrobky a vedlejší výrobky

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| Pořadové | Název | Popis | Závazně deklarované jakostní |

| číslo | | | znaky |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 3.01 | Cizrna | semena rostliny Cicer arietinum L. | |

| | | | |

| 3.02 | Guarová mouka, extrahovaná | vedlejší výrobek získaný odstraněním slizových látek extrakcí | dusíkaté látky |

| | | ze semen Cyanopsis tetragonoloba (L.) Taub. | |

| | | | |

| 3.03 | Ervil | semena rostliny Ervum ervilia L. | |

| | | | |

| 3.04 | Hrachor setý 1) | semena rostliny Lathyrus sativus L. vhodným způsobem tepelně | |

| | | upravená | |

| | | | |

| 3.05 | Čočka | semena rostliny Lens culinaris a.o. Medik | |

| | | | |

| 3.06 | Sladká lupina | semena rostliny Lupinus ssp. s nízkým obsahem hořkých semen | |

| | | | |

| 3.07 | Boby toastované | semena rostliny Phaseolus nebo Vigna ssp. vhodným způsobem tepelně | |

| | | upravená k odstranění toxických lektinů | |

| | | | |

| 3.08 | Hrachy | semena rostliny Pisum ssp. | |

| | | | |

| 3.09 | Hrachová krmná mouka | vedlejší výrobek získaný při výrobě hrachové mouky. Obsahuje | dusíkaté látky |

| | (separát) | převážně části kotyledonu a malý podíl částic slupek | vláknina |

| | | | |

| 3.10 | Hrachové otruby | vedlejší výrobek získaný při výrobě hrachové mouky. Obsahuje | vláknina |

| | | převážný podíl slupek získaných při čištění a loupání hrachu | |

| | | | |

| 3.11 | Bob koňský | semena rostliny Vicia faba L. ssp. faba var. equina Pers. a var. | |

| | | minuta (Alef.) Mansf. | |

| | | | |

| 3.12 | Vikev monantha | semena rostliny Vicia Monanthos Desf. | |

| | | | |

| 3.13 | Vikve | semena rostliny Vicia sativa L. var. sativa a dalších variet | |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

1) Název musí být doplněn způsobem tepelné úpravy.

4. Hlízy, kořeny, jejich výrobky a vedlejší výrobky

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| Pořadové | Název | Popis | Závazně deklarované jakostní |

| číslo | | | znaky |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 4.01 | Cukrovkové řízky sušené | vedlejší výrobek při výrobě cukru, získaný vyslazením a usušením | veškeré cukry vyjádřené jako |

| | | řízků cukrovky Beta vulgarix L. ssp. vulgaris, var. altissima Doell. | sacharósa |

| | | (nerozpustný podíl popela v HCl nejvýše 45 g/kg v sušině) | je-li jejich obsah vyšší než |

| | | | 105 g/kg |

| | | | nerozpustný podíl popela |

| | | | v HCl, je-li jeho obsah |

| | | | vyšší než 35 g/kg v sušině |

| | | | |

| 4.02 | Melasa řepná | vedlejší výrobek získaný při výrobě cukru, obsahující zbytky | veškeré cukry vyjádřené jako |

| | | sirupů z výroby a rafinace cukru z cukrovky | sacharósa |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než |

| | | | 28 % |

| | | | |

| 4.03 | Cukrovkové řízky melasové | vedlejší výrobek při výrobě cukru, získaný vyslazením, usušením | veškeré cukry vyjádřené jako |

| | | a melasováním řízků cukrovky (nerozpustný podíl popela v HCl | sacharósa |

| | | nejvýše 45 g/kg v sušině) | nerozpustný podíl popela |

| | | | v HCl, je-li jeho obsah |

| | | | vyšší než 35 g/kg v sušině |

| | | | |

| 4.04 | Výpalky cukrovkové | vedlejší výrobek, získaný fermentací řepné melasy při výrobě lihu, | dusíkaté látky |

| | | kvasnic, kyseliny citronové a jiných organických látek | vlhkost, je-li vyšší než |

| | | | 35 % |

| | | | |

| 4.05 | Cukr (řepný) 1) | cukr získaný z cukrovky | sacharósa |

| | | | |

| 4.06 | Batáty (sladké brambory) | kořenové hlízy rostliny Ipomoea batatas (L.) Poir, bez ohledu | škrob |

| | | na způsob úpravy | |

| | | | |

| 4.07 | Maniok 2) | kořeny rostliny Manihot esculenta Crantz, bez ohledu na způsob | škrob |

| | | úpravy (nerozpustný podíl popela v HCl nejvýše 45 g/kg v sušině) | nerozpustný podíl popela |

| | | | v HCl, je-li vyšší než |

| | | | 35 g/kg v sušině |

| | | | |

| 4.08 | Maniokový škrob | škrob získaný z kořenů manioku, tepelně upravený expandováním tak, | škrob |

| | expandovaný 3) | aby byl dokonale zmazovatělý | |

| | | | |

|4.09 | Bramborová dřeň (zdrtky) | vedlejší výrobek při výrobě škrobu z hlíz brambor (Solanum | |

| | | tuberosum L.) | |

| | | | |

| 4.10 | Bramborový škrob | technicky čistý bramborový škrob | škrob |

| | | | |

| 4.11 | Bramborová bílkovina | sušený vedlejší výrobek při výrobě škrobu, získaný po separaci | dusíkaté látky |

| | | škrobu, obsahující převážně bílkovinné složky | |

| | | | |

| 4.12 | Bramborové vločky | výrobek vzniklý úpravou pařených brambor, loupaných nebo | škrob |

| | | neloupaných a sušených na válcové sušárně | vláknina |

| | | | |

| 4.13 | Koncentrované plodové | vedlejší výrobek při výrobě bramborového škrobu, ze kterého byly | dusíkaté látky |

| | vody z brambor | částečně odstraněny dusíkaté látky a voda | popel |

| | | | |

| 4.14 | Předželatinizovaný | výrobek obsahující bramborový škrob, tepelně upravený | škrob |

| | (expandovaný) bramborový | expandováním tak, aby byl dokonale zmazovatělý | |

| | škrob | | |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

1) Tento název může být nahrazen názvem "sacharósa".

2) Tento název může být nahrazen názvem "Tapioka".

3) Tento název může být nahrazen názvem "Tapiokový škrob".

5. Ostatní semena a plody, jejich výrobky a vedlejší výrobky

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| Pořadové | Název | Popis | Závazně deklarované jakostní |

| číslo | | | znaky |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 5.01 | Lusky z rohovníku | výrobek získaný šrotováním sušených plodů (lusků) stromu rohovníku | vláknina |

| | | Ceratonia seliqua L., z nichž byla odstraněna semena | |

| | | | |

| 5.02 | Výlisky dřeně z citrusů | vedlejší výrobek získaný při výrobě šťávy z citrusových plodů | vláknina |

| | | Citrus ssp. lisováním | |

| | | | |

| 5.03 | Výlisky dřeně z ovoce 1) | vedlejší výrobek získaný při výrobě ovocných šťáv z malvic | vláknina |

| | | a peckovic lisováním | |

| | | | |

| 5.04 | Výlisky dřeně z rajských | vedlejší výrobek získaný při výrobě šťávy z rajských jablek | vláknina |

| | jablek | rostliny Solanum lycopersicum Karst. lisováním | |

| | | | |

| 5.05 | Jádra z hroznového vína | vedlejší výrobek získaný při výrobě oleje extrakcí jader | vláknina, je-li obsah vyšší |

| | extrahovaná | hroznového vína | než 450 g/kg |

| | | | |

| 5.06 | Výlisky dřeně z hroznového | vedlejší výrobek získaný při výrobě alkoholu z hroznového vína | vláknina, je-li obsah vyšší |

| | vína, sušené | sušený ihned po extrakci a ze kterého byly téměř odstraněny stopky | než 250 g/kg |

| | | a jádra | |

| | | | |

| 5.07 | Jádra z hroznového vína | vedlejší výrobek získaný z výlisků hroznového vína, obsahující | tuk |

| | | jádra, která nejsou odtučněná | vláknina, je-li obsah vyšší |

| | | | než 450 g/kg |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

1) Do názvu může být doplněn název druhu ovoce.

6. Pícniny a objemná krmiva

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| Pořadové | Název | Popis | Závazně deklarované jakostní |

| číslo | | | znaky |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 6.01 | Vojtěšková moučka 1) | výrobek získaný sušením a šrotováním mladých rostlin vojtěšky | dusíkaté látky |

| | | (Medicago sativa l. a Medicago var. Martyn). | vláknina |

| | | Může obsahovat do 20 % mladých rostlin jetele nebo jiných pícnin | nerozpustný podíl popela, |

| | | sušených a šrotovaných současně s vojtěškou | je-li obsah vyšší než |

| | | | 35 g/kg v sušině |

| | | | |

| 6.02 | Výlisky vojtěšky | vedlejší výrobek získaný lisováním šťávy z vojtěšky, upravený | dusíkaté látky |

| | | sušením | |

| | | | |

| 6.03 | Vojtěškový proteinový | výrobek získaný umělým sušením vojtěškové šťávy, která byla za | dusíkaté látky |

| | koncentrát | účelem vysrážení proteinů odstředěny a zahřáta | beta-karoten |

| | | | |

| 6.04 | Jetelová moučka 1) | výrobek získaný sušením a šrotováním mladých rostlin jetele | dusíkaté látky |

| | | Trifolium ssp. Může obsahovat do 20 % mladých rostlin vojtěšky | vláknina |

| | | nebo jiných pícnin sušených a šrotovaných současně s jetelem | nerozpustný podíl popela |

| | | | v HCl, je-li obsah vyšší |

| | | | než 35 g/kg v sušině |

| | | | |

| 6.05 | Travní moučka 1), 2) | výrobek získaný sušením a šrotováním mladých porostů pícnin | dusíkaté látky |

| | | | vláknina |

| | | | nerozpustný podíl popela |

| | | | v HCl, je-li obsah vyšší |

| | | | než 35 g/kg v sušině |

| | | | |

| 6.06 | Sláma z obilovin 3) | vedlejší produkt ze sklizně zrna obilovin | |

| | | | |

| 6.07 | Sláma z obilovin ošetřená 4) | výrobek získaný vhodným ošetřením slámy z obilovin | sodík, při použití |

| | | | hydroxidu sodného |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

1) Název moučka může být nahrazen názvem "granule", způsob sušení může být připojen k názvu.

2) Druh pícniny může být přidán k názvu.

3) Druh obiloviny musí být doplněn do názvu.

4) Název musí být doplněn způsobem provedeného chemického ošetření.

7. Ostatní rostliny, jejich výrobky a vedlejší výrobky

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| Pořadové | Název | Popis | Závazně deklarované jakostní |

| číslo | | | znaky |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 7.01 | Melasa třtinová | vedlejší výrobek získaný při výrobě nebo rafinaci cukru z cukrové | veškeré cukry vyjádřené jako |

| | | třtiny Saccharum officinarum L, obsahující zbytky sirupů | sacharósa |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než |

| | | | 30 % |

| | | | |

| 7.02 | Výpalky třtinové | vedlejší výrobek získaný fermentací třtinové melasy při výrobě | dusíkaté látky |

| | | lihu, kvasnic, kyseliny citronové a jiných organických látek | vlhkost, je-li vyšší než |

| | | | 35 % |

| | | | |

| 7.03 | Cukr třtinový 1) | cukr získaný extrakcí z cukrové třtiny | sacharósa |

| | | | |

| 7.04 | Moučka z chaluh | výrobek získaný sušením a šrotováním mořských chaluh, zejména | popel |

| | | hnědých, které mohou být upraveny promytím za účelem snížení | |

| | | obsahu jodu | |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

1) Název může být nahrazen názvem "sacharósa".

8. Mléčné výrobky

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| Pořadové | Název | Popis | Závazně deklarované jakostní |

| číslo | | | znaky |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 8.01 | Sušené mléko odtučněné | vedlejší výrobek ze zpracování mléka po oddělení většiny tuku | dusíkaté látky |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než 5 % |

| | | | |

| 8.02 | Sušené podmáslí | vedlejší výrobek získaný sušením tekutého podílu, který zbývá po | dusíkaté látky |

| | | výrobě másla | tuk |

| | | | laktósa |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než 6 % |

| | | | |

| 8.03 | Sušená syrovátka | vedlejší výrobek získaný sušením tekutého podílu, který zbývá po | dusíkaté látky |

| | | výrobě sýrů, tvarohu a kaseinu nebo při podobných výrobních | laktósa |

| | | postupech | popel |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než 8 % |

| | | | |

| 8.04 | Sušená syrovátka, | výrobek získaný sušením syrovátky, z níž byla částečně odstraněna | dusíkaté látky |

| | částečně odcukřená | laktósa | laktósa |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než 8 % |

| | | | popel |

| | | | |

| 8.05 | Albumin mléčný (prášek) | výrobek získaný extrakcí bílkovinných složek mléka nebo syrovátky | dusíkaté látky |

| | | chemickým nebo fyzikálním postupem a upravený sušením | vlhkost, je-li vyšší než 8 % |

| | | | |

| 8.06 | Kasein (prášek) | výrobek získaný z odtučněného mléka nebo podmáslí, vysrážením | dusíkaté látky |

| | | bílkovinné složky s použitím kyselin nebo syřidla, upravený sušením | vlhkost, je-li vyšší |

| | | | než 10 % |

| | | | |

| 8.07 | Laktósa (prášek) | cukr oddělený z mléka nebo syrovátky purifikací a usušený | laktósa |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než 5 % |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

9. Výrobky z hospodářských zvířat

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| Pořadové | Název | Popis | Závazně deklarované jakostní |

| číslo | | | znaky |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 9.01 | Masová moučka 1) | výrobek získaný vařením, sušením a šrotováním celých nebo částí | dusíkaté látky |

| | | teplokrevných suchozemských zvířat, ze kterého může být část tuku | tuk |

| | | odstraněna extrakcí nebo lisováním. Výrobek musí být v podstatě | popel |

| | | prostý kopyt, rohů, štětin, srsti, peří a obsahu zažívacího traktu | vlhkost, je-li vyšší než 8 % |

| | | (dusíkaté látky nejméně 500 g/kg v sušině, celkový fosfor nejvýše | |

| | | 80 g/kg) | |

| | | | |

| 9.02 | Masokostní moučka 1) | výrobek získaný vařením, sušením a šrotováním celých nebo částí | dusíkaté látky |

| | | teplokrevných suchozemských zvířat, ze kterého může být část tuku | tuk |

| | | odstraněna extrakcí nebo lisováním. Výrobek musí být v podstatě | popel |

| | | prostý kopyt, rohů, štětin, srsti, peří a obsahu zažívacího traktu | vlhkost, je-li vyšší než 8 % |

| | | | |

| 9.03 | Kostní moučka | výrobek získaný vařením, sušením a jemným šrotováním kostí | dusíkaté látky |

| | | teplokrevných suchozemských zvířat, ze kterého byla převážná část | popel |

| | | tuku odstraněna extrakcí nebo lisováním. Výrobek musí být | vlhkost, je-li vyšší než 8 % |

| | | v podstatě prostý kopyt, rohů, štětin, srsti, peří a obsahu | |

| | | zažívacího traktu | |

| | | | |

| 9.04 | Škvarky | vedlejší výrobek získaný při zpracování loje, sádla a jiných tuků | dusíkaté látky |

| | | živočišného původu, extrakcí nebo fyzikálním způsobem | tuk |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než 8 % |

| | | | |

| 9.05 | Drůbeží moučka | výrobek získaný vařením, sušením a šrotováním odpadů z drůbežích | dusíkaté látky |

| | | jatek. Výrobek musí být v podstatě prostý peří | tuk |

| | | | popel |

| | | | nerozpustný podíl popela |

| | | | v HCl, je-li vyšší než |

| | | | 33 g/kg |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než 8 % |

| | | | |

| 9.06 | Peřová moučka, | výrobek získaný hydrolyzou, sušením a šrotováním drůbežího peří | dusíkaté látky |

| | hydrolyzovaná | | nerozpustný podíl popele |

| | | | v HCl, je-li vyšší než |

| | | | 34 g/kg |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než 8 % |

| | | | |

| 9.07 | Krevní moučka | výrobek získaný sušením krve jatečných teplokrevných zvířat, | dusíkaté látky |

| | | v podstatě prostý cizích příměsí | vlhkost, je-li vyšší než 8 % |

| | | | |

| 9.08 | Živočišný tuk 2) | výrobek složený z tuku teplokrevných suchozemských zvířat | vlhkost, je-li vyšší než 1 % |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

1) Název obsahující více než 130 g/kg tuku v sušině musí být označeny v názvu slovy "vysoký obsah tuku".

2) Název může být doplněn přesnějším údajem podle původu tuku nebo způsobu jeho získání (lůj, sádlo, kostní tuk, atd.).

10. Ryby a ostatní mořští živočichové, jejich výrobky a vedlejší výrobky

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| Pořadové | Název | Popis | Závazně deklarované jakostní |

| číslo | | | znaky |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 10.01 | Rybí moučka 1) | výrobek získaný zpracováním celých nebo částí ryb, který je | dusíkaté látky |

| | | částečně zbaven tuku. Do výrobku může být znovu přidán zahuštěný | tuk |

| | | rybí vývar | popel, je-li vyšší než |

| | | | 200 g/kg |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než 8 % |

| | | | |

| 10.02 | Rybí vývar zahuštěný | výrobek získaný při výrobě rybí moučky, který byl stabilizován | dusíkaté látky |

| | | okyselením nebo sušením | tuk |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než 5 % |

| | | | |

| 10.03 | Rybí tuk | tuk získaný z ryb nebo jejich částí | vlhkost, je-li vyšší než 1 % |

| | | | |

| 10.04 | Rybí tuk rafinovaný ztužený | tuk získaný z ryb nebo jejich částí, upravený rafinací a hydrogenací | jodové číslo |

| | | | vlhkost, je-li vyšší než 1 % |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

1) Výrobky obsahující více než 750 g/kg dusíkatých látek v sušině mohou být v názvu označeny slovy "vysoký obsah bílkovin".

11. Minerální látky

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| Pořadové | Název | Popis | Závazně deklarované jakostní |

| číslo | | | znaky |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 11.01 | Uhličitan vápanatý 1) | výrobek získaný drcením zdrojů uhličitanu vápenatého, např. | vápník |

| | | vápencových hornin, skořápek ústřic nebo škeblí, nebo vysrážením | nerozpustný podíl popele |

| | | z kyselých roztoků | v HCl, je-li vyšší než |

| | | | 50 g/kg |

| | | | |

| 11.02 | Uhličitan | výrobek získaný drcením přírodní směsi uhličitanu vápenatého | vápník |

| | hořečnato-vápenatý | a hořečnatého | hořčík |

| | | | |

| 11.03 | Mořské řasy zvápenatělé | výrobek přírodního původu, získaný drcením nebo granulováním | vápník |

| | (Maerl) | zvápenatělých řas | nerozpustný podíl popele |

| | | | v HCl, je-li vyšší než |

| | | | 50 g/kg |

| | | | |

| 11.04 | Oxid hořečnatý | technicky čistý oxid hořečnatý (MgO) | hořčík |

| | | | |

| 11.05 | Síran hořečnatý | technicky čistý síran hořečnatý (MgSO4 . 7 H2O) | hořčík |

| | | | síra |

| | | | |

| 11.06 | Hydrogenfosforečnan | výrobek získaný vysrážením hydrogenfosforečnanu vápenatého | vápník |

| | vápenatý monohydrát 2) | monohydrátu z kostí nebo anorganických zdrojů fosforu | celkový fosfor |

| | (dikalciumfosfát z | (CaHPO4 . xH20) | |

| | odtučněných kostí a | | |

| | dikalciumfosfát) | | |

| | | | |

| 11.07 | Dihydrogen a | výrobek získaný chemickou cestou obsahující stejné díly dihydrogen | vápník |

| | hydrogenfosforečnan | a hydrogenfosforečnanu vápenatého (CaHPO4 - Ca(H2PO4)2 . H2O) | celkový fosfor |

| | vápenatý, monohydrát | | |

| | (monodikalciumfosfát) | | |

| | | | |

| 11.08 | Přírodní fosfát | výrobek získaný z přírodních fosfátů po jejich drcení, přečištění | vápník |

| | defluorizovaný | a vhodné defluorizaci | celkový fosfor |

| | | | |

| 11.09 | Kostní moučka vyklížená | výrobek získaný vyklížením, sterilizací a drcením kostí, který | celkový fosfor |

| | | je odtučněn extrakcí | vápník |

| | | | |

| 11.10 | Dihydrogenfosforečnan | technicky čistý dihydrogenfosforečnan vápenatý | vápník |

| | vápenatý, | (Ca(H2PO4)2 . xH2O) | celkový fosfor |

| | (monokalciumfosfát) | | |

| | | | |

| 11.11 | Fosforečnan | technicky čistý fosforečnan hořečnato-vápenatý | vápník |

| | hořečnato-vápenatý | | celkový fosfor |

| | | | hořčík |

| | | | |

| 11.12 | Dihydrogen-fosforečnan | technicky čistý dihydrogenfosforečnan amonný (NH4H2PO4) | dusík |

| | amonný | | celkový fosfor |

| | | | |

| 11.13 | Chlorid sodný 1) | technicky čistý chlorid sodný nebo výrobek získaný drcením | sodík |

| | | přírodních zdrojů chloridu sodného (přírodní kamenná nebo | |

| | | mořská sůl) | |

| | | | |

| 11.14 | Propionát hořečnatý | technicky čistý propionát hořečnatý | hořčík |

| | | | |

| 11.15 | Hydrogenfosforečnan | technicky čistý hydrogenfosforečnan hořečnatý (dibasický) | celkový fosfor |

| | hořečnatý | (MgHPO4 . xH2O) | hořčík |

| | | | |

| 11.16 | Fosforečnan | výrobek je složen z fosforečnanu sodno-vápenato-hořečnatého | vápník |

| | sodno-vápenato-hořečnatý | | celkový fosfor |

| | | | sodík |

| | | | hořčík |

| | | | |

| 11.17 | Dihydrogenfosforečnan | technicky čistý dihydrogenfosforečnan sodný monohydrát | celkový fosfor |

| | sodný, monohydrát | (NaH2PO4 . H2O) | sodík |

| | | | |

| 11.18 | Hydrogenuhličitan sodný | technicky čistý hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3) | sodík |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

1) Původ zdroje obsahujícího chlorid sodný může být uveden přidáním k názvu nebo může nahradit název.

2) Postup zpracování může být uveden v názvu.

12. Varia

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| Pořadové | Název | Popis | Závazně deklarované jakostní |

| číslo | | | znaky |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 1 | 2 | 3 | 4 |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

| 12.01 | Výrobky a vedlejší výrobky | výrobek nebo vedlejší výrobek získaný při výrobě chleba včetně | škrob |

| | z pekařských | jemného pečiva, sušenek nebo těstovin | veškeré cukry vyjádřené jako |

| | a těstovinových výrob 1) | | sacharósa |

| | | | |

| 12.02 | Výrobky a vedlejší výrobky | výrobek nebo vedlejší výrobek získaný při výrobě cukrovinek včetně | veškeré cukry vyjádřené jako |

| | z výroby cukrovinek 1) | čokolády | sacharósa |

| | | | |

| 12.03 | Výrobky a vedlejší výrobky | výrobek a vedlejší výrobek získaný při výrobě cukrářských výrobků, | škrob |

| | z cukrářských výrob | koláčů nebo zmrzliny | veškeré cukry vyjádřené jako |

| | a výroby zmrzliny 1) | | sacharósa |

| | | | tuk |

| | | | |

| 12.04 | Mastné kyseliny | vedlejší výrobek získaný při deacifikaci olejů a tuků neurčeného | tuk |

| | | rostlinného nebo živočišného původu pomocí hydroxidů nebo destilací | vlhkost, je-li vyšší než 1 % |

| | | | |

| 12.05 | Soli mastných kyselin 2) | výrobek získaný saponifikací mastných kyselin pomocí hydroxidu | tuk |

| | | vápenatého, sodného nebo draselného | vápník nebo sodík nebo |

| | | | draslík |

+----------+------------------------------+----------------------------------------------------------------------+------------------------------+

1) Název musí být upraven nebo doplněn uvedením postupu, jakým byla krmná surovina získán.

2) Název může být doplněn uvedením soli.

------------------------------------------------------------------