Tabulka č. 3.2
Minimální požadavky na provádění zkoušek
1. Ekologické informace:
1.1. místo
1.2. zeměpisné údaje:
1.2.1. zeměpisná délka
1.2.2. zeměpisná šířka
1.2.3. nadmořská výška
1.2.4. expozice a svažitost
1.3. klimatické podmínky
1.4. typ půdy
2. Technické postupy:
2.1. pro moštové a stolní odrůdy:
2.1.1. 24 rostlin, je-li to možné, na různých podnožích
2.1.2. nejméně 3 produkční roky
2.1.3. nejméně 2 pokusná místa s odlišnými ekologickými podmínkami
2.1.4. reakce při štěpování se zkouší nejméně na 3 podnožích
2.2. pro podnožové odrůdy:
2.2.1. 5 rostlin nejméně na 2 typech vedení
2.2.2. 5 let po roce výsadby
2.2.3. 3 pokusná místa s odlišnými ekologickými podmínkami
2.2.4. afinita podnoží se zkouší nejméně s 3 odrůdami
******************************************************************