Tabulka č. 2
Nejvyšší povolená množství reziduí extrakčních rozpouštědel v potravině
+-------------------------+---------------------------------------------+
| Látka | NPM reziduí rozpouštědla v potravině při |
| | použití extrakčních rozpouštědel při |
| | přípravě látek určených k aromatizaci |
| | z přírodních aromatických surovin |
| | -1 |
| | mg.kg |
+-------------------------+---------------------------------------------+
| diethylether | 2 |
+-------------------------+---------------------------------------------+
| hexan *) | 1 |
+-------------------------+---------------------------------------------+
| methylacetát | 1 |
+-------------------------+---------------------------------------------+
| butan-1-ol | 1 |
+-------------------------+---------------------------------------------+
| butan-2-ol | 1 |
+-------------------------+---------------------------------------------+
| ethylmethylketon | 1 |
+-------------------------+---------------------------------------------+
| dichlormethan | 0,02 |
+-------------------------+---------------------------------------------+
| 1,1,1,2-tetrafluorethan | 0,02 |
+-------------------------+---------------------------------------------+
| propanol | 1 |
+-------------------------+---------------------------------------------+
| cyklohexan | 1 |
+-------------------------+---------------------------------------------+
| methanol | 1,5 |
+-------------------------+---------------------------------------------+
| propan-2-ol | 1 |
+-------------------------+---------------------------------------------+
Poznámka:
*) Hexanem se ve smyslu této vyhlášky rozumí směs acyklických nasycených uhlovodíků obsahujících 6 uhlíkových atomů, a který se destiluje mezi 64 °C a 70 °C.
******************************************************************