Příloha č. 5
Minimální četnost chemických a mikrobiologických analýz kalů využívaných na zemědělské půdě za rok
+-------------------+----------------------------------------------------------------------+
| | Minimální počet analýz za rok |
| +--------------+------------------+---------------------+--------------+
| | | | mikrobiologické | |
| Produkce kalů z | agrochemické | rizikové prvky | (termotoler. | organické |
| ČOV | parametry* | (As, Cd, Cr, Cu, | koliform. bakterie, | kontaminanty |
| (v tunách sušiny | (živiny) | Hg, Ni, Pb, Zn) | enterokoky, | (AOX, PCB) |
| kalů za rok) | | | Salmonella sp.) | |
+-------------------+--------------+------------------+---------------------+--------------+
| < 250 | 2 | 2 | 2 | -** |
+-------------------+--------------+------------------+---------------------+--------------+
| 250 - 1000 | 4 | 4 | 4 | -** |
+-------------------+--------------+------------------+---------------------+--------------+
| 1000 - 2500 | 4 | 4 | 6 | 1 |
+-------------------+--------------+------------------+---------------------+--------------+
| > 2500 | 12 | 12 | 12 | 1 |
+-------------------+--------------+------------------+---------------------+--------------+
* agrochemické parametry: pH, obsah sušiny, obsah organických látek (vyjádřený jako ztráta žíháním),
celkový dusík, amoniakální dusík, dusičnanový dusík, fosfor, draslík, vápník,
hořčík
** analýzy se dělají dle § 4 odst. 2 této vyhlášky vždy před prvním použitím kalů
------------------------------------------------------------------