Příloha č. 4
Mikrobiologická kritéria pro použití kalů na zemědělské půdě
+-------------------------+-------------------------------------------------------+
| | Přípustné množství mikroorganismů (KTJ*) |
| | v 1 g sušiny aplikovaných kalů |
| +---------------------+---------------+-----------------+
| Kategorie kalů | termotolerantní | enterokoky | Salmonella sp. |
| | koliformní bakterie | | |
+-------------------------+---------------------+---------------+-----------------+
| | 3 | 3 | |
| I. | < 10 | < 10 | negativní nález |
+-------------------------+---------------------+---------------+-----------------+
| | 3 6 | 3 6 | nestanovuje se |
| II. | 10 - 10 | 10 - 10 | |
+-------------------------+---------------------+---------------+-----------------+
* KTJ - kolonie tvořící jednotku
Vysvětlivky:
Kategorie I. - kaly, které je možno obecně aplikovat na půdy využívané v zemědělství při dodržení ostatních ustanovení této vyhlášky.
Kategorie II. - kaly, které je možno aplikovat na zemědělské půdy určené k pěstování technických plodin, a na půdy, na kterých se nejméně 3 roky po použití čistírenských kalů nebude pěstovat polní zelenina a intenzivně plodící ovocná výsadba, a při dodržení zásad ochrany zdraví při práci a ostatních ustanovení vyhlášky.
------------------------------------------------------------------