3. Změkčovadla
Celkové množství těchto látek nejvýše 6 mg.dm-2 povrchové vrstvy fólie na kontaktní straně s potravinou:
3.1 acetyltributylcitrát
3.2 acetyl-tri-(2-ethylhexyl)citrát
3.3 di-isobutyladipát
3.4 di-n-butyladipát
3.5 di-n-hexylazelát
3.6 2-ethylhexyl-difenyl-fosfát (synonymum: 2-ethyl-hexylester difenyl-fostátu), nejvýše 2,4 mg.kg-1 potraviny, která je ve styku s tímto typem fólie, nebo 0,4 mg.dm-2 materiálu povrchové úpravy na straně, která je určena pro styk s potravinami.
3.7 glycerolmonoacetát
3.8 glyceroldiacetát
3.9 glyceroltriacetát
3.10 dibutylsebakát
3.11 zrušen
3.12 di-n-butylvinan
3.13 di-isobutylvinan