Čl. II
Vyhláška č. 77/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje, ve znění vyhlášky č. 124/2004 Sb., vyhlášky č. 78/2005 Sb. a vyhlášky č. 370/2008 Sb., se mění takto:
1. V § 1 odst. 2 písmeno q) zní:
"q) tradičním pomazánkovým - mléčný výrobek ze zakysané smetany, s přídavkem sušeného mléka s možností obohacení sušenou syrovátkou nebo sušeným podmáslím, obsahující nejméně 31 % hmotnostních a nejvíce 36 % hmotnostních mléčného tuku a nejméně 42 % hmotnostních sušiny, který se vyrábí tradiční technologií pomocí vysokotlaké homogenizace smetanové směsi, následným prokysáním směsi a termizací s finální homogenizací před plněním do obalu,".
2. V § 3 odst. 19 se slova "Pomazánkové máslo" nahrazují slovy "Tradiční pomazánkové".
3. V § 3 odst. 39 a § 3 odst. 40 se slova "pomazánkové máslo" nahrazují slovy "tradiční pomazánkové".