Příloha č. 12
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Tabulka 1
Smyslové požadavky
+------------+-----------------+----------------+----------------+
| droždí | barva | vzhled | vůně a chuť |
+------------+-----------------+----------------+----------------+
| pekařské | světlešedá až | bez povlaku a | čistá, bez |
| čerstvé | světlehnědá | jednotlivých | známek |
| | | kolonií plísní | rozkladu |
+------------+-----------------+----------------+----------------+
| pekařské | světlešedá až | suché granule | čistá, bez |
| sušené | světlehnědá | | známek |
| | | | rozkladu |
+------------+-----------------+----------------+----------------+
| sušené | světlehnědá | drobné lupínky | čistá, bez |
| jedlé | | až prach | známek |
| | | | rozkladu |
+------------+-----------------+----------------+----------------+
Tabulka 2 Fyzikální a chemické požadavky
+-----------+-----------+-------------+--------+-----------------+
| droždí | sušina v %| mohutnost | popel | čistota |
| | nejméně | kynutí |v sušině| |
| | | | v % | |
| | | |nejvýše | |
+-----------+-----------+-------------+--------+-----------------+
| pekařské | | | | obsah nepravých |
| čerstvé | 25 | max. 70 min.| 9 | kvasinek Torula,|
+-----------+-----------+-------------+--------+ Mycoderma, |
| pekařské | | | | Candida, Pichia |
| sušené | 90 | max. 70 min.| 9 | je přípustný jen|
+-----------+-----------+-------------+--------+ v množství, |
| sušené | | | | které nepříznivě|
| jedlé | 90 | | 9 | neovlivní vlast-|
| | | | | nosti droždí |
+-----------+-----------+-------------+--------+-----------------+
------------------------------------------------------------------