CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 335/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí Příloha č. 12 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Příloha č. 12 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

335/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí

Příloha č. 12

Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost

Tabulka 1

Smyslové požadavky

+------------+-----------------+----------------+----------------+

| droždí | barva | vzhled | vůně a chuť |

+------------+-----------------+----------------+----------------+

| pekařské | světlešedá až | bez povlaku a | čistá, bez |

| čerstvé | světlehnědá | jednotlivých | známek |

| | | kolonií plísní | rozkladu |

+------------+-----------------+----------------+----------------+

| pekařské | světlešedá až | suché granule | čistá, bez |

| sušené | světlehnědá | | známek |

| | | | rozkladu |

+------------+-----------------+----------------+----------------+

| sušené | světlehnědá | drobné lupínky | čistá, bez |

| jedlé | | až prach | známek |

| | | | rozkladu |

+------------+-----------------+----------------+----------------+

Tabulka 2 Fyzikální a chemické požadavky

+-----------+-----------+-------------+--------+-----------------+

| droždí | sušina v %| mohutnost | popel | čistota |

| | nejméně | kynutí |v sušině| |

| | | | v % | |

| | | |nejvýše | |

+-----------+-----------+-------------+--------+-----------------+

| pekařské | | | | obsah nepravých |

| čerstvé | 25 | max. 70 min.| 9 | kvasinek Torula,|

+-----------+-----------+-------------+--------+ Mycoderma, |

| pekařské | | | | Candida, Pichia |

| sušené | 90 | max. 70 min.| 9 | je přípustný jen|

+-----------+-----------+-------------+--------+ v množství, |

| sušené | | | | které nepříznivě|

| jedlé | 90 | | 9 | neovlivní vlast-|

| | | | | nosti droždí |

+-----------+-----------+-------------+--------+-----------------+

------------------------------------------------------------------