CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 334/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky Tabulka 2 - Chemické požadavky na jakost kakaového másla

Tabulka 2 - Chemické požadavky na jakost kakaového másla

334/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

Tabulka 2

Chemické požadavky na jakost kakaového másla

+------------------------------+---------------------+------------------------+

| | podíl látek | obsah volných mastných |

| | nezmýdelnitelných | kyselin vyjádřených |

| | petroeterem | jako kyselina olejová |

| | nejvýše | nejvýše |

+------------------------------+---------------------+------------------------+

| Lisované kakaové máslo | 0,35 % | 1,75 % |

+------------------------------+---------------------+------------------------+

| Expelerované kakaové máslo | 0,50 % | 1,75 % |

+------------------------------+---------------------+------------------------+

| Rafinované kakaové máslo *) | 0,50 % | 1,75 % |

+------------------------------+---------------------+------------------------+

*) množství tuků ze slupek a klíčků nesmí přesáhnout podíl vyšší, než se vyskytuje v celém kakaovém bobu.

------------------------------------------------------------------