CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 334/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost

334/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

Tabulka 1

Fyzikální a chemické požadavky na jakost

+---------------------------+-----------------+------------------+

| skupina | vlhkost | obsah popela |

| | nejvýše | nejvýše |

| |v % hmotnosti | v % hmotnosti |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| karamely | - | 2,0 *) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| nečokoládové dražé | - | 2,5 *) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| želé | 22,0 | 2,0 **) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| nečokoládové pochoutky | - | 3,0 **) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| gumovité cukrovinky | 22,0 | 2,0 **) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| rahat, chalva | 20,0 | 2,0 **) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| turecký med | 8,0 | 2,0 *) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| lékořicové výrobky | 19,0 | 4,0 **) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| pěnové | 25,0 | 2,5 **) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| fondánové | 12,0 | 1,5 **) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| komprimáty s glukózou | 7,0 | |

| ostatní | 3,0 | 3,0 **) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| žvýkačky: | při 105 °C | při 900 °C |

| ovocné balonkové | 7,5 | 10,0 **) |

| dražované | 7,5 | 7,0 **) |

| plátkové | 7,5 | 7,0 **) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| dropsy: | | |

| lité a lisované kandyty | 5,0 | 2,0 **) |

| protahované | 6,0 | 2,0 **) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| roksy | 6,0 | 2,0 **) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| furé | - | 2,0 *) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

| pomazánky nebo pasty | 2,0 | 3,0 **) |

+---------------------------+-----------------+------------------+

Poznámka:

*) Obsah popela v původním vzorku

**) Obsah popela v sušině

U výrobků balených do sáčků může být podíl drobné tříště nejvýše

dropsy a furé 2 % hmot

komprimáty 5 % hmot