Příloha č. 1
Členění na skupiny a podskupiny
+-------------+------------------------+-------------------------+
| druh | skupina | podskupina |
+-------------+------------------------+-------------------------+
| | cukr extra bílý | |
| +------------------------+ |
| | cukr bílý | krystal, krupice, |
| +------------------------+ moučka |
| | cukr polobílý | |
| +------------------------+-------------------------+
| | cukr moučka s obsahem | |
| | protihrudkujících | |
| | látek | |
| +------------------------+-------------------------+
| | tvarovaný cukr | |
| | (kostky, bridž, | |
| | homole) | |
| +------------------------+-------------------------+
| cukr | cukr s přísadami | |
| +------------------------+-------------------------+
| | přírodní cukr | |
| +------------------------+-------------------------+
| | kandys | |
| +------------------------+-------------------------+
| | tekuté výrobky z cukru | tekutý cukr |
| | | tekutý invertní cukr |
| | | sirup z invertního |
| | | cukru |
| | | karamel |
+-------------+------------------------+-------------------------+
| ostatní | dextróza, fruktóza | dextróza monohydrát |
| přírodní | a další | dextróza bezvodá |
| sladidla | | glukózový sirup |
| | | sušený glukózový sirup |
+-------------+------------------------+-------------------------+
------------------------------------------------------------------