§ 12
Pro účely této vyhlášky se rozumějí
a) nečokoládovými cukrovinkami (dále jen "cukrovinky") potraviny, jejichž základní složku tvoří přírodní nebo náhradní sladidla a které obsahují nejvýše 5 % kakaových součástí v přepočtu na sušinu,
b) karamelami cukrovinky tvárlivé konzistence, do určité míry žvýkavé, s různou příchutí,
c) nečokoládovým dražé cukrovinky tužší až tvrdé konzistence s různými vložkami s nábalem cukru,
d) želé cukrovinky s konzistencí gelu vzniklou přídavkem želírujících látek, jako zejména pektinu, agaru, škrobu nebo želatiny,
e) nečokoládovými pochoutkami cukrovinky obsahující sóju nebo arašídy ve tvaru tabulek, tyčinek nebo řezů,
f) gumovitými cukrovinkami cukrovinky gumovitého charakteru různých tvarů a chutí,
g) rahatem škrobové želé různých tvarů obalených směsí práškového cukru a škrobu,
h) tureckým medem šlehaný cukrosirupový roztok s bílkem, popřípadě s přídavkem suchých skořápkových plodů,
i) chalvou šlehaná kandytová hmota s pěnotvornou látkou pastovité konzistence, popřípadě s přídavkem suchých skořápkových plodů a tuku,
j) lékořicovými cukrovinkami cukrovinky ze směsi cukru, bonbonářského sirupu a mouky, popřípadě dalších surovin, jejichž charakteristickou složku tvoří výtažek z lékořice,
k) fondánovými cukrovinkami cukrovinky polotuhé až tuhé konzistence z cukerné hmoty, popřípadě s přídavkem dalších látek s jemnou krystalickou strukturou,
l) komprimáty cukrovinky vyráběné lisováním ochucených a obarvených práškovitých směsí zejména ve tvaru čoček nebo tablet,
m) žvýkačkou cukrovinka výrazně gumovité až tažné konzistence s různými příchutěmi,
n) dropsy cukrovinky neplněné z kandytové hmoty složené převážně z cukrů a škrobového sirupu, různě tvarované, různé barvy a chuti, tvrdé konzistence,
o) roksy cukrovinky tvrdé konzistence podobné dropsům, ve tvaru špalíčků, tyčinek nebo lízátek, které mohou mít na průřezu barevné obrazce z ochucených kandytových hmot,
p) furé cukrovinky z kandytové hmoty, na povrchu matné, sklovité, tvrdé konzistence obsahující uvnitř minimálně 13 % polotuhé nebo tekuté náplně,
r) pěnovými cukrovinkami cukrovinky lehčené pěnovité, mírně gumovité, žvýkavé konzistence, s jemnými částicemi směsi práškového cukru a škrobu.