3. Ostatní přírodní sladidla
a) Dextróza
+--------------+----------------+----------------+-----------------+
| | dextróza | sušina % | sulfátový popel |
| | (D-glukóza) | hmot. | % hmot. sušiny |
| | % hmot. sušiny | | |
| | nejméně | nejméně | nejvýše |
+--------------+----------------+----------------+-----------------+
| dextróza | | | |
| monohydrát | 95,5 | 90,0 | 0,25 |
+--------------+----------------+----------------+-----------------+
| dextróza | | | |
| bezvodá | 95,5 | 98,0 | 0,25 |
+--------------+----------------+----------------+-----------------+
b) Fruktóza
+-----------+--------------+-------------+-------------+-----------+
| | ztráta | popel | barva | pH |
| | sušením | kondukto- | roztoku | |
| | | metricky | při 420 nm | |
| | | | (IU) | |
| | % nejvýše | % nejvýše | nejvýše | |
+-----------+--------------+-------------+-------------+-----------+
| fruktóza | 0,5 | 0,1 | 30 | 4,5 - 7,0 |
+-----------+--------------+-------------+-------------+-----------+
c) Glukózový sirup
+-----------------+----------------+--------------------------------------+-----------------+
| | sušina % hmot. | dextrózový ekvivalent vyjádřený jako | sulfátový popel |
| | | D-glukóza v % hmot. sušiny | % hmot. sušiny |
+-----------------+----------------+--------------------------------------+-----------------+
| glukózový sirup | nejméně 70 | nejméně 20 | nejvýše 1,0 |
+-----------------+----------------+--------------------------------------+-----------------+
d) Sušený glukózový sirup
+-----------------+----------------+--------------------------------------+-----------------+
| | sušina % hmot. | dextrózový ekvivalent vyjádřený jako | sulfátový popel |
| | | D-glukóza v % hmot. sušiny | % hmot. sušiny |
+-----------------+----------------+--------------------------------------+-----------------+
| sušený | nejméně 93 | nejméně 20 | nejvýše 1,0 |
| glukózový sirup | | | |
+-----------------+----------------+--------------------------------------+-----------------+
------------------------------------------------------------------