§ 18
Označování
Kromě údajů uvedených v zákoně a zvláštním předpise 2) jsou tyto další požadavky na označování
a) cukrářské výrobky se označují datem použitelnosti,
b) plněné cukrářské výrobky se označí názvem druhu a skupiny,
c) náplň lze označit názvem
1. kakaová, obsahuje-li nejméně 2,5 hmotnostních procent kakaa,
2. čokoládová, obsahuje-li nejméně 5,0 hmotnostních procent čokolády,
3. suchých skořápkových plodů, obsahuje-li nejméně 25 g jader těchto suchých skořápkových plodů v 1 kg krému nebo cukrářské hmoty,
d) pokud jsou náplně ochuceny pouze látkou určenou k aromatizaci, označují se "s příchutí",
e) náplň označená jako máslová musí obsahovat v receptuře výhradně máslo,
f) u cukrářských výrobků obsahujících alkohol se přítomnost alkoholu označí,
g) těsta ostatní lze označit přívlastkem vyjadřujícím recepturní či technologické zpracování, např. kynuté listové, tažené, třené, křehké tukové, jádrové, slané a sýrové,
h) u nebaleného cukrářského výrobku, který byl v hotovém stavu zmrazen a spotřebiteli je nabízen k prodeji v rozmrazeném stavu, se tam, kde je výrobek přímo nabízen k prodeji spotřebiteli, viditelně umístí v blízkosti názvu výrobku údaj "rozmrazeno".
------------------------------------------------------------------
2) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, ve znění pozdějších předpisů.