Tabulka 1 Kompoty, ovocné pomazánky, protlaky a proslazené ovoce
+---------------------+------------------+-------------------+-----------------+
| | Refraktometrická | Kyselost | Písek v % |
| Výrobek | sušina | jako kyselina | |
| | v % | citrónová) v % | |
+---------------------+------------------+-------------------+-----------------+
| kompoty | nejvýše 48 | 0,3 - 2,5 | |
+---------------------+------------------+-------------------+-----------------+
| marmelády | | | |
| všebecně | nejméně 60 | 0,6 - 2,6 | nejvýše 0,01 |
| z toho jahodová | nejméně 60 | 0,6 - 2,6 | nejvýše 0,04 |
| džemy všeobecně | nejméně 60 | 0,6 - 2,6 | nejvýše 0,01 |
| z toho jahodový | nejméně 60 | 0,6 - 2,6 | nejvýše 0,04 |
| džemy | | | |
| sterilované | nejméně 50 | 0,6 - 2,6 | nejvýše 0,01 |
| z toho jahodový | nejméně 50 | 0,6 - 2,6 | nejvýše 0,04 |
| slazená povidla | nejméně 60 | 0,6 - 2,6 | |
| rosoly | nejméně 60 | 0,6 - 2,6 | |
| nízkoenergetické | | | |
| (sterilované) | | 0,6 - 2,6 | |
| džemy, marmelády | | | |
| a rosoly | nejvýše 40 | 0,6 - 2,6 | |
| klevely | nejméně 38 | 0,6 - 2,6 | nejvýše 0,01 |
+---------------------+------------------+-------------------+-----------------+
| ovocné protlaky | | | |
| neslazené | 7 - 15 | 0,6 - 2,5 | |
| slazené | nejvýše 29 | 0,6 - 2,5 | |
+---------------------+------------------+-------------------+-----------------+
| proslazené ovoce | nejméně 70 | neurčuje se | |
+---------------------+------------------+-------------------+-----------------+