CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 330/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čaj, kávu a kávoviny souvisejících zákonů, pro čaj, kávu a kávoviny Příloha č. 3 - Smyslové požadavky na jakost čaje

Příloha č. 3 - Smyslové požadavky na jakost čaje

330/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čaj, kávu a kávoviny souvisejících zákonů, pro čaj, kávu a kávoviny

Příloha č. 3

Smyslové požadavky na jakost čaje

vzhled barva vůně a chuť

čaj pravý

před spařením svinuté čajové listy, podle druhu čaje typické pro

nebo jejich části a světle zelená s surovinu, čisté bez

části stonku u odstíny šedé u cizích pachů,

ochucených a zeleného čaje, případně ovlivněná

aromatizovaných hnědá až černá u použitou části

čajů s částmi rostlin čaje jiných rostlin

jiných než z fermentovaného ,

čajovníku u čaje

aromatizovaného

nálev čirý, nebo s nebo ochuceného

po spaření mírnou opalescencí s částmi rostlin

až mírným zákalem jiné barvy charakteristická,

mírně natrpklá

barva světle

zelená s odstíny

žluté, červené až

tmavě hnědé v

závislosti na

použitém druhu

čaje

bylinné a

ovocné

čaje jsou tvořeny z části rostlin typická po použité

před přípravou různých částí rostlin barevně odlišné, surovině,čistá,bez

typické pro cizích pachů

použité suroviny a

nálev, odvar nebo způsob

macerát čirý s zpracování charakteristické po

po přípravě mírnou opalescencí použitých

až mírným zákalem surovinách bez

v závislosti na cizích pachů a

použité surovině a příchutí

způsobu přípravy

čajové extrakty viskozní tekutina, typická po použité čistá, aromatická,

čirá až opalizující surovině typická pro

nebo zakalená se použitou surovinu

sedimentem