CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 330/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čaj, kávu a kávoviny souvisejících zákonů, pro čaj, kávu a kávoviny Fyzikální a chemické požadavky na jakost kávovin

Fyzikální a chemické požadavky na jakost kávovin

330/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čaj, kávu a kávoviny souvisejících zákonů, pro čaj, kávu a kávoviny

Fyzikální a chemické požadavky na jakost kávovin

druh-skupina- vodný extrakt vlhkost popel minerální

podskupina v sušině % nejvíce v sušině příměsi (písek)

% nejméně % nejvýše % nejvýše

kávovinová směs 46 10 6 1

cikorková kávovina 60 10 6 3

obilná kávovina 25 5 7 2,5

fíková kávovina 50 18 5 2,5

kávovinový extrakt - 6 - -

s výjimkou cikorkového

extraktu

------------------------------------------------------------------